Feederman Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Dzień dobry druhowie!Oto i u mnie pojawiła się możliwość odkrywać tematy. :lol: Wiele osób już znają że żyję w Kaliningradzie, zachwycam się łowieniem ryb i trochę garmażerią. Bardzo lubię przygotowywać ze swoich połowów, lecz nie tylko i bardzo często przygotowuję z tego, co jest w lodówce. Toż tamtym i nazywa się "Co Bóg dał"!. Jak u mnie to wychodzi - oceniać Wam. :blush: Specjalnie dla tego wypadku strzegł bardzo ciekawą i prostą potrawę. I tak - Że dziś Bóg dał? Pizza z leszcza.Nie znam na ile jest popularny leszcz w Polsce, osobiście jego lubię, a schwytać jego można nawet w morzu. Jeśli Wam poszczęściło się, to polecam przygotować rybną potrawę, przepis której nigdzie nie spotykałem. Dlatego uważam za swój odautorski jego :blush: . Po przygotowywaniu ono przypomina pizzę, a w zamian testu wykorzystywałem leszcza.Leszcza, odpowiedniego według rozmiaru na brytfannę, oczyszczam od łuski i rozkroiłem z grzbietu, wydalam kości i trzewia, solę, pieprzę, oliwię roślinnym i zawieram na brytfannę. http://www.ljplus.ru/img4/e/x/extel4/090923_003.jpg Pokrywam powierzchnię ryby warstwą pomidor, solę, pieprzę... http://www.ljplus.ru/img4/e/x/extel4/090923_004.jpg Warstwa pieczarek doda antytezy do potrawy... http://www.ljplus.ru/img4/e/x/extel4/090923_005.jpg A słodki bułgarski pieprz doda pikanterii, ta i jest pożyteczny on... http://www.ljplus.ru/img4/e/x/extel4/090923_006.jpg Która potrawa teraz bez majonezu? http://img225.imageshack.us/img225/6853/img0680.jpg Ostatnia kreska -serkiem oprószyć, dla "opalenizny" ... http://img525.imageshack.us/img525/9296/img0682b.jpg Bardzo proste w przygotowywaniu, jest bajeczna smaczna potrawa spodziewam się przypodoba się owym kto zapragnie jego przygotować dla jakiegokolwiek odpowiedniego wypadku. http://img514.imageshack.us/img514/6752/img0683s.jpg Powiem Wam że kiedy przygotowuję tę potrawę gościom jego jedzą nawet te kto w ogóle rybę nie je. :thumbsup: Smacznego!P.S. I nie sądzicie stricte! [ Komentarz dodany przez: EAnna: Sro 25 Lip, 2012 03:22 ]Po uzgodnieniu z Saszą zmieniłam tytuł tak, aby lepiej odzwierciedlał intencje autora :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 :clap: :clap: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 :blush: :blush: :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Patent "jedwabisty" SUPER rybka ... :clap: :clap: :clap: PSJuż gdzieś widziałem takie nietypowe "odwrotne oprawianie" chyba Darino kiedyś wklejał ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Ale bajer !!! :clap: Wygląda super i pewnie tak samo smakuje.Gratulacje... :clap: :clap: :clap: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Feederman :clap: :thumbsup: ,nic dodać nic ująć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 Patent "jedwabisty" SUPER rybka ... :clap: :clap: :clap: PS Już gdzieś widziałem takie nietypowe "odwrotne oprawianie" chyba Darino kiedyś wklejał ... Dziękuje. To można było widzieć tylko tu http://seatroutinpoland.e-fora.pl/viewtopic.php?p=134#p134 od tegoż autora, pod tymże nikim. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Ten sposób oprawiania ryb bardzo popularny u Litwinów,szczególnie do leszcza wędzonego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Ja szczerze mówiąc sceptycznie podchodzę to tego przepisu, gdyż jak wiadomo w leszczu ości w diabły ... ogólnie super przepis, ale jak bym miał jeść a'la pizzę i dłubać większość czasu w buzi, to sorry, ale nie koniecznie ... ale pomysł pierwij sort ...jednak może z inną rybką.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 Ten sposób oprawiania ryb bardzo popularny u Litwinów,szczególnie do leszcza wędzonego.Nie należało próbować :thumbsup: Ja szczerze mówiąc sceptycznie podchodzę to tego przepisu, gdyż jak wiadomo w leszczu ości w diabły ... ogólnie super przepis, ale jak bym miał jeść a'la pizzę i dłubać większość czasu w buzi, to sorry, ale nie koniecznie ... ale pomysł pierwij sort ...jednak może z inną rybką.... U dużego leszcza duże kości, ta i do słowa pizza trzeba nie dosłownie odnieść się, tym więcej, że w biegu taką pizzę nie zjesz. Leszcz jak podstawa, w zamian testu. Tak przygotowuję.... :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Próbowałem nie jednego :thumbsup: .Pozdra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 Zazdroszczę. Teraz Litwinów dużo w Irlandii... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majki110 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Pomysł dobry warto spróbować :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 Pomysł dobry warto spróbować :clap:Z carpem :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Pizza z leszcza. Feederman :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam gorąco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Niesamowicie pomysłowy sposób zgaduję tez ze bardzo smaczny :thumbsup: nie wiem czy udałoby mi się tak oprawić jakąkolwiek rybke.. ale cóż ^^ będe musiał spróbować :grin: dopiero co po kolacji jestem.. a już ślinka cieknie :lol: istny obłęd! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted March 31, 2012 Author Report Share Posted March 31, 2012 Po wizycie do naszego druha Grzegorza i hojnym stole świątecznym należy odchudzać się rybnej... :lol: http://img267.imageshack.us/img267/1418/001dkfe.jpg http://img190.imageshack.us/img190/4857/004tsb.jpg http://desmond.imageshack.us/Himg267/scaled.php?server=267&filename=006rkc.jpg&res=medium http://img191.imageshack.us/img191/8468/007qae.jpg http://img853.imageshack.us/img853/4636/010fpv.jpg http://img40.imageshack.us/img40/2377/011ofa.jpg http://img535.imageshack.us/img535/3756/014rny.jpg http://img845.imageshack.us/img845/4511/015usw.jpg http://img4.imageshack.us/img4/6500/016lut.jpg http://img840.imageshack.us/img840/9223/017qlc.jpg http://img829.imageshack.us/img829/4645/021xqh.jpg No a dziś mój ulubiony jadłospis: smażony ziemniak śledź i jej kawior z cebulą kapusta kiszona i kiszone ogórki chleb brutalnego mieleniai.... para czarek wódki. :blush: http://img607.imageshack.us/img607/608/028gt.jpg http://img688.imageshack.us/img688/469/029uc.jpg Szczęście jest! :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 chleb brutalnego mieleniai.... para czarek wódki. :blush: :grin: ..Pewnie chodzi o chleb z pełnego przemiału..ale brzmi to nad wyraz "mocno" :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 :grin: Sasza :grin: :thumbsup: :clap: wspaniale podany śledż :thumbsup: rybki też przygotowane apetycznie :thumbsup: :clap: Wielkie gratulacje :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bena Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 ja też lubię śledzie, smacznie wyglądają :thumbsup: troszkę z tymi czarkami tylko gorzej. :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 Druhowie, poczuwam się Gagarinem - u mnie jutro duży dzień, a może u podwórzowych psów. :grin: Pierwsze wędzenie, burzę się... :blush: Lecz musi sprawić się, niby które że popamiętał z niedawnych wykładów. :lol: Oto półfabrykaty: kiełbasa, szynku, wycinek, bоczek. http://img825.imageshack.us/img825/6690/001egv.jpg http://img204.imageshack.us/img204/4209/003no.jpg http://img215.imageshack.us/img215/2159/004aey.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Druhowie, poczuwam się Gagarinem - u mnie jutro duży dzień, a może u podwórzowych psów. :grin: :grin: Lecz musi sprawić się, niby które że popamiętał z niedawnych wykładów. :lol: Oto półfabrykaty: kiełbasa, szynku, wycinek, bоczek. Sasza, miałeś świetnego nauczyciela... widać że pilny z Ciebie uczeń. Póki co , Twoje '' półfabrykaty'' wyglądają rewelacyjne... smaku sam doznasz.. :clap: A na jutrzejszy dzież życzę Ci dużego ''dymu'' :grin: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feederman Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 "@halusia@". dziękuje za życzenia i komplementy. :blush: A na jutrzejszy dzież życzę Ci dużego ''dymu'' :grin: :wink:Oj boję się - boję się... :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Oj boję się - boję się... :grin: Sasza Niczego się nie bój , należy pamiętać że dym idzie do góry :smile: . Wystarczy tylko w odpowiednim miejscu powiesić mięso i kiełbaski . :smile: Będzie dobrze , życzę tego i pozdrawiam gorąco . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregruda Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Ten sposób oprawiania ryb bardzo popularny u Litwinów,szczególnie do leszcza wędzonego. A co z ośćmi ,których leszcz ma co niemiara? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.