Jump to content

Ogórki

Recommended Posts

Mam na balkonie ogorki gruntowe ale ostatnio zaczely dolne partie lisci zolknac i schnac .

Wie ktos czy to jest jakas choroba ?czy mozna jeszcze je uratowac?

Dodam ze w zeszlym roku niemialem takich problemow.

Pozdrawiam

• 1 year later...

Ogórki powinny rosnąc w cieniu, na przepuszczalnej ziemi.

Ale w zeszłym roku, Marcus nie miał takich problemów z ogórkami na balkonie.. :rolleyes:

Może to więc wina fajnej wiosny i "przepięknego" lata w tym roku..? :grin:

:wink:

dzisiaj rozmawiałem z kolegom co to siem zna :) i mówi że to brak magnezu , być może związany z nadmierną wilgotnością gleby ..

Kolega coś słabo siem zna, brak magnezu objawia się takim metalicznym kolorem liści, żółknięcie i rozjaśnienie spowodowane jest brakiem azotu.

niedobór magnezu

niedobór azotu

Kolega coś słabo siem zna

od 13 lat prowadzi sklep ogrodniczy , sprzedaje środki ochrony roslin od warzywniczych po zboża i sady i jeszcze nigdy jego porada mnie nie zawiodła .. no ale są tacy co wiedzą i tacy co się znają :)

Kolega coś słabo siem zna

od 13 lat prowadzi sklep ogrodniczy , sprzedaje środki ochrony roslin od warzywniczych po zboża i sady i jeszcze nigdy jego porada mnie nie zawiodła .. no ale są tacy co wiedzą i tacy co się znają :)
Całe szczęście że jeszcze jest trochę takich ludzi na świecie którzy mają pojęcie o tym co robią mówią i piszą. Wszelkie komentarze uważam w tym skrajnym przypadku za bezcelowe.

http://uprawa.eu/czytaj/uprawa-ogorkow.html