Sikor28 Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Czy ktoś z Was ma pomysł z czym (oprócz śliwki), można zrobić roladkę rybną i ją uwędzić ?Mam do dyspozycji sumy afrykańskie i chciałem z nimi pokombinować.Szukałem w necie, ale nic nie znalazłem. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePe Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Bardzo dobrze komponuje się smak ryby słodkowodnej ze smakiem grzybów , np. pieczarek.Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na margarynie. Tak przygotowane grzyby rozsmarować na płacie fileta z ryby (uprzednio zasolony) , zwinąć w roladę ,osznurować, osuszyć i wędzić w ciepłym dymie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 z czym (oprócz śliwki), można zrobić roladkę rybną i ją uwędzić ?Ogórek kiszony: kwaśny, lekko ostry smak idealnie komponuje się z rybą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts