Jump to content

Gungay na początku drogi


gungay

Recommended Posts

do soli to waga "1g" jest wystarczająca

Zgadza się, ale pod warunkiem że odważasz sól do kilkunastu kg wyrobu. Wtedy i przyprawy też odważysz z wystarczającą dokładnością. Przy produkcji kilkukilogramowej niestety do przypraw potrzebna jest waga miligramowa, albo bardzo duże doświadczenie i przyprawianie "na oko i na smak".

Link to comment
Share on other sites

że odważasz sól do kilkunastu kg wyrobu

Nie mogę się zgodzić z tobą jeżeli na 1 kg dajek od 18g do 20g soli to każda waga z dokładnością 1g da radę.

 

Przy produkcji kilkukilogramowej niestety do przypraw potrzebna jest waga miligramowa

Tu masz rację.

 

kolega gungay, pisał o przesoleniu stąd moja uwaga.

 

Ja mam coś podobnego

 

http://allegro.pl/elektroniczna-waga-jubilerska-500g-0-1g-i1803476847.html

Link to comment
Share on other sites

a bendetto znalazł za 6,79 zł.

gungay, szukałem takiego modelu jak ja mam (kupowałem ok 1 m-ca temu) ale nie znalazłem. Podałem link pierwszej na którą kliknąłem. A co do ceny to trzeba zerknąć na przesyłkę są różne list ekonomiczny np. 8zł.

Zawsze lepiej kupić droższą z tańsza przesyłką niż odwrotnie.

Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Tak własnie coś mi się wydaje, że rząd wielkości Ci się pomylił :cool: ale nie martw się teraz już Ci się nie pomyli a dokładniejszą wagę czyli tzw jubilerską to sobie kup -przyda się na pewno :grin:

Małosolni na 2 kg mięsa daliby ok 32 gramów, słonolubni 40 g ; ja dałabym ok 36 g. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...