Jump to content

Wątrobianka andrzeja.k


tomaj77

Recommended Posts

Witam dostałem "kota"na wątrobiankę andrzeja.k

Pamiętam smak :thumbsup: takiej własnie leberki z dzieciństwa u wujostwa mojego Taty w rejonach autora. Dokładnie w Siemianowie to nie istotne.

Marzy mnie się taka własnie leberka lecz w słoikach bo tamta tak była podana i ja też pomyślałem, że łatwiej bez wędzarni mi ja wykonać

Dlatego kieruje zapytanie czy ktoś z WB uraczył by mnie przepisem jak poradzić sobie ze słoikami Będę bardzo rad :wink:

Link to comment
Share on other sites

czy ktoś z WB uraczył by mnie przepisem jak poradzić sobie ze słoikami

 

Nie ma problemu żadnego z tą wątrobianką , zamiast w jelita " nadziewasz " w słoiczki takie powiedzmy od dżemu lub większe i odpowiednio pasteryzujesz . Jedyną różnicą będzie tylko to że w słoiczkach nie podwędzisz a w jelitach można :smile:

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

czy ktoś z WB uraczył by mnie przepisem jak poradzić sobie ze słoikami

 

 

Nie ma problemu żadnego z tą wątrobianką , zamiast w jelita " nadziewasz " w słoiczki takie powiedzmy od dżemu lub większe i odpowiednio pasteryzujesz . Jedyną różnicą będzie tylko to że w słoiczkach nie podwędzisz a w jelitach można :smile:

 

Pozdrawiam

O tak właśnie chciałem usłyszeć :wink: A tą pasteryzacje to jaką zastosować czas tep. itp :lol:

Link to comment
Share on other sites

A gdzie masz o pachwinie napisane? W którym przepisie na pasztet?

Sądzę, że podgardle może zastąpić pachwinę.

Pozdrawiam!

A kolega to zanim skrytykuję to może się zapozna z wątkiem tematu.https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3232 No chyba,że ja źle przepis andrzeja.k przeczytałem :lol: :lol: :lol:

 

[ Dodano: Pon 31 Paź, 2011 10:44 ]

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3232

Link to comment
Share on other sites

A jesli nie ma ani tego ani tego, to czym mozna zastapic te tluste miesa ?

Innymi tłustościami , albo możesz zrobić coś takiego :

 

 

http://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/kiszki-pasztetowe/737-szybka-watrobianka

 

A jak już nic nie posiadasz to z .......................... :grin:

 

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Mogę tylko w sklepie kupic surowe boczki i słoninę, ale cieżko ze świnskimi łbami oraz z pachwiną. :cry:

 

ps. Łatwo i tanio dostane też wytrybowane z kości szynki ze skórą i tłuszczem oraz golonki. Ale czy zastąpi to podgardle i pachwinę przy wyrobie wątrobianki czy też pasztetu ?!? :rolleyes:

 

Pozdrowka sle.. :wink:

Link to comment
Share on other sites

A kolega to zanim skrytykuję to może się zapozna z wątkiem tematu.https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3232 No chyba,że ja źle przepis andrzeja.k przeczytałem :lol: :lol: :lol:

 

Kolega nie krytykował tylko zapytał bo nie zna na pamięć wszystkich przepisów i chciał się dowiedzieć o który chodziło.

Skrytykować mogę jedynie zatytułowanie tego postu "Wątrobianka andrzeja.k" co sugeruje że w jego treści jest przepis na tą wątrobiankę a tu zonk w treści są wywody na temat jakiegoś kota, smaku leberki i słoikach a nic o "Wątrobiance andrzeja.k".

Link to comment
Share on other sites

Zrobiłem wątrobiankę z przepisu mojego sąsiada andrzeja.k

 

Cieszę się , że wszystko się udało i smakuje . Jeżeli będziesz miał ochotę kiedyś zrobić wątrobiankę w grubym jelicie , to jest możliwość kupienia jelit w ubojni gdzie kupuję półtusze . Odpowiednio przygotowane można przechowywać w lodówce nawet i rok .

 

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...