Makrasz Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Właśnie dostałem nową styczniową gazetkę Bastry ze sprzętem na potrzeby gastronomi i niewielkiej produkcji. Ceny są porażające, a pamiętajmy, że na każdy kawałek sprzętu musimy mieć atest. Pozdrawiam Makrasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Makrasz, jest tak, jesli produkujesz na tzw. handel (sklepy, restauracje itp). Jeśli robisz dla siebie, nie jest to obowiązujące. Dzieki temu możemy na swoje potrzeby kupić nadziewarkę za np. 600 zł, a nie przepłacać za nią dziesięciokrotnie. Większość materiałów, z których robiony jest nasz sprzęt ma dopuszczenie do kontaktu z żywnością. Nie wiem tylko jak jest z chinolami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Chinczyki też mają jakąś tam normę ,w której się muszą zmieścić ale bardziej zaniżoną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.