marcus Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Mam na balkonie ogorki gruntowe ale ostatnio zaczely dolne partie lisci zolknac i schnac . Wie ktos czy to jest jakas choroba ?czy mozna jeszcze je uratowac? Dodam ze w zeszlym roku niemialem takich problemow. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Moje ogórki -w sobotę pierwszy zbiór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakoszek Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Ogórki powinny rosnąc w cieniu, na przepuszczalnej ziemi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Ogórki powinny rosnąc w cieniu, na przepuszczalnej ziemi.Ale w zeszłym roku, Marcus nie miał takich problemów z ogórkami na balkonie.. :rolleyes: Może to więc wina fajnej wiosny i "przepięknego" lata w tym roku..? :grin: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUCH Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Moje ogórki -w sobotę pierwszy zbiór jakoś tam nie widać aby coś wisiało :) a tak poważnie to jest to ogórek szklarniowy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiuszcz Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Na moje oko brakuje im azotu, dla podleczenia sypnij im azofoski, a potem podlewaj fusami z kawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUCH Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 dzisiaj rozmawiałem z kolegom co to siem zna i mówi że to brak magnezu , być może związany z nadmierną wilgotnością gleby .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiuszcz Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 dzisiaj rozmawiałem z kolegom co to siem zna i mówi że to brak magnezu , być może związany z nadmierną wilgotnością gleby ..Kolega coś słabo siem zna, brak magnezu objawia się takim metalicznym kolorem liści, żółknięcie i rozjaśnienie spowodowane jest brakiem azotu. niedobór magnezu niedobór azotu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Ogórki powinny rosnąc w cieniuW cieniu to dobrze mech rośnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUCH Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Kolega coś słabo siem znaod 13 lat prowadzi sklep ogrodniczy , sprzedaje środki ochrony roslin od warzywniczych po zboża i sady i jeszcze nigdy jego porada mnie nie zawiodła .. no ale są tacy co wiedzą i tacy co się znają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Kolega coś słabo siem znaod 13 lat prowadzi sklep ogrodniczy , sprzedaje środki ochrony roslin od warzywniczych po zboża i sady i jeszcze nigdy jego porada mnie nie zawiodła .. no ale są tacy co wiedzą i tacy co się znają Całe szczęście że jeszcze jest trochę takich ludzi na świecie którzy mają pojęcie o tym co robią mówią i piszą. Wszelkie komentarze uważam w tym skrajnym przypadku za bezcelowe. http://uprawa.eu/czytaj/uprawa-ogorkow.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts