SMORODINA Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Cześć Zobaczcie co to za ustrojstwo.http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=166448041Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fentel Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Witam.Widać ze zdjęcia, że to urządzonko przemysłowe. Zasilane prawdopodobnie silnikiem co najmniej 7,5kW 3-faz. Do domowych wyrobów" niekuniecznie" się nadaje :???: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 :wink: Pojemność 80 litrów :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Duże cacuszko, i troszke zaniedbane, ale jeśli takie Tobie potrzeba to spoko :PPozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 co o tym powiecie ?http://www.allegro.pl/item275877322_kuter_do_miesa_wilk_do_miesa.htmlwarto się bić o to ?znaczy licytować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Chyba niegłupie to urządzonko. Trójfazowe, to małe to to nie jest :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Jak masz siłę w domu i miejsce do trzymania to warto licytować. Wygląda nieżle. Wszystko zależy jednak od ceny końcowej , a ta od zasobności portfela. POZDRAWIAM. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Smorodina nic nie pisze tylko licytuje. :grin: Trzymam kciuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Smorodina - weź od gościa jeszcze lampki na choinkę - za jednym transportem będzie! :lol: PS. Jak już wylicytujesz, to obiecasz pożyczać forumowiczom ? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted November 29, 2007 Author Report Share Posted November 29, 2007 BonAir, Witam Mam podobny tylko plastikowy z pojemnikiem około 2,5 litra. Jak nie będzie drogi to powalczę. Myślę, że Koledzy z okolicy będą mogli korzystać. Lampek ci u mnie mnogo. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 minimum ustawione na 600 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 minimum ustawione na 600 zł Prorok jakiś ? ;-) Używając języka niektórych polityków, skąd "posiadasz tę wiedzę" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Tomuś dzwoniłem podoba mi się ta maszyna ale drogo jak by to napisał Marek tęgo drogo :grin: ale zobaczymy jest jeszcze czas może coś zarobię lub wygram dzisiaj w toto :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 a moze w lotto :tongue: ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted November 29, 2007 Author Report Share Posted November 29, 2007 WitamRozmawiałem dzisiaj z T Fecko przymierza się do sprowadzenia kutra cena rzędu 4000 zł.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 witamuwazacie ze napewno was to urzadzenie w pelni zadowoli?czy bedzie faktycznie w pelni wykorzystane u was w produkcji?mozna z tego jeszcze zrobic mieszalke dospawac np.koncowkez lopatami,ale to zalezy od silnika jaki mocny.dziwie sie ze tego zakladu nie bylo stac na jakis tani kuter,poszliw samorobki.wg tego co widze do tego garnka nie sa potrzebneaz takie duze noze (noze chyba z kutra).widze ze zainteresowanie jest duze i uwazam ze gosc dostaniechyba wiecej niz 600zl za to ustrojstwo,ja bym podszedl dotego naprawde bez emocji.pozdrawiam tyngoMarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 wczoraj pisalem ze gosc chyba wiecej dostanie,a tu mnie dzis zatkalojuz z cena ktos wyskoczyl na 600 zl!!! uwazam ze jest inne lepsze rozwiazanieniz kupno tego "garnka" zagracajac sobie tylko miejsce w domu.pozdrawiamMarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 uwazam ze jest inne lepsze rozwiazanie Marku, prosimy o szczegóły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 TAK TAK PROSIMY !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Czy ktoś już pracował na takim ustrojstwie?Prosze pamiętać, że podczas kutrowania mięso narażone jest na gwałtowny wzrost temperatury, dlatego m.in. kutry wyposazone sa w wolnoobrotową misę (chłodzoną) i wałek z szybkoobrotowymi nożami. Noże działaja prostopadle do osi obrotu misy.Tutaj zastosowana jest metoda miksera, z nożami na spodzie naczynia z masą mięsną, co nawet przy krótkotrwałej pracy spowoduje znaczny wzrost temperatury farszu (cały ciężar farszu naciska na nóż, gdzie w normalnym kutrze, noże tną farsz od góry z dużą szybkością, a misa obracając się, przemiszcza następne porcje farszu pod noże - do tego jeszcze chłodzenie i dodatek lodu lub lodowatej zimnej wody...).Osobiście nie radzę tego kupować, jeszcze za taką cenę. To samo zrobicie blenderem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Maxell dzieki ze wyedukowales cala prawde o tym,szczerze dziwie sie ze tylenagrzanych osob jest na to...nadaje sie to tylko do robienia pasz,w przeciwnymrazie mieso sie przegrzeje tracac swoje ph a co za tym idzie smak jak i struktureutleniajac bialko,dlatego w kutrze noze chodza na wolnych obrotach wraz z misa.prosze nie mylic i nie kojarzyc z mlynkiem koloidalnym ,ktory sluzy takze do rozdrabniania lecz przeznaczony jest do innych celow,nie bede sie tu rozpisywalo nim.rozwiazaniem jest maszynka do miesa sitko moze byc nawet 3 mm oraz bardzopodkreslam bardzo dobry blender gastronomiczny,ktorych pelno na allegro w duzej wersji i zareczam ze zrobienie 10kg bratu bedzie pestka na ilosc farszu powiedzmy 50kg.jezeli robi sie to sporadycznie to mozna zrobic najprostsza metoda,ale kto z wasi co ile czasu robi po 60kg kielbas na raz?ja nawet nie robie no chyba ze za dwatygodnie jak dobrze pojdzie,uwazam ze te 10kg mozna podzielic i czesciowo po3,3kg jednorazowo skutrowac,potem calosc polaczyc i wio na calosc i mieszac,alemozna zrobic np.kielbaske np.slaska potem dodac grubsze kawalki miesa i zrobicszynkowa,lub zrobic fajnista pieczen z niespodzianka,lub pocisnac jako kabanos,czy biala mi opcje rodza sie na poczekaniu lub co chca domownicy,zawsze moznatak mnie uczyli stworzyc na papierze wizualny system pracy co z czego robimy i iletego ma byc.temat naprawde rzeka,jak zarazem podzial obowiazkow jedni mielamieso np.te 50kg a ja zajmuje sie bratem (masa wiazaca) i na czas jest wszystkozrobione,jakbym sie zajmowal tym tak jak Szczepan na co dzien to nie byloby czasuna prowizorke tylko kuter-tutaj uklon dla Szczepana bylem widzialem kawal dobrejroboty robi i co dzien jest u niego samba....ktos moze nie wierzyc ja widzialem, na zlocie to byl relax dla Slawka i Szczepana-pozdrawiam Panowie tyngo! tęgo pozdrawiamMarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saleta Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Witam. Odnośnie tego tzw. " ustrojstwa" to nie zawracajcie sobie tym urządzeniem czasu. Byłem posiadaczem takiego urządzenia i po kilku produkcjach sprzedałem je na alegro. Maszyna jest nie poręczna w użytkowaniu , oraz bardzo szybko pali mięso . Jednym słowem do bani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strampek Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 To jest jak malakser Zelmera. Tylko większy. W malakserze robiłem parówki i wyszły całkiem niezłe. Oczywiście trzeba mieć więcej czasu żeby chłodzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Marku z Bielska, napisz mi jakie są prędkości obrotowe noża i misy w prawdziwym kutrze? Ja myślałem, że nóż obraca się bardzo szybko a misa powoli. Oczywiście nie z dokładnością do 1 obrotu/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Różnie Papciu :grin: ale cały pic właśnie w sposobie cięciahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Kuter_(maszyna)http://www.andziak.home.pl/html_pl/index.php?id=kutry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts