rmir Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 odtłuszczony pasztecik smarowny: 3 kg udzików z kurczakawłoszczyznaprzyprawy wedle gustu z udzików zdejmujemy skóre, odcinamy widoczne skrawki tłuszczykumięso i włoszczyzne do gara i gotujemy klasyczny rosołekpo ugotowaniu mięsko i warzywa wyjmujemymięsko i warzywka wraz z przyprawami miksujemydo uzyskanej masy wlewamy rosołek aż do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowegoprzekładamy do słoiczków i pasteryzujemy zgodnie ze sztuką jest też wersja dla alergików:zamiast kurczaka używamy indykasame mięso miksujemy, dolewamy przegotowaną wode i pasteryzujemy w słoikach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Robiłem podobny z tym że dodawałem jeszcze ok. 20% wątróbek drobiowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.