świadziu Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Z nadejściem wiosny staram się każdy weekend spędzić na rybach lub na grzybach i do tej pory kupowałem gotowe w słoikach gołąbki, bigosy, grochówkę, sosy do spaghetti itd. które odgrzewałem w garnku i miałem gotowy i szybki posiłek na obiad.W tym roku mam zamiar na wyjazdy brać to co zrobię ( wędzonki, kiełbasy, itd. ) i tu wielka prośba do Was o jakieś sprawdzone przepisy na potrawy obiadowe ( na ciepło ) które mogę włożyć do słoików i zapasteryzować a za trzy lub cztery miesiące zabrać na weekendowy wyjazd.Z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Trzeba szukać w necie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Trzeba szukać w necie. Daleko nie musisz szukać... Kliknij w podpis... i znajdziesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Polecam książkę M. Kamienny ,, Produkcja konserw w opakowaniach szklanych" do tego Przepisy wewnętrzne nr 18 i reszte opanujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 To wszytko jest w naszej bibliotece. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
świadziu Posted January 28, 2012 Author Report Share Posted January 28, 2012 Przepisy wewnętrzne już mam ( Maxell dzięki za hasło ) a w sprawie książki "Produkcja konserw w opakowaniach szklanych" napisałem do Leśniaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Książke, której szukasz, znajdziesz w naszej Bibiotece WB, w dziale KONSERWY. :wink: Jest tam od dawna i nie wiem dlaczego jeszcze do niej nie dotarłeś. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 A tak poważnie to szukam przepisów na zrobienie: - fasolki po bretońsku, - gołąbków wraz z sosem - sosu do spagetti wraz z mięsem - kurczaka w sosie ......... - pulpetów w sosie ......... - kiełbaskę w ........ - oraz innych przepisów Poważnie ...? :shock: Moim zdaniem , to zrób cały ''gar'' np. fasolki i po prostu przełóż do słoików i zapasteryzuj kiełbaskę w ........ No w... żurku z ziemniakami pokrojonymi w kostkę :thumbsup: i też jw. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=26 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.