popi91 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Witam. Jestem nowym "zadymiaczem". Robię wędliny od niedawna, nastawiony jestem na razie na kiełbasy "obkładowe" parzone. Robię je ciągle tak samo, te same dodatki, a wyniki są różne. Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Na czym to polega. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 popi91, jak jest zbyt dużo wody w mięsie to jest galaretka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 popi91, Jak jest wada mięsa, to nie problem o galaretkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 kiełbasy "obkładowe" parzone. jakie to są, a masz może fotografie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Witaj ! :rolleyes: A bardzo Ci 'ona' przeszkadza...? :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekqba Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Witam. Jestem nowym "zadymiaczem". Robię wędliny od niedawna, nastawiony jestem na razie na kiełbasy "obkładowe" parzone. Robię je ciągle tak samo, te same dodatki, a wyniki są różne. Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Na czym to polega. Pozdrawiam. Bez procesu technologicznego nikt Ci nie pomoże , nie wiadomo co robiłeś i jak. a przyczyn może być wiele . nie mówiąc już , że nie spotkałem się nigdy z sformułowaniem "obkładowe" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolusia Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 WitamTo i ja mam pytanie odnośnie galaretki.Robię właśnie wędlinę z indyka i kurczaka ,mielona na grubo oczka ok 6-7mm i część grubo siekana.Jak zrobić aby cała z każdej strony równomiernie była otoczona galaretką tak ok 2 cm.Widziałem takie w sklepie t też bym tak chciał zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Przeczytaj cały tematMielonka w otoczce z galaretkihttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1286&highlight=otoczce+galaretki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolusia Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Już mnie oczy bolą od tego czytania.Ale chyba nic z tego bo wody wlałem już tak na gotowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.