Jump to content

podgardle i tylna golonka jak to wykorzystać?


arkawroc

Recommended Posts

na przekór wszystkim do podgardla i golonek (w sumie ok.6.5kg) dodałem 8dkg peklosoli i leżało to sobie 2 dni w misce na balkonie ,następnie chudsze mięso z podgardla (wcześniej wykrojone) zmieliłem na sitku 10mm, resztę podgardla (część tłusta) i golonki X2 na sitku 3mm dodałem 2dkg majeranku tyleż samo pieprzu mielonego i 13 dkg czosnku oraz 400ml wody wszystko długo mieszane , zapchane do jelitek i po uprzednim odpaleniu wędzarni

wygrzaniu ok 60 min nastąpiło podsuszanie moich wypocin( te jaśniejsze) wstępnie podsuszonych i osadzonych dzień wcześniej wieczorem na balkonie

 

minęło 2.20 godz. wyglądają tak( te z lewej strony):

 

godzinkę później tak:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...