yachu4 Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Zobaczcie ten szynkowar. Ciekawe rozwiązanie.http://www.allegro.pl/item167877630_szynkowar_maszynka_do_makaronu_dwa_wjednym_.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Trzeba zdjąc nawiasy i wejdzie.Swoja droga jest to przerówbka chińskiego badziewia, jednak przepisy dołączone do produktu są ewidentnie z naszej strony, nie wspominając o sposobie parzenia.Prosiłbym kogoś o przesłanie informacji do gostka, iż, jeśli przepisy okażą się zdjete ze stronki, rozpoczniemy procedury prawne (im więcej maili od obcych osób, tym szybciej wycofują oferty). Jesli sie potwierdzi, reszta zajme się sam. Już kilku usuneliśmy definitywnie z allegro. Ten także sie chyba kwalifikuje.Swoją droga warto by było uprzedzić klientów o badziewiu i dac im namiar na naszą stronkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Maxell - pewne rzeczy trudno będzie udowodnić czy to z naszej strony , ponieważ buszując po internecie można spotkać identyczne zdjęcia w innych forach jak na naszej strony z podpisami naszych zarejestrowanych forumowiczów (z wyłączeniem tych co prowadzą własne strony ) Jedno tylko wiedz że wszystko co zamieszczam to tylko na naszej stronie dając jej prawa na wyłączność do swobodnego korzystania no i ochrony.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Maxell - pewne rzeczy trudno będzie udowodnić ...wpiszmy nazwy wyrobów z aukcji do GOOLGE co nam wyjdzie? no to lecimy: Golonka peklowana gotowana w szynkowarce - http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=349 Golonka mielona konserwowa - http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=944 Mielonka wieprzowa z szynkowarki - http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=275 Mielonka łopatkowo – golonkowa expresowa - http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=779 Mielonka indycza z kawałkami kurczaka - http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=890 - czy to zbieg okoliczności że wyniki podawane są jako pierwsze i przeważnie jako jedyne? no i Słonina konserwowa (nie robiona w szynkowarze) też jakoś dziwnie znajomo sie wydaje :sad: Nawet jeśli podaje źródło tych przepisów, to i tak powinien uzyskać na to zgodę Od około 8 lat jestem "zadymiarzem" (osoba zajmująca się domowym wyrobem wędlin) hmmm.... znowu kret na stronie??? :???: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 I o to chodzi.Przeciez my nie zabraniamy kopiowania i drukowania naszych informacji (stopka)Zabraniamy robienia tego dla celów komercyjnych i bez podawania źródła jesli są zamieszczane poza nasza stronką.To wszystko.W związku z tym, iz gostek po prostu handluje naszymi przepisami, bez zgody ich autorów, łamie prawo i dlatego musimy go wykurzyć z aukcji.Prosze o pomoc, a ja to zakończę z Allegro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Wysłałem juz maila do tej osoby: klapciata@gmail.com i będę dzwonił tel. 0 663 073 241Najbardziej przykre jest to, iz osoba ta zarejestrowana jest na stronce i w subskrypcji. Pochodzi z Zielonki.Nie wiem, czy nie zapisała sie na płytkę (sprawdzę) i czy wystepuje na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Już chyba sprawa została rozwiązana. Rozmawiałem z tym panem telefonicznie i własnie wycofuje aukcje z Allegro.Gdyby ktoś, przegladając aukcje, natrafił na cos, co pochodzi z naszej stronki i jest sprzedawane bez zgody autorów oraz linku stwierdzającego ich pochodzenie, proszę o szybki powiadomienie.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymiarzzgarland Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Powyższe problemy potwierdzaja dla mnie konieczność utworzenia Stowarzyszenia. A nawet i rejestrowanego wejścia na stronke i dostepu do wszystkich przepisow. Wydaje mi się iż mogłby być ogólny dostęp do strony i tylko dla członków z pełnym dostępem. To jest moje zdanie. Może warto by było podyskutować o tym na zjeździe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Już chyba sprawa została rozwiązana. Rozmawiałem z tym panem telefonicznie i własnie wycofuje aukcje z Allegro. W tej chwili sprawdzałem, niestety gościu nie dotrzymał umowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz36 Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Facet nie handluje przepisami :!: tylko załącza, to chwyt marketingowy :idea: , powinien napisać skąd je uzyskał, osobiście go nie popieram ale bez zawiązania stowarzyszenia lub czegoś w tym stylu nie unikniemy takich działań, jednak wiązało by się to z ograniczeniem dostępu wielu zwykłych zjadaczy do naprawdę dobrych przepisów . Zadać należy zatem pytanie jaki cel Nam przyświeca tym którzy są aktywnymi uczestnikami w tworzeniu i utrzymaniu strony ( nie mam na myśli swej osoby która bardziej bierze niż daje ) ale tych wszystkich którzy są najbardziej aktywni i twórczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Jeszcze raz podaję. Nawet bez stowarzyszenia usuwaliśmy z aukcji gostków, którzy robili takie rzeczy.Nie pisz, że facet je tylko dodaje. On po prostu nimi handluje. Pewna grupa ludzi, zajmująca sie zbieraniem przepisów, może własnie za nie płacić.W stopce naszej strony jest adnotacja, iż zakazuje się komercyjnego uzywania informacji i przepisów zamieszczonych na stronie. Zauważcie, że nie ma dodatku "bez zgody autorów".Kazdy z przepisów podpisany jest nickiem autora i wystarczyło zwrócić sie do nas z prośba o zgode na podanie linku do stronki, a byłoby po kłopocie.Wczoraj dwa razy z nim rozmawiałem: miał wycofac aukcję (nie jest to proste) i po zalogowaniu sie na naszym forum (na stronie jest zalogowany) wyjasnić zaistniałą sytuację.Dzisiaj mnie nie było, jak i wczoraj po południu, więc nie miałem możliwości sprawdzenia tematu.Od godziny walcze z serwerem allegro by wejść do administarcji i zgłosić prośbę o natychmiastowe wycofanie aukcji, ale niestety serwer maja chyba zapchany... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anetka Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Maxellu sorry ale usunięciem z aukcji nic nie zrobisz bo on może zakończyc aukcję poza i i tak czy inaczej wysle te przepisy , bo ma je juz wydrukowane i nikt tego nie sprawdzi co on sobie wysyła do klienta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Allegro w takich przypadkach usuwa wszystkie aukcje uzytkownika i jest na spalonym z nastepnymi.Prosiłem i prosze kazdego kto tylko może, o informowanie kupujących, że takie urządzenia mogą zrobić sami, a i przepisy u nas znajda gratis. Wystarczy podac im nazwę stronki lub forum.Wielu ludzi w ten sposób trafiło do nas i otrzymałem sporo podziekowań. Myślę nawet, że tutaj, na forum, kilka osób jest własnie z takiego "naboru".Wreszcie udało mi sie przesłać informację i prosbe do allegro. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Właśnie otrzymałem od gostak maila: "Szanowny Panie!!!W dniu wczorajszym otrzymałem maila w którym napisał Pan o natychmiastowe cytuję "usunięcie aukcji wszystkich przepisów, pochodzących ze strony www.wedlinydomowe.pl ". W prowadzonej rozmowie telefonicznej otrzymałem także reprymendę w związku z podaniem linka bez zgody portalu. Jeżeli chodzi o link i Portal Młodzieży Optymalnej, to bliższe dane mojej aukcji "Dodano w dniu 19.02.2007".Zaraz po moim telefonie do Pana w dniu wczorajszym przeczytałem Regulamin Allegro ze szczególnym uwzględnieniem praw autorskich. Podjąłem dyskusję z przyjaciółmi z Internetu i wszystkim zadałem pytane, czy podanie tytułu przepisu bez receptury i sposobu przyrządzenia narusza narusza prawa autorskie? Odpowiedź była wszędzie jednoznaczna - nie. Mam zasadę wierzę ale sprawdzam. W tej sytuacji napisałam zapytanie do Użytkownika Allegro czy naruszam ich Regulamin (do momentu pisania maila nie otrzymałem odpowiedzi). Próbowałem ponowie telefonicznie skontaktować się z Panem po naszej rozmowie ,aby przedstawić mój punkt widzenia i osiągnąć jakiś consensus. Odebrała prawdopodobnie Pana małżonka i poinformowała mnie, że Pana nie ma w domu. Jestem myśliwym i po tej rozmowie z kolegą pojechałem na ambonę, później lekko pobalowaliśmy. Przy okazji proponuję zapoznać się z miesięcznikami łowiecko-przyrodniczymi "Łowiec Polski", gdzie od kilkudziesięciu lat na stronie Kuchnia myśliwska można przeczytać wykwintne przepisy z dziczyzny, które mogą a nawet powinny być zamieszczone na Waszym Portalu gdzie jest ich mało. Niedawno zarejestrowałem się w Waszym Portalu, gdzie chciałem podzielić się doświadczeniem jako myśliwy z obróbką mięsa (jest zupełnie odmienna) z dziczyzny, przepisami i nie tylko. W aktualnej sytuacji czuję się bardzo niezręcznie (przeczytałem o sobie, że jestem kret i bardzo proszę o wyrejestrowanie mnie z www.wedlina.pl - nie znam procedury wyrejestrowania - jeżeli będzie potrzebny mail, to go wyślę. Dopiero dziś po powrocie z pracy mam chwilę czasu i ustosunkuję się do wynikłej sytuacji.Jednocześnie chciałem Pana zapewnić, że podane przepisy nie pochodzą ze strony www.wedlinydomowe. Każdy mój przepis jest perfekcyjnie dopracowany- w kolorach (chyba jestem tu nieskromny),a każda receptura jest podana na 40 dkg wsadu mięsnego do szynkowaru a więc tego który został zakupony. Chciałbym zasygnalizować, że na stronach WikiKuchnia, Mięsko, Wielkie Żarcie, Czarna Oliwka,Pychotka, Pyszne, Poradnik domowy, Książka Kucharska, książki kucharskie jest wiele tytułów o tej tematyce identycznie brzmiących i przepisów z małymi zmianami w składnikach jak w Waszym Portalu. Trzeba tylko ustalić po dacie, kto pierwszy ją zamieścił na stronie a kto "ściągnął". Jestem człowiekiem spokojnym, ugodowym i nie chcę żadnych "wojenek". Podporządkuję się każdej decyzji Użytkownika Allegro, a jeżeli zajdzie potrzeba podam Panu swoje dane personalne (chociaż podałem w trakcie rejestracji -zawsze podaję prawdziwe) jakie będą niezbędne w celu przeprowadzenia postępowania przygotowawczego o naruszenie praw autorskich. Z szacunkiem Leszek Bąk" Odpisałem: "Witam. Ja równiez jestem człekiem ugodowym, jednakże tutaj wystepuje w imieniu kilkutysięcznej Braci Zadymiarskiej.Prawo autorskie jednoznacznie się do tego odnosi.Już Panu mówiłem wczoraj, że gdyby podał Pan link do nasze strony (gdyż od nas pochodza wszystkie jakie znajdzie Pan w Google) lub autorów przepisów to ok. Mało tego, przeciez nie sprzedaje Pan tytułów, (prawda?), a całe przepisy.Wystąpiłem do allegro w imieniu naszych uzytkowników z prośbą o usunięcie Pańskiej aukcji tej, i wszystkich innych, oraz wpisania na "czarna liste", zresztą oni robią to automatycznie.Nawet nie zdaje Pan sobie sprawy ile takich aukcji już zamkneliśmy. Prosiłem naszych uzytkowników, by skontaktowali się z Pańskimi klientami i wskazali im mozliwości darmowego pobrania cyt. przez Pana przepisów i możliwości własnoręcznego zrobienia szynkowara.Musimy walczyć z nieuczciwością, gdyz po to "mordujemy" sie ze stronką, by ludziska, szczególnie Ci biedniesi, mogli gratisowo skorzystać z czegoś, co sprawia im przyjemnośc (może jedyną?), a nie patrzeć, jak ktos handluje nasza pracą. Gdybyśmy chcieli zarabiać, to zamykamy stronke i walimy na aukcje - zapewniam, że zysk byłby potężny. Jednakże, jest to dorobek ludzi i musimy go bezwzględnie chronić.Mierosław GębarowskiMaxell" Pod koniec pisania troszke się zdenerwowałem..... :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Dalsza korespondencja:"Dnia 19-02-2007 o godz. 22:55 Leszek Bąk napisał(a): Szanowny Panie.Może nie doczytał się w moim mailu więc ponawiam pytanie, na jakie podstawie twierdzi Pan, że są to przepisy ze strony www.wendinydomowe?.Przecież ich Pan nie widział, nie czytał itp.Bardzo proszę o ustosunkowanie się do mojego wniosku o wyrejestrowanie mnie z Pańskiej strony.Pozdrowienia. Odpowiedź:"Szanowny Panie. Choćby na takim banalnym, że kilka z nich jest mojego autorstwa i to ja nadawałem im tytuły, a na pewno nie życze sobie by nimi handlowano. Jasne? No i o to chodzi. Co do wyrejestrowania.... Zobaczymy jak to zrobimy. M. Gebarowski - Maxell" I ostatn i mail gostka:"Szanowny Panie! Niestety nie jest dla mnie „jasna" Pańska odpowiedź i konsekwentnie uchyla się Pan od niej. Zadałem zasadnicze pytanie „Czy zna pan moją recepturę i sposób przyrządzania przepisów?". Pytanie to po raz drugi pozostaje bez echa – dlaczego chyba to wiemy. Imputuje mnie Pan wykorzystanie przepisów do celów komercyjnych bez znajomości moich przepisów. Jest to w prawie karnym oskarżenie „ o domniemaniu", gdy brak jest dowodów. Niestety Pan nie będzie ich miał , bo powtarzam po raz kolejny, nie są przepisy ze strony www.wedliny domowe. W stopce Pana strony jest napisane cytuję: „Zakaz komercyjnego wykorzystywania zamieszczonych w serwisie przepisów …", - nie jest natomiast podany zakaz wykorzystywania tytułu. Dlatego też proponuję by w przyszłości nie było kłopotów jak z moją osobą, o wystąpienie o rejestrację tytułów ze znaczkiem światowym ® lub EU. Rejestracja jest jednak bardzo kosztowna, a portal jak widzimy na stronie prosi o wsparcie na jego dalszą działalność.Proponuję (bo muszę przyznać jest to bardzo dobry portal i szkoda, by ograniczał swoją działalność, rozwój nie tylko merytoryczny ale także sprzętowy) jak robi to część portali gdzie finanse kuleją, pobierać symboliczną złotówkę w czasie rejestracji od której nikt nie zbiednieje. Po drugie pisze Pan w swoim przedostatnim mailu cytuję:" Prosiłem naszych użytkowników, by skontaktowali się z Pańskimi klientami i wskazali im możliwości darmowego pobrania cyt. przez Pana przepisów i możliwości własnoręcznego zrobienia szynkowara". Na Allegro w chwili obecnej wystawiony jest drugi szynkowar. Osoba wystawiająca od wielu, wielu miesięcy wystawia go dwa razy w miesiącu i średnia uzyskanego przychodu wynosi znacznie powyżej 150 zł. Ciekawy jestem czy w stosunku do tej osoby i innych, które wystawiają szynkowary prosił Pan swoich użytkowników,by skontaktowali się jak w moim przypadku z potencjonalnymi nabywcami i wskazali im możliwości darmowego pobrania na wykonanie np. szynkowara. Stanowczo twierdzę, że nie i chyba rozumiemy się dlaczego. Jeżeli wejdzie Pan na stronę mojej aukcji, to zobaczy Pan o zainteresowaniu akcją – w chwili pisania maila zaglądło na stronę aukcji 3400 u sąsiada z aukcji przeszło 400– a to o czymś to świadczy. Zrobiłem błąd podając w aukcji możliwość kontaktu telefonicznego. Od wczoraj moja komórka jest wyłączona a ja korzystam z komórki służbowej. Podobnie jest z mailami. Dwie osoby biorące udział w aukcji poinformowały mnie, że otrzymały propozycje od użytkowników Pana strony i o możliwości darmowego pobrania przepisów kulinarnych, zrób to sam lub kupna na giełdzie przedmiotów do wytwarzania wędlin. Reakcje ich były następujące: 1. Pierwsza osoba napisała, że nie życzy sobie dalszych spamów i w przypadku powtórzenia powiadomi Administratora Allegro. 2. Druga po zapoznaniu się ze stroną o zrobieniu szynkowarów wysłała maila do nadawcy z treścią „że nie będzie robiła go z puszki od konserw, drutu i sznurka". No na koniec dwie ważne sprawy. W dniu dzisiejszym w godzinach porannych uzyskałem darmową pomoc prawną u radcy prawnego Pawła Jóźwiak. Służę adresem: prawnik@komputerswiat.pl. – bliższe dane w dwutygodniku Komputer Świat w dziale Czytelnicy piszą Prawnik odpowiada. Jedno jest pewne - mogę spać spokojnie. Po drugie o godz. 17.39 otrzymałem odpowiedź na moje wczorajsze pytanie czy moja aukcja narusza regulamin Allegro. Potrzymam Pana w niepewności do końca aukcji. Niestety za około pół wyjeżdżam na polowanie w Pomorskie i wszelkie sprawy związane z aukcją w najbliższych dniach będzie prowadzić moja małżonka. Z myśliwskim pozdrowieniem Darz Bór" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Bezczelnośc ludzka nie zna granic.Wszystko przemawia za logowaniem, niestety.Czy jest może na naszym forum jakiś prawnik?Chodzi o opracowanie regulaminu.Ja ze swej strony dzisiaj dodaje nową beleczkę pt.: "Uwaga! Lamerzy"Podam tam pełne dane gostka łącznie z mailem i telefonem. Może to będzie przestroga dla innych adminów i zwróca na tego i podobnych osobników uwagę.Swoja droga próbuje od wczoraj dopasowac jakis regulamin do strony.Jesli sa jakies uwagi lub rady, prosze pisac.Troche późno dowiedziałem sie o aukcji i choć od razu napisałem do allegro, do tej chwili nie mam odpowiedzi. (piszą, że trwa to do 72 godz).Trzeba także uwaznie sledzić aukcje na portalach aukcyjnych i od razu reagować.Bedę dzisiaj rozmawiał z informatykiem z AMM na temat zabezpieczeń. Może coś wymyslimy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Mój ostatni, dzisiejszy mail do gostka: "Szanowny Panie. No musze przyznac, iż po ostatniej rozmowie telefonicznej znacznie zmieniło sie Pańskie nastawienie do tematu. Wyjśniam: Wszystkie, cytowane przez Pana przepisy (za wyjątkiem jednego) mają swoich autorów, których zresztą osobiście znam. Innych w naszym necie nie znajdziemy. Przypuszczam, iż jeszcze pół roku temu, nie wiedział Pan nawet co to takiego ten szynkowar. Pisanie więc o wieloletnich (ośmio) praktykach z tym urządzeniem jest "troche naciągane". W kabarecie Ani Mru, Mru nazywaja to chyba "chwytem marketingowym" tylko nieco z chińska. Jak napisałem, jestem autorem kilku przepisów cytowanych przez Pana, co zreszta łatwo można sprawdzić. Pozostałe przepisy opracowywały takie osoby jak Prababcia Ania, Andzio i inni. Zwykła, ludzka uczciwość, zreszta o tym Panu mówiłem podczas naszej rozmowy telefonicznej, nakazuje, by zwrócić sie do autorów opracowań z prośbą o wyrażenie zgody na cytowanie ich własności intelektualnej jaką w tym przypadku sa opracowane przez nich przepisy. To by załatwiło sprawę. Ale ja nie o tym. My także podjęlismy odpowiednie działania prawne w tej sprawie, a poza tym, umieszczam Pańskie pełne dane wraz z numerem telefonu i mailem w internetowej bazie lamerskiej, odwiedzanej przez administartorów stron i moderatorów, gdzie moga zapoznać sięz z danymi osób, których "nie należy obsługiwać" jak to sie kiedyś mawiało. Na naszej stronie także zakładam kącik lamera i tam będzie Pan figurował na honorowym miejscu, co powoduje, iż nie jest Pan raczej mile widzianym u nas gościem. To na razie tyle. Z powazaniem Mirosław Gębarowski administrator www.wedlinydomowe.pl PS. O nasze finanse prosze sie nie martwić, jakoś damy sobie radę.Także informacyjnie - od czasu ostatniej rozmowy nie próbowałem sie z Panem telefonicznie kontaktować, ani takowego zamiaru nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Mirku nie denerwuj się zbytnio, ja też się wkurzyłem. Nie po raz pierwszy. Tak niestety jest skonstruowany świat, że są na nim pasożyty, żerujące na cudzej pracy. od początku świata nikt nic sensownego na to nie poradził. to jest jak z hydrą. jedną głowę utniesz, to na jej miejsce wyrosną trzy. :sad: :sad: Myślę, że z takimi przypadkami będziemy musieli sie pogodzić, CO NIE ZNACZY, ŻE MAMY JA TOLEROWAĆ. pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Trzeba być cierpliwym i do końca drążyć temat.Po moim, wysłanym chyba 3 dni temu, mailu do administracji Allegro, właśnie otrzymałem odpowiedź: "Witam, Dziękuję za e-mail. Uprzejmie informuję, że aby potraktować Pańskie zgłoszenie jako wiarygodne, musimy zapozanać się z dokumentem potwierdzającym, że jest Pan osobą uprawnioną do występowania w imieniu serwisu www.wedlinydomowe.pl.Stosowne dokumenty proszę przesłać faxem na moje nazwisko, na adres 061 860 28 01. Proszę także o podanie dokładnego linku do podstorny, z kórej został zacytowany opis.Z poważaniem,-- Bogna NiklasiewiczZespół Allegrohttp://www.allegro.pl" W związku z powyższym, prosze osoby, których przepisy znajdują się w katalogu "Wszystko o szynkowarach" na stronie głównej, o to, by napisały tutaj oświadczenia, lub podesłały mi na pocztę, iż sa autorami tych przepisów i zezwalają na ich udostępnianie jedynie na stronie www.wedlinydomowe.pl bez mozliwości wykorzystania komercyjnego i jakiegokolwiek innego poza tą stroną, lub podobnej treści. Pozdrowionka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Najlepiej by było, gdyby ktos przedstawił lub opracował wzór takiego oświadczenia i załozymy temat, gdzie wszyscy, którzy wrzucaja zdjęcia lub przepisy, je złożą. Miałbym sprawe rozwiązaną w przypadku podobnej sytacji, gdyz do rachunków za stronke i domene (dokumenty potwiedzające mój związek ze stronką :wink: ) dołączył bym takie oświadczenia i po krzyku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Rozumiem, ze kiedy bede sprzedawal swoj szynkowar (NIGDY! :-) ), to nie moge do szynkowaru dodac wydrukowanych przepisów ze strony wedlinydomowe.pl.Ale czy moge dac linka do konkretnych przepisow na wyroby z szynkowara na tej stronie ? Tomek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Zgodnie z nowym regulaminem tak, ale za zgodą przedstawicieli stronki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz78 Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 witam wszystkich. niestety zamowiłem ten szynkowar ( niestety ze wzgledów etycznych) gdybym wiedział jak wygląda sytuacja napewno bym tego nie zrobił ale stalo, sie jestem poczatkujacy wiec pomijajac wszystkie sytuacje napiszcie mi prosze czy jest to dobry wyrób ? moze juz ktos w nim robił wędliny?pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts