Jump to content

galareta w kiełbasie


popi91

Recommended Posts

Witam. Jestem nowym "zadymiaczem". Robię wędliny od niedawna, nastawiony jestem na razie na kiełbasy "obkładowe" parzone. Robię je ciągle tak samo, te same dodatki, a wyniki są różne. Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Na czym to polega.

Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Witam. Jestem nowym "zadymiaczem". Robię wędliny od niedawna, nastawiony jestem na razie na kiełbasy "obkładowe" parzone. Robię je ciągle tak samo, te same dodatki, a wyniki są różne. Niekiedy jest kiełbasa pozbawiona galaretki a niekiedy jest jej dużo. Na czym to polega.

Pozdrawiam.

Bez procesu technologicznego nikt Ci nie pomoże , nie wiadomo co robiłeś i jak.

a przyczyn może być wiele .

 

nie mówiąc już , że nie spotkałem się nigdy z sformułowaniem "obkładowe" .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Witam

To i ja mam pytanie odnośnie galaretki.

Robię właśnie wędlinę z indyka i kurczaka ,mielona na grubo oczka ok 6-7mm i część grubo siekana.Jak zrobić aby cała z każdej strony równomiernie była otoczona galaretką tak ok 2 cm.Widziałem takie w sklepie t też bym tak chciał zrobić

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...