Jump to content

nemo1978-moje wynalazki kulinarne


nemo19788

Recommended Posts

Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ i moje pierwsze wyroby tzn.pierwszy był jak tu trafiłam ale niestety nieudany /nieważne/

Dzisiaj odbyło sie moje pierwsze wędzenie ilości niewielkie ale zawsze swoje.

Bardzo dzięuję Wam za zamieszczanie tak wspaniałych przepisów ,które jak na razie wychodzą mi w miarę .Standardowo zaczełam od wyrobów z szynkowaru i od tej pory nie ma dnia abym nie weszła na to forum .Ponieżej zamieszczę parę zdjęć i bardzo proszę o opinie a w szczególności te bardzo krytyczne .W końcu dopiero się uczę i na pewno będzie dużoooo błedów:)Dziekuję Pokemonie w końcu się odważyłam:)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam ,

 

szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap:

Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca ,

mielonki szynkowarowe bardzo ładne.

Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni.

 

pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

:grin: wędliny są bardzo ładne,wiejski wyrób.Gratulacje. :grin: :thumbsup: :clap:

dziękuję Grzegorzu565 zaczynałam od czytanie wszystkich Twoich postów :wink:

 

[ Dodano: Pon 17 Paź, 2011 08:33 ]

Witam ,

 

szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap:

Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca ,

mielonki szynkowarowe bardzo ładne.

Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni.

 

pozdrawiam

co do boczków to własnie wydawało mi się ,że są za bardzo obsuszone w przeciwieństwie do szynek ,zepsułam tylko baleron /karczek/ ponieważ peklosól nie doszła do środka i zrobiło się oczko :devil: , a co do męża to się nawet nie dotknął do niego należy tylko konsumpcja :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/

Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa...

Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem.

Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ).

Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował.

 

pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/

Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa...

Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem.

Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ).

Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował.

 

pozdrawiam

 

 

no i własnie o takie uwagi mi chodzi ,aby następnym razem uniknąć błedów a co do koszowania to właśnie konsumuję i mogę napisać ,że :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Nemo19788 jeżeli chodzi o to oczko w baleronie , to może za krótko parzyłaś ?

Czy był robiony nastrzyk ?

Pozdrawiam

 

Witam sąsiada :wink: waga baleronu 2,10 kg parzyłam 2h15minut w 80-85stopniach ,niestety nastrzyku nie zrobiłam -nie wiem czemu i to był pewnie błąd :sad: no ale cóż następnym razem może będzie lepiej

Link to comment
Share on other sites

:grin: Nic się nie stanie,poprostu będziesz jadł salceson bez wątróbki :mrgreen

nemo jest kobietą chłopie z warmii :tongue:

 

oj tam oj tam :wink: ,nic się nie stało po prostu takiego nicka używam od lat wiem ,jże jest męski ale to tak z przyzwyczajenia..

 

salceson już w lodówce na szczęście mi nie pękł jak poprzedni :wink:

Link to comment
Share on other sites

Moje pierwsze kiełbaski ,szyneczka troszkę sucha, ale cebulka smarzona na niej była pyszna.

 

 

no i mój juz drugi w życiu salceson ozorkowy bez wątróbki tzn. same ozorki,nózka , tylna golonka i skórki,

 

 

zaraz zabieram się za robienie kiełbas wędzenie w środę .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...