Jump to content

pasztet drobiowy smarowny odtłuszczony


rmir

Recommended Posts

odtłuszczony pasztecik smarowny:

 

3 kg udzików z kurczaka

włoszczyzna

przyprawy wedle gustu

 

z udzików zdejmujemy skóre, odcinamy widoczne skrawki tłuszczyku

mięso i włoszczyzne do gara i gotujemy klasyczny rosołek

po ugotowaniu mięsko i warzywa wyjmujemy

mięsko i warzywka wraz z przyprawami miksujemy

do uzyskanej masy wlewamy rosołek aż do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego

przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy zgodnie ze sztuką

 

jest też wersja dla alergików:

zamiast kurczaka używamy indyka

same mięso miksujemy, dolewamy przegotowaną wode i pasteryzujemy w słoikach

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...