qwiqweq Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqty Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 50 dag karkówki lub szynki, 10 dag boczku, 10 dag kiełbasy, 10 dag kiszonych ogórków, 1 duża cebula, 1 duża czerwona papryka, 1 łyżka smalcu, 1 łyżka oleju, śmietana 30%, mąka, masło na zasmażkę, puszka koncentratu pomidorowego, vegeta, pieprz, czosnek, papryka słodka, sólStopić smalec z olejem i usmażyć mięso pokrojone w cienkie paseczki. Przełożyć do rondla i zalać wodą, dodać vegetę, mieloną słodką paprykę oraz ćwiartki papryki świeżej, oczyszczonej z pestek. Gotować pół godziny (po 15 minutach sprawdzić, czy z papryki łatwo schodzi skórka). Obraći pokroić na paseczki. Na tłuszczu od smażenia mięsa podsmażyć boczeki kiełbasę pokrojone w cienkie paseczki. Przełożyć do wywaru z mięsem. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i kiszone ogórki pokrojone w paski. Wrzucić do zupy, doprawić do smaku i zagęścić zasmażką z mąki i masła. Na koniec zabielić śmietaną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Jak zrozumieliście tę potrawę musi stanąć "dyżurnym" w naszej racji. :lol: Zawsze w lodówce znajdzie się parze kawałeczków kiełbasy, szynki które sprzykrzyły. Kładziemy ich do zamrażalnika i kiedy zbiera się na solankę od razu można jej przygotować. Tak i czynię. :thumbsup: No, a z naszym to hobby sam Bóg kazał. :lol: http://video-kak.com/video-kak-prigotovit-moskovskuyu-solyanku/ http://www.kyxarka.ru/news/1197.htmlhttp://www.gastronom.ru/rcp_group.aspx?gr=1372 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.