nemo19788 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ i moje pierwsze wyroby tzn.pierwszy był jak tu trafiłam ale niestety nieudany /nieważne/Dzisiaj odbyło sie moje pierwsze wędzenie ilości niewielkie ale zawsze swoje.Bardzo dzięuję Wam za zamieszczanie tak wspaniałych przepisów ,które jak na razie wychodzą mi w miarę .Standardowo zaczełam od wyrobów z szynkowaru i od tej pory nie ma dnia abym nie weszła na to forum .Ponieżej zamieszczę parę zdjęć i bardzo proszę o opinie a w szczególności te bardzo krytyczne .W końcu dopiero się uczę i na pewno będzie dużoooo błedów:)Dziekuję Pokemonie w końcu się odważyłam:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Dziekuję Pokemonie w końcu się odważyłam:)nemo, no w końcu założyłas swój temat Czyli pierwsze koty za płoty Teraz czekamy na fotorelacje, z twoimi wynalazkami, pozdrawiam !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 Zdjecia wedzonek od środka będą dopiero jutro ,dzisiaj nie kroję aby nie puściły soku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 [temperatura hmm nie raz :lol: ale po parzeniu strasznie ściemniały Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 [ Dodano: Nie 16 Paź, 2011 22:49 ] uff dziekuję udało się :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Polędwica miała za wysoką temp wędzenia, niestety ma spieczoną skórkę, nie martw się - następnym razem będzie lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 [ Dodano: Nie 16 Paź, 2011 22:53 ]Polędwica miała za wysoką temp wędzenia, niestety ma spieczoną skórkę, nie martw się - następnym razem będzie lepiej.poledwica była ala parmeńska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 :grin: wędliny są bardzo ładne,wiejski wyrób.Gratulacje. :grin: :thumbsup: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpionka Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Witam , szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap: Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca , mielonki szynkowarowe bardzo ładne.Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 :grin: wędliny są bardzo ładne,wiejski wyrób.Gratulacje. :grin: :thumbsup: :clap:dziękuję Grzegorzu565 zaczynałam od czytanie wszystkich Twoich postów :wink: [ Dodano: Pon 17 Paź, 2011 08:33 ]Witam , szyneczka prawdziwie - wiejska ma piękny kolorek :thumbsup: :clap: Boczki nie w pełni osuszone , stąd białe miejsca , mielonki szynkowarowe bardzo ładne.Mąż pewnie ma satysfakcję ,że nie robił na darmo przy wędzarni. pozdrawiamco do boczków to własnie wydawało mi się ,że są za bardzo obsuszone w przeciwieństwie do szynek ,zepsułam tylko baleron /karczek/ ponieważ peklosól nie doszła do środka i zrobiło się oczko :devil: , a co do męża to się nawet nie dotknął do niego należy tylko konsumpcja :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpionka Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa... Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem. Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ). Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 Jestem na forum od dwóch miesięcy w tym czasie powstała moja pierwsza wędzarnia/musiałam bardzo ładnie prosić męża o jej wybudowanie/ Pisząc o satysfakcji Męża , miałem na myśli powyższe słowa... Jeżeli chodzi o boczki , to nie są złe, są nie równo uwędzone i przyczynę Ci wskazałem. Prosiłaś również o uwagi krytyczne... to skrytykowałem (aby była jasność mojej intencji ). Jeżeli o mnie chodzi ,chętnie bym wszystkich Twoich wyrobów skosztował. pozdrawiam no i własnie o takie uwagi mi chodzi ,aby następnym razem uniknąć błedów a co do koszowania to właśnie konsumuję i mogę napisać ,że :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Nemo19788 jeżeli chodzi o to oczko w baleronie , to może za krótko parzyłaś ?Czy był robiony nastrzyk ?Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 Nemo19788 jeżeli chodzi o to oczko w baleronie , to może za krótko parzyłaś ? Czy był robiony nastrzyk ? Pozdrawiam Witam sąsiada :wink: waga baleronu 2,10 kg parzyłam 2h15minut w 80-85stopniach ,niestety nastrzyku nie zrobiłam -nie wiem czemu i to był pewnie błąd :sad: no ale cóż następnym razem może będzie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 chyba mam mały problem proszę o podpowiedź co sie stanie jak nie dodałam wątróbki do salcesonu ozorkowego ,właśnie mi się przypomniało tzn.w momencie jak się już parzy 1h. :shock: :shock: :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwierzak Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Będzie ozorkowy bez wątróbki :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chłop z warmii Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 :grin: Nic się nie stanie,poprostu będziesz jadł salceson bez wątróbki :mrgreen Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 23, 2011 Author Report Share Posted October 23, 2011 :grin: Nic się nie stanie,poprostu będziesz jadł salceson bez wątróbki :mrgreennemo jest kobietą chłopie z warmii :tongue: oj tam oj tam :wink: ,nic się nie stało po prostu takiego nicka używam od lat wiem ,jże jest męski ale to tak z przyzwyczajenia.. salceson już w lodówce na szczęście mi nie pękł jak poprzedni :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia50 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 nemo19788, brawo :clap: piękne wyroby sama chciałabym być taka zdolna ale póki co pełnię taką rolę jak twój mąż czyli konsumuję to co mi zrobi małżonek :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Witam sąsiadkę, bardzo dobry nick , rzucasz się na głębokie wody. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo19788 Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 Moje pierwsze kiełbaski ,szyneczka troszkę sucha, ale cebulka smarzona na niej była pyszna. no i mój juz drugi w życiu salceson ozorkowy bez wątróbki tzn. same ozorki,nózka , tylna golonka i skórki, zaraz zabieram się za robienie kiełbas wędzenie w środę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 no i mój juz drugi w życiu salceson ozorkowy bez wątróbki tzn. same ozorki,nózka , tylna golonka i skórki, Qrcze :clap: . W tym tygodniu też będę robił :smile: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 :grin: bardzo ładne wyroby :grin: :thumbsup: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Trzeba będzie odwiedzić sąsiadkę , jak takie piękne wyroby serwuje. :thumbsup: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 nemo19788, wielkie brawa, tradycja żyje w narodzie i tak ma być :!: :clap: :clap: :clap: Czy doszłaś do tego, dlaczego masz za suchą szynkę? W jakiej temperaturze parzysz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts