boggi Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Witam!!!Za dwa miesiące będę w Pyskowicach na Śląsku i stamtąd potrzebuje przeskoczyć do Raciborza a z Raciborza wrócić do Dębicy tzn w kierunku Krakowa .Czy mógłby mi ktoś wskazać w miarę najkrótszą i najszybszą drogę ? Chodzi mi o Pyskowice → Racibórz → Kraków Nie mam już nawigacji , zresztą z tymi nawigacjami to różnie bywa Dziękuję i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiejas Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 http://maps.google.pl/może to Ci pomoże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Hallo !!!! Boggi, nie zapomni o motoreduktorze u mojego szwagra. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boggi Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Olek.P, a jak myslisz , po co zbaczałbym z drogi??? Ja własnie pod tym kątem pytam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Boggi możesz śmiało skorzystać z www.targeo.pl - ale zaproponowaną trasę przemyśl bo czasem lepiej wybrać nieco dalszą ale lepszą "jakościowo" Targeo uwzględnia również Traffic czyli przewidywane korki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobilek Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Z Gliwic do Raciborza to masz prostą drogę i przecinasz po drodze A4 co idzie Wrocław -Kraków a pote proponuje Ci się wrócić i jechać tą A4 płatną Katowice -Kraków bo ja raz póściłem się tymi bokami z Raciborza na Kraków i tam nie jest za ciekawie,z Krakowa cały czas prosto aż się droga skończy kieruj się na Rzeszów nie zjeżdzaj ta jak drogowskaz prowadzi bo pojedziesz przez Wieliczke a tam są remonty.Miniesz Tarnów ,cały czas kierunek Rzeszów i bedziesz miał Dębice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 No to ja też mam pytanie -tylko proszę nie odsyłać mnie do ViaMichelin bo tam to mam przestudiowane dokładnie liczę ,że odezwie się ktoś kto zna te trasy z autopsji :lol:Zawsze jadąc, powiedzmy do Salzburga (no jadę trochę dalej ) przekraczałam naszą granicę w Cieszynie no i dalej Frydek Mistek, Novy Jicin do Ołomuńca i dalej Brno , Wieden .....a teraz ponoć lepiej pojechać do Rybnika, granice przekroczyć w Chałupkach i przez Ostrawę dojechać do Ołomuńca no a dalej to już nie ma wyboru chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 ponoć lepiej pojechać do Rybnika, granice przekroczyć w Chałupkach i przez Ostrawę dojechać do Ołomuńca no a dalej to już nie ma wyboru chyba.Olgo,Mieszkasz przy "I" i jest to najprostsza droga do Brna.Co chcesz zyskać jadąc przez Rybnik i Ostrawę? (może ja czegoś nie wiem :grin: )Kiedyś jeżdziłam bardzo często w okolice Karlowych Varów bo tam pracowałam i najlepszą drogą była ta przez Cieszyn. A w Brnie skręcałam na Pragę więc teoretycznie nakładałam drogi.Natomiast dalej są dwie możliwości. Możesz jechać jak piszesz przez Wiedeń albo zrobić skót wzdłuż Dunajca. Jak masz nawigację to nie będzie problemu.Tylko granicę austriacką należy przekroczyć w Znojmo a nie w Mikulovie. Kiedyś jeździłam tą trasą sama, z nieletnim synem i bez nawigacji też daje się radę.Trochę się jedzie bocznymi drogami ale jest to lepsze od korków koło Wiednia.W każdym razie ja tak zawsze jeźdżę. [ Dodano: Czw 19 Sty, 2012 23:49 ]P.S. jak będziecie wracali, to przy drodze wzdłuż Dunajca są winnice i mnóstwo piwniczek, w których można kupić bardzo dobre wina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Co chcesz zyskać jadąc przez Rybnik i Ostrawę? (może ja czegoś nie wiem ) No właśnie ponoć "zrobiona jest już autostrada tamtędy nawet ViaMichelin pokazuje :grin: Natomiast przekraczaliśmy granice czesko-austriacką i w Znojmo i w Mikulowie i właściwe póki co tu i tu nie ma szybkiej drogi a Wiedeń omijamy odbijając przed Wiedniem na zachód w kierunku Stockerau a potem na St.Polten a swoją drogą kto jak kto ale Austriacy mogliby by zrobić obwodnicę od zachodu :rolleyes: PS My staroświeccy jesteśmy - ja robię za nawigację :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Co chcesz zyskać jadąc przez Rybnik i Ostrawę? (może ja czegoś nie wiem ) No właśnie ponoć "zrobiona jest już autostrada tamtędy nawet ViaMichelin pokazuje :grin: A1 dojeżdżasz do Świerklan (koniec autostrady) i kierujesz się na Wodzisław Śl. W Wodzisławiu skręcasz na Chałupki (droga nr 78). Czyli ok. 25 km zwykłą drogą, a od granicy znowu autostrada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 A1 dojeżdżasz do Świerklan (koniec autostrady)Misza chyba coś nie tak z numerami dróg bo w ogóle żeby dojechać do Katowic to z drogą S1 trzeba się "pożegnać" kawałek za Siewierzem ( bo S1 leci właśnie przez Mysłowice ,Tychy na Cieszyn jak ) i jedziemy drogą nr 86 potem kawałek A4 no i ja myślałam by w tym wariancie dojechać nią do Gliwic i tam odbić na drogę nr 78 i przez Rybnik do granicy w chałupkach. A Ty chyba sugerujesz by z "czwórki" odbić na drogę nr81 i jechać przez Mikołów ,Żory a potem drogą 932 dojechać do Wodzisławia . Mnie zależy na jak najlepszej i najszybszej drodze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikami Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Żadnego Rybnika, ani tym bardziej Mikołowa czy Żor. Dobrze myślisz S1-DK86-S86-A4 do Gliwic (węzeł Sośnica), a potem nie na DK78 ani DK81, tylko pomiędzy nimi jest trzypasmowa autostrada A1 :grin: . Węzeł Sośnica - nie pogub się, (tu masz plan na mapie UMP ), a poniżej zdjęcie (parter A4 na Wrocław, I piętro DK44 (Gliwice-Mikołów), II piętro w lewo A1 na południe): http://gfx.mmka.pl/newsph/247339/148703.3.jpg Google-maps dobrze radzą: trasa wg Googla Rybnik mijasz bokiem i dojeżdżasz do końca A1 do Świerklan, a dopiero stąd do Wodzisławia drogą DW932 i dopiero wskakujesz na DK78 do granicy. Szerokiej drogi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 OK dzięki :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Przy okazji tego tematu.Na DK-1 w rejonie Tychów rozpoczęła się właśnie przebudowa węzła drogowego. Inwestycja ogromna, harmonogram robót opiewa na 2,5 roku.Przewiduje się jedne z największych utrudnień komunikacyjnych na Śląsku.Jestem w temacie, ponieważ rejon przebudowy zahacza również o moje osiedle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Będę jechał niebawem na południe Europy i jeden z kolegów zaproponował mi żeby zamiast AutoMapy zainstalować do nawigacji iGO podobno w Polsce jest słabsza ale właśnie na południu Europy bezkonkurencyjna co wy na to zna się może ktoś troszeczkę na tych sprawach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwlj Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 iGO w Europie jest bardzo dobre zwłaszcza dla samochodów ciężarowych, jak możesz to skorzystaj z dwóch sam ocenisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts