Jump to content

Wątrobianka andrzeja.k

tomaj77

Recommended Posts

Witam dostałem "kota"na wątrobiankę andrzeja.k

Pamiętam smak :thumbsup: takiej własnie leberki z dzieciństwa u wujostwa mojego Taty w rejonach autora. Dokładnie w Siemianowie to nie istotne.

Marzy mnie się taka własnie leberka lecz w słoikach bo tamta tak była podana i ja też pomyślałem, że łatwiej bez wędzarni mi ja wykonać

Dlatego kieruje zapytanie czy ktoś z WB uraczył by mnie przepisem jak poradzić sobie ze słoikami Będę bardzo rad :wink:

czy ktoś z WB uraczył by mnie przepisem jak poradzić sobie ze słoikami

Nie ma problemu żadnego z tą wątrobianką , zamiast w jelita " nadziewasz " w słoiczki takie powiedzmy od dżemu lub większe i odpowiednio pasteryzujesz . Jedyną różnicą będzie tylko to że w słoiczkach nie podwędzisz a w jelitach można :smile:

Pozdrawiam

czy ktoś z WB uraczył by mnie przepisem jak poradzić sobie ze słoikami

Nie ma problemu żadnego z tą wątrobianką , zamiast w jelita " nadziewasz " w słoiczki takie powiedzmy od dżemu lub większe i odpowiednio pasteryzujesz . Jedyną różnicą będzie tylko to że w słoiczkach nie podwędzisz a w jelitach można :smile:

Pozdrawiam

O tak właśnie chciałem usłyszeć :wink: A tą pasteryzacje to jaką zastosować czas tep. itp :lol:

A gdzie masz o pachwinie napisane? W którym przepisie na pasztet?

Sądzę, że podgardle może zastąpić pachwinę.

Pozdrawiam!

A kolega to zanim skrytykuję to może się zapozna z wątkiem tematu.https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3232 No chyba,że ja źle przepis andrzeja.k przeczytałem :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: Pon 31 Paź, 2011 10:44 ]

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3232

A jesli nie ma ani tego ani tego, to czym mozna zastapic te tluste miesa ?

Innymi tłustościami , albo możesz zrobić coś takiego :

http://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/kiszki-pasztetowe/737-szybka-watrobianka

A jak już nic nie posiadasz to z .......................... :grin:

Pozdrawiam

Mogę tylko w sklepie kupic surowe boczki i słoninę, ale cieżko ze świnskimi łbami oraz z pachwiną. :cry:

ps. Łatwo i tanio dostane też wytrybowane z kości szynki ze skórą i tłuszczem oraz golonki. Ale czy zastąpi to podgardle i pachwinę przy wyrobie wątrobianki czy też pasztetu ?!? :rolleyes:

Pozdrowka sle.. :wink:

A kolega to zanim skrytykuję to może się zapozna z wątkiem tematu.https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3232 No chyba,że ja źle przepis andrzeja.k przeczytałem :lol: :lol: :lol:

Kolega nie krytykował tylko zapytał bo nie zna na pamięć wszystkich przepisów i chciał się dowiedzieć o który chodziło.

Skrytykować mogę jedynie zatytułowanie tego postu "Wątrobianka andrzeja.k" co sugeruje że w jego treści jest przepis na tą wątrobiankę a tu zonk w treści są wywody na temat jakiegoś kota, smaku leberki i słoikach a nic o "Wątrobiance andrzeja.k".

Zrobiłem wątrobiankę z przepisu mojego sąsiada andrzeja.k

Cieszę się , że wszystko się udało i smakuje . Jeżeli będziesz miał ochotę kiedyś zrobić wątrobiankę w grubym jelicie , to jest możliwość kupienia jelit w ubojni gdzie kupuję półtusze . Odpowiednio przygotowane można przechowywać w lodówce nawet i rok .

Pozdrawiam