gungay Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Lubię piec ciasta mało skomplikowane. To dzisiaj upiekłem sernik. Trafiłem kiedyś na sernik wg. przepisu Marty Gessler, od tamtej pory króluje u mnie w kuchni. Miksuję w robocie trzy paczki herbatników z roztopionym masłem,wysypuję tym tortownicę i wkładam do lodówki.Wiaderko sera mieszam z czterema łyżkami cukru, dwiema łyżkami mąki przennej (450), dwiema łyżkami smietany 22%. Pojedyńczo,cały czas mieszając dodaję pięć jajek (w przepisie jest cztery,ale ja używam tych od kur z wolnego chowu, a one są mniejsze) jeszcze esensja waniliowa i rodzynki.Wlewam na tortownicę i piekę w 180° przez 90min. Często mi opada, ale w smaku jest super :-) Szybko,Prosto i Smacznie. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.