asia50 Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 polecam przepis który dzisiaj podawała Ewa Wachowicz w swoim programie - ciasto godne polecenia 2 jajka 3 żółtka 1 szkl.cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 szkl.(250mil)maślanki 1/2 szklanki oleju 2 1/2 mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka,żółtka i cukry miksujemy na jednolitą puszystą masę, następnie dodajemy ciągle mieszając maślankę,olej i mąkę z proszkiem do pieczenia wylewamy na blachę następnie 3 pozostałe białka 1/2 szkl.cukru 100g wiórków kokosowych ubijamy na sztywno i wykładamy na ciasto pieczemy 40-50 min w 180 stopniach ja na ciasto położyłam borówkę amerykańską (wcześniej odmrożoną) i dopiero pianę efekt jak widać na zdjęciach ciasto wilgotne pracochłonność - dla leniwych ,no i dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlinka Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Ewa Wachowicz ma fajne niektóre przepisy, więc zapewne spróbuję, ech ja to bym wszystko próbowała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts