Czernecki Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Kupiłem zrębki wędzarnicze w firmie"Borniak". Cena podana przerz producenta to w moim przypadku 105 zł za 80 litrów. Wszystko się zgadza. Po zważeniu w domu cena 10zł/1kg! Nie dajcie sie nabrać na przelicznik objętościowy. Pozdrawiam Zadymiaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Cóż... droższe wędzonko będzie ... ale zawsze można wziąć do domku np. ze dwa odziomy bukowe i przed telewizorem przy meczu lub filmie podłubać siekierką, lub nożykiem:) ... to żarcik taki... ale na poważnie.... niestety takie ceny niektórzy narzucają i nie nie można zrobić w tym temacie ... ewentualnie namierzyć jakiś zakład przerabiający m.in. drewno liściaste i poszukać "kontaktu", gdzie drwa rąbią, tam zrębki lecą :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Borniak od dawna ma takie "obszerne objetosciowo" ceny ..... niestety .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Nikt nie musi kupować zrębków u Borniaka. Wystarczy poszukać w necie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 roger, my tam wiemy gdzie :grin: a była propozycja zakupu palety na zlot a była :lol: :lol: :lol: :lol: [ Dodano: Pon 08 Sie, 2011 19:11 ]Czernecki, a ty co myślałeś iz litr to kilogram :devil: tak jest ale nie w tym przypadku :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 a była propozycja zakupu palety na zlot a była, była czy nadal jest aktualna, nie doczytałem aby Robert się wycofał z załatwienia palety zrębków.......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 no i czy przy takim postawieniu sprawy bradley nadal jest azzzzz tak drogi :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Zbyszku teraz już po tzw ptakach bo za mało czasu zostało a ponieważ mnie na złocie nie będzie i chętnych było na 1/10 palety ...... To sam rozumiesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 a ponieważ mnie na złocie nie będzie ja cały czas Cię widzę na liście, ale wielka szkoda, że nie spotkamy się na Zlocie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Witam ja zakupiłem dziś zrębki olchowe oraz bukowe i za worek 20 kilogramowy zaplaciłem 25 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Jeśli można, to podaj namiar. Sam chętnie kupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Witam ja zakupiłem dziś zrębki olchowe oraz bukowe i za worek 20 kilogramowy zaplaciłem 25 zł przy tej cenie to i wysyłkowo sie opłaca .Kurier do 30 kg 14-18 pln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 zbig3133, jest jedyny sklep masarski w Poznaniu i tam nabyłem tylko oni nie prowadzą wysyłki . Ni mają też mieszanych zrębków tylko po 20 kilo za worek jednego gatunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Czy piszesz o sklepie Lanius na ul. Dąbrowskiego w Poznaniu :question: Kiedyś pytałem się u nich o zrębki i nie mieli w ofercie.Teraz nie potrzebuję, bo rodzinka przywiozła mi dwa worki prosto od producenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz78 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Powiem szczerze ja kupuje w Mońkach duży zakład płace po 1,8zł zakg ale biore dużo jak ktoś zainteresowany mogę polecić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 A napiszcie mi koledzy gdzie mogę zakupić zrębki z drewna śliwkowego do Borniaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz78 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 A napiszcie mi koledzy gdzie mogę zakupić zrębki z drewna śliwkowego do Borniaka?Ja jutro zadzwonie do firmy oni mi oferowali owocowe też jak co dam znań ok!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Ja jutro zadzwonie do firmy oni mi oferowali owocowe też jak co dam znań ok!!Ale czy będą pasować do Borniaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 na młynku do kawy przemielisz :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz78 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Ale czy będą pasować do Borniaka? _________________Oni mają przesiewane jakie chcesz jak cos dam ci namiar se zaówisz poczekaj do jutra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Do Borniaka tylko grafacja 3 pasuje nawet "3-5" może zablokować sprezyne .... Przemysłowy nikt nie oferuje takich zrebkow w tej gradacji ..... Dostaniecie olche, buk, mix ewentualnie dąb .... Owocowe trzeba sobie "zrobić"...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Powiem szczerze ja kupuje w Mońkach duży zakład płace po 1,8zł zakg ale biore dużo jak ktoś zainteresowany mogę polecić ? Grzegorz, bardzo mnie ciekawi Z CZEGO oni produkują te "trociny", wbrew pozorom to BARDZO WAŻNE pytanie? :rolleyes: Użytkownicy "zwykłych" wędzarni mają problem "z dynki", po prostu kupują pewny towar, który widzą i mogą nawet wybierać drewno! :clap: Niestety z tzw. trocinami "ze sklepu" w wielu przypadkach będzie jak z ta "kiełbasą" za 4.99 pln z "karalucha". :rolleyes: Ale jak ktoś lubi "lesne stosunki" BEZ ZABEZPIECZENIA to "prosiem bardzo". :tongue: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 A mnie się kolego Gonzo "udało" empiryzm to raczej prawda .....czyż nie ... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Już kiedyś raz wklejałem zdjęcia borniakowych zrębków, ale niech tam.Wyjęte bez przebierania. Przerobiłem już 40 litrów i na razie Borniak sobie doskonale radzi nawet z 8mm zrębkami. Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 ...Już kiedyś raz wklejałem zdjęcia borniakowych..."Borniakowe" z wyglądu niczego sobie! :grin: Wyglądają jak robione z wyselekcjonowanego drewna, a nie jak "paprochy" ze składu płyt meblowych sprzedawane na "ale-drogo"! :tongue: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts