Jump to content

Pęcherze wieprzowe

andrzej k

Recommended Posts

Może jakaś fotorelacją

Jest to proste ........ chyba :smile: Po namoczeniu w letniej wodzie obieram z tłuszczu i zbędnych błon . Wlewam do środka wody , rozciągam jak idzie kulając po desce . Po wylaniu wody dmucham :lol: zawiązuję sznurkiem i do suszenia .

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 13 Paź, 2011 20:53 ]

Młodszy, ja tu kupowałem

Ja kupuję w ubojni .

Super pomaga pompka do dmuchania pontonu :smile:

Znalazłem pompkę do dmuchania materacy, jest tylko trochę młodsza ode mnie, ale na chodzie, będzie do pęcherzy :grin: :grin:

Czy jak mi zostanie jakiś wysuszony niewykorzystany pęcherz to mogę go jeszcze raz zasolić i do lodówki tak jak to z jelitami, czy już do śmieci :rolleyes:

Czy jak mi zostanie jakiś wysuszony niewykorzystany pęcherz to mogę go jeszcze raz zasolić i do lodówki tak jak to z jelitami, czy już do śmieci :rolleyes:

Zasuszony pęcherz możesz przechowywać długo - jak długo to nie wiem , w ciemnym i suchym miejscu . Uważaj tylko na mole . Mnie w ubiegłym roku się wkradły do pęcherzy i narobiły trochę bałaganu . Dalej przechowywałem w zamrażarce ponad rok i miałem spokój . Przed nadziewaniem salcesonów pęcherze tak moczysz jak jelita . Będą plastyczne jednak już nie pomniejszą swojej objętości .

Pozdrawiam

P.S. Oczywiście jak wyschną to odcinasz sznurek i wypuszczasz powietrze . Łatwiej przechować . :smile:

• 4 months later...
  • 1 month later...

Witam. Kupiłem z ciekawości przy tzw. okazji innych zakupów pęcherze ( te same co w linku Zbója kilka postów wyżej http://www.swojskiwyrob.pl/product.php?id_product=199 ). Z opisu w sklepie wynika aby je traktować tak samo jak jelita (namoczyć i napychać).

W wątku tym przeczytałem jednak :shock: , że Zbójaszek przygotowuje się do walcowania, dymania ich, suszenia i innych czarodziejskich zabiegów na wzór andrzeja k, (myślałem że takie czary to z surowymi tylko).

Pytam więc przyjaciele czy te zabiegi mam na swoich wyczyniać aby zdatne były do użytku, czy może są już gotowe po namoczeniu? :blush: :question:

suszenia i innych czarodziejskich zabiegów na wzór andrzeja k,

Jak masz kompresor to tylko nadmuchać :grin: i w przewiewne suche miejsce powiesić . Jutro będzie gotowy do nadziewania po uprzednim 15 minutowym namoczeniu . :grin:

(myślałem że takie czary to z surowymi tylko).

. Czary to tylko jak nie ma się kompresora . :smile:

Gorąco pozdrawiam

• 2 years later...