szczeciniasty Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 WitamMam takie pytanko mozecie mi polecic jakas mete na zrobienie zakupow chodzi mi o jelita,oslonki bialkowe,zrebki ale takie bardzo drobne i sol?? Kolega jedzie na swieta do Polski duzym autem no i chcialbym go wykorzystac ale niestety nie wiem gdzie tam mozna to kupic,co prawda rok temu tez mi przywozil ale ceny byly strasznie wysokie za worek zrebkow skasowali go 90 zloty i dlatego chcialbym wczesniej cos znalezc no i zadzwonic co bym wszystko przed a nie po fakcie wiedzial. Bede wdzieczny za wszelaki odzew. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Jeżeli chodzi o hurtownię w okolicach Łodzi to polecam tylko i wyłączne Firmę Dawex na ulicy Rokicińskiej 291 tel. 603-077-357 lub 42209-27-08 Właściciel p.Paweł Kotowicz. Bardzo porządna firma i jak się powołasz na WB to na pewno będzie taniej a na 100% najtaniej w Łodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczeciniasty Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 wielkie dzieki Wosiu.Dzieki za telefony no i adresikA wiesz moze czy maja takie tulejki plastikowe do alfy 32?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Jak ostatnio byłem to mieli - chodzi o te tuleje na ślimak. Mieli nawet całą alfę 32 ale nie wiem w jakiej cenie a taka tulejka to ze 3-4zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczeciniasty Posted November 29, 2011 Author Report Share Posted November 29, 2011 tak wlasnie o ta tulejke mi chodzi.No to jutro do nich dryndne to sie zorientuje.Powiedz mi jeszcze czy maja rozne kalibry tych zrebek?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Potwierdzam jako klient :lol: iż firma Dawex to najwięszy w Łodzi wybór dodatków masarskich, dobre ceny i miła fachowa obsługa.Niestety zrębki mają tylko grube /takie najczęściej kupują zakłady wędliniarskie/.http://www.dawex.info/index.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuna Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Potwierdzam jako klient :lol: iż firma Dawex to najwięszy w Łodzi wybór dodatków masarskich, dobre ceny i miła fachowa obsługa. Niestety zrębki mają tylko grube /takie najczęściej kupują zakłady wędliniarskie/. http://www.dawex.info/index.html Zakłady wędliniarskie nie tylko na terenie Łodzi kupują zrębki średnie 0,5-1,5 cm. Zapewniam że są to zrębki średnie poniżej tej granulacji wychodzi tzw. trocina powyżej grube. Granulacja ta jest standartem na terenie całej Polski choć zdarzają się wyjątki. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akarw Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 W Łodzi znam kilka gdzie można zakupić , jelita osłonki przyprawy do wyrobu wędlin i innych przetworów. Firmy te czynne są przeważnie w godzinach 8.00 - 16.00.Najlepiej o wszystkim dowiedzieć się wcześniej telefonicznie. 1. Eko-Mat. Siudziński S. 94-103 Łódź, Elektronowa 10 Tel: 42 686 16 84 ekomeat@wp.pl / kupowałem jelita , osłonki , peklosól / 2.Cechmistrz. PHU 90-553 Łódź, Kopernika 46 Tel/fax: 42 636 36 20 Firma P.H.U. CECHMISTRZ mieści się na rogu ulic Kopernika i Łąkowej. Najlepiej przyjść do nas wchodząc przez granatową bramę z ulicy Łąkowej 21 (tuż za starym pałacykiem - Willą Milscha a Hotelem Focus). Biuro mieści się na małej rampie po lewej stronie wchodząc z bramy (jest napisane Firma Cechmistrz na stalowych drzwiach wejściowych) / kupowałem jelita , osłonki , peklosól / 3. TECH-MASS. PHU. JERZY KRUSIŃSKI 90-768 ŁÓDŹ, AL. WŁÓKNIARZY 207 tel. 42 6330510 / kupowałem jelita , osłonki , peklosól / 5 Sklep internetowy , ale można odebrać w Łodzi po umówieniu się Profiton s.c. Jacek Olczyk, Anna Zabawska 91-456 Łódź ul. Łagiewnicka 80/98 tel/fax: +48 42 655-61-93 tel. kom.: 603-991-623 509-562-525 513-088-165 / kupowałem osłonki / Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Najlepiej przyjść do nas wchodząc przez granatową bramę z ulicy Łąkowej 21 Jeśli pracujesz tam lub jest to Twoja hurtownia to może jakieś upusty dla WB :question: :lol: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akarw Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 WitamNiestety ale w żadnej hurtowni nie pracuję.Po prostu , przeszukuję Internet i jeżeli znajdę ciekawy adres tokopiuję informacje.Ta uwaga o dojściu do hurtowni to też informacja ze strony firmy. Nie zmodyfikowałem jej. Co do innych miejsc gdzie można coś kupić , to prawdopodobnie takie firmy znajdowały się: - na Traktorowej - dawno temu tam też kupowałem i nie mogę tego potwierdzić. a w internecie też nie mogę znaleźć namiaru Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurtbieniek.pl Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 ARTYKUŁY MASARSKIE BIENIEKAleksandrów ŁódzkiWrzosowa 22tel 602-314-484Sklep internetowy (oferta stacjonarna - szersza niż w internecie): www.hurtbieniek.pl 20 lat doświadczenia na rynku, organizowany dojazd do klienta, dla forumowiczów rabaty po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym. Dobre jelita wszelkiego kalibru (niestandardowe zamówienia organizowane w kilka dni), kątnice, jelita baranie, osłonki, siatki, sznurki, noże, przyprawy, kasze w bardzo dobrej cenie, krew wproszku, peklosól, sól, mieszanki przyprawowe, termometry i wiele innych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts