qwiqweq Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Polecam wszystkim ten sposób, osobiście przetestowałem i sprawdza się w 100% użyłem tylko zwykłego garnka z pokrywką i trząsłem 5s. dłużej (wielkość garnka ma znaczenie) http://www.joemonster.org/filmy/38494/Szybkie_obieranie_czosnku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Dobre trzeba będzie wypróbować bo obieranie większej ilości ząbków do octu lub oliwy jest masakryczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 No niewiem czy każego ząbka z osobna nie trzeba bedzie nadgnieść. Jednym uderzeniem dłoni nie popękają wszystkie łupinki. (chyba). pzdr :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Dziś próbowałem.... lipa.... nasz czosnek już jest za suchy na takie numery i jak mam walnąć każdy ząbek z osobna to już miski nie trzeba :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 A ja tam lubię obierać czosnek ... to się wkręca jak dłubanie słonecznika .... jakoś nie przemawia za mną machanie dwiema miednicami z kilogramem czosnku w środku .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 jakoś nie przemawia za mną machanie dwiema miednicami z kilogramem czosnku w środku To weź 5 razy po 20dkg i śpiewaj La cucaracha" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 roger, hahaha .... a sąsiedzi to dopiero sobie pomyślą .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 abratek, ale Cię wkręcili :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwiqweq Posted December 21, 2011 Author Report Share Posted December 21, 2011 Jednym uderzeniem dłoni nie popękają wszystkie łupinkiTo uderzenie dłoni służy rozbiciu główki czosnku nie łupinek nasz czosnek już jest za suchy na takie numery Ja tam nie mam problemu nawet z suchym Polskim :rolleyes: może spróbuj większy garnek ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Cała strategia polega na podłamaniu łupinek czosnku. Wystarczy płaskim nożem (bokiem) nadgnieść ząbek czosnku, i poprostu go wyłuskać.. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej_Zaleski Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 ja mam taką jakby rureczkę gumową, do niej wkłada się ząbki i tak jakby wałkuje się ręką. Wypadają i łupinki i czysty czosnek. Jutro wrzucę zdjęcia, choć muszę przyznać, że nie zbyt często tego używam, chyba kwestia ilości:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 mam taką jakby rureczkę gumowąktoś już polecał to na forum na alledrogo tutaj - http://www.allegromat.pl/aukcja94090 a poniżej kolejny wynalazek działający na tej samej zasadzie http://www.porcella.pl/Urzadzenie_do_obierania_czosnku_Peels_Garlic_pomaranczowe_zielone_biale-764.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej_Zaleski Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 @bwie Dzięki za wyręczenie, właśnie o takim wynalazku pisałem, przepraszam za brak zdjęc/filmu ale przygotowania świąteczne mnie pochłonęły. Poprawię się... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaj77 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 http://www.joemonster.org...ieranie_czosnku Ja wypróbowałem na 2 główkach czosnek krajowy I nie które zeszły skórki całe nie które nie Ale i tak odchodziły lepiej niż zawsze Sposób sprawdzony w skali 1-10 polecam na 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts