Paprykarz Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Wbrew temu co sugeruje temat :wink:, będę tu zamieszczał zdjęcia swojej radosnej kuchennej tfurczości :tongue: (inaczej określić się tego nie da) Na początek weekendowy zestaw zakąskowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekW Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Chciałem coś dla żartów skrytykować ale nie mam do czego "się przyczepić".Zestaw zakąskowy perfekcyjny moim zdaniem. Nawet chleb się chyba nie kruszy.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Na początek weekendowy zestaw zakąskowy.Graty... :clap: bardzo fajne te "zakąski"... napisz cosik więcej, jak wędziłeś... pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 No nie... :shock: To jest fotomontaż jakiś :grin: Zestaw zakąskowy perfekcyjny moim zdaniem. I ja też tak powiem :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlinka Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Paprykarz Ty lepiej powiedz skąd wziąłeś farbę na te wędzonki??? - piękne kolorkino faktycznie, piękne jak malowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted October 6, 2011 Author Report Share Posted October 6, 2011 napisz cosik więcej, jak wędziłeś... pozdro Normalnie, jak Pan Bóg... znaczy Dziadek przykazał :devil: Peklowanie wg tabeli Dziadka na 5 dni, z przyczyn losowych trwało 6. W związku z tym polędwice zjadacze ocenili na zbyt słoną (przy spożyciu samej, bo przy czytaniu tylko mlaskali :thumbsup: ) Wędzenie i parzenie wg Akademii Dziadka, tylko wędzarnia nie wiejska :lol: Paprykarz Ty lepiej powiedz skąd wziąłeś farbę na te wędzonki??? - piękne kolorkino faktycznie, piękne jak malowane Dziękuję za pozytywne opinie, ale akurat z koloru nie jestem do końca zadowolony, jak dla mnie za mało przydymione :devil: To było pierwsze wędzenie za pomocą dymogeneratora i chyba największy wpływ na kolor miało zbyt długie osuszanie, bo przez prawie 2h nie mogłem odpalić dymogeneratora :rolleyes: (najpierw miałem tylko zapałki, później zapalniczke, ale dopiero po skołowaniu świeczki się udało) Zobaczę jak wyjdą następnym razem, gdy już pójdzie sprawniej z tym ustrojstwem, bo faktycznie jest to duża wygoda, ale jak będę niezadowolony dalej, to wrócę do paleniska bezpośredniego, chociażby dla podrzucenia owocowych szczapek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted October 9, 2011 Author Report Share Posted October 9, 2011 Przywędzonkowe okrawki i ścinki poszły do mielonki słoikowej, dziś otworzyłem pierwszy słoik. żeby nie było, galaretka zamierzona :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gungay Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Wyglada super :clap: :thumbsup: Dodawałeś pieprz w źiarenkach czy grubo zmielony :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 Dodawałeś pieprz w źiarenkach czy grubo zmielony :question:Kolorowy, grubo mielony, jakimś dekoracyjnym niby młynkiem do kawy, zastępującym moździerz, którego nie mogę sie dorobić :tongue: [ Dodano: Pon 10 Paź, 2011 20:52 ]Wczorajszy obiad, kurczak wypchany "czosnkowym szpinakiem z pieczarkami". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted October 12, 2011 Author Report Share Posted October 12, 2011 Dla odmiany, nie mielonka, tylko konserwa wg Miro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerba Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 o qrna kiedy to wszystko robić ? :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Dziś u mnie "białe szaleństwo" :wink: Chrzan i biała (przepis ze strony WB dosmaczony indywidualnie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted March 5, 2013 Author Report Share Posted March 5, 2013 Tym razem biała szynka :grin: Zawieruszony kawałek ok. 1 kg odnaleziony w zamrażarce (do jednego nie będę odpalał wędzarni). Peklowana 3 dni na mokro, delikatnie obsmażona na klarowanym maśle (po 1 min z każdej strony, do zamknięcia porów, tłuszcz pozostał) i 2 h w piekarniku w 72 stopniach do 68 w środku. Zawsze to jakaś odmiana od wędzonek :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alltid Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Zawsze to jakaś odmiana od wędzonek :devil:Wiosna Cię obudziła i energię odzyskałeś :grin: Też lubię na biało :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiuszcz Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Wbrew temu co sugeruje temat :wink:A ja się dałem wrobić, myślałem że będzie tu przepis na paprykarz, a tu wędlinki :grin: Ładna wyszła ta biała szynka, aż się wierzyć nie chce że jest pieczona, wygląda jak sparzona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Bo nie jest pieczona, zauważ jaką autor temperaturę zastosował w piekarniku. Innymi słowy, zrobił parzenie ale gorącym powietrzem. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dymny Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 "... i to jest słuszna koncepcja" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszubka33 Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Wczorajszy obiad, kurczak wypchany "czosnkowym szpinakiem z pieczarkami".Kurczaczek pierwsza klasa :clap: :thumbsup: Też za mną taki chodzi , planuję taki na niedzielny obiad ale farsz raczej mięsny , bo zielonego rodzinka nie zje :sad: , ja to chętnie :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Przywędzonkowe okrawki i ścinki poszły do mielonki słoikowej, dziś otworzyłem pierwszy słoik.Czy możesz podać recepturę na wykonanie tej mieloneczki :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts