Jump to content

Problem z pasztetem


halogen

Recommended Posts

Postanowiłem wykonać pasztet wg receptury "Extra smarowny pasztet słoikowy BonAir'a".

Problem pojawił się w kilku słoikach gdzie obok pasztetu zrobiła się intensywnie czerwona galaretka.

Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?

Co moglem źle zrobić?

Link to comment
Share on other sites

ewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu...

a co z przepisami gdzie dajemy surową wątrobę ?

 

Wyciek jest najprawdopodobniej zabarwiony sokami z krótko parzonej wątroby - za mało dodanego (pochłaniacza ) kasza manna , bułka ...

Wytrącenie może być też spowodowane słabym wymieszaniem składników.

 

Jeżeli wyciek stężał i ma konsystencję galaretki - to śmiało możesz go jeść.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Nie wiem czy kolor jest pochodzenia soku z wątróbki?

pewnikiem za krótko parzyłeś... ja parzę wątróbki min 10 minut... ale nie wyrzucaj od razu...
Nie wyrzucać? Jakoś mało apetycznie to wygląda po za tym zapach jakiś mało pasztetowy. Smak ok, tylko boję się, że jak jest to krew to szybciej się psuje.

Gdy postoi około 10 minut zaczyna pływać galareta.

Link to comment
Share on other sites

...Może trochę nieapetycznie wygląda ,ale jeść się da.

niektóre rzeczy tylko raz :cool:

A tak na poważnie.

Ja praktykuje już od zawsze, wyroby które mi się nie podobają lub wzbudzają u mnie urazę

nie ruszę, bo szkoda zdrowia :cool:

Jakoś do dzisiaj się sprawdziło...

:grin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...