lesniak Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Witam oto znalazłem zdjęcie najnowszego Chińskiego wynalazku ,, kiełbasa jajeczna" Ciekawe co jeszcze wymyślą ale mamy odpowieć co było pierwsze jajo czy kura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Dla mnie wygląda tragicznie i pewnie tak smakuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wcale nie taki najnowszy, od wielu lat wykorzystywane w gastronomii, zawsze takiej samej wielkości plasterki jaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reda Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Bywają przepisy w których wykorzystuje się same żółtka ugotowane w osłonce i potem wrzucone do pasztetu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 od wielu lat wykorzystywane w gastronomii, zawsze takiej samej wielkości plasterki jajaKiedyś chyba był na forum przepis na taką "kiełbaskę". Niestety, nie mogę znaleźć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted July 21, 2011 Author Report Share Posted July 21, 2011 No tylko w Chińskim wykonaniu to aż strach pomyśleć co tam jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 zdjęcie najnowszego Chińskiego wynalazkuto te chińczyki jakieś dziwne kury mają.... :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 http://www.cda.pl/video/138407c/Podrabiane-jajka-prosto-z-Chin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 http://www.cda.pl/video/138407c/Podrabiane-jajka-prosto-z-Chin Pytanie co "lepsiejsze" dla "biedronkowca pospolitego"? :grin: Chińskie "jajeczka" czy "wspaniale" wędlinki "markietowe"? :tongue: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Bym się nie zdziwił jakby się okazało że ta kiełbasa powstała z jajka w proszku. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 To nie kielbasa tylko jajka a z niemieckiego nazywa sie Stangenei i jest uzywana w gastronomi a tak ja produkujahttp://www.luechinger-schmid.ch/upload/bilder_quick/Tutaj dokladniej http://www.youtube.com/watch?v=onNaDbJbRrYPozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 No tylko te Niemieckie jakie wymogi musza spełnić a Chińskie to nawet komentować się nie chce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Tutaj dokladniej Jestem pod wrażenie. Wykonanie proste, aż zachęcające. Tylko nie zauważyłem na filmie jak kolega wyciągał gotowy produkt po ugotowaniu. Ciekawe czy białko tak ładnie się wyślizguje po szkle?. Mam nadzieje że spód miał odkręcany. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Jak i powiedziałem zachęcające tak się stało po wczorajszych wieczornych zabawach udało mi się coś takiego osiągnąć: http://img84.imageshack.us/img84/4221/zdjcie0362a.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Co prawda to długość tylko około 12cm i wyglądem trochę odbiega od orginału ale zabawy trochę było :grin: . PS Mamy teraz dwa podobne tematy może można by je połączyć.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.