arni79 Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 witajcie szukam odpowiedzi poniewaz stracilem kontakt z kolega ktory zalatwial mi swieze poltusze i znalazlem poltosze gleboko mrozone pierwszy raz o tym slysze i nie wiem jak kupie taka poltusze to jak sie rozmrozi to straci duzo na wadze nie wiem co robic.prosze o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 A w jakiej postaci i jaką techniką (mrożenia) są te mięska Tobie (będą) dostarczane ? :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Odpuść sobie na początek półtusze mrożone, a poszukaj świeżego mięcha. Z mrożonym nie jest taka prosta sprawa. Z tego co pamiętam, do produkcji dodaje się mięso rozmrożone w ilości max. 30%. Samo rozmrażanie, by nie doprowadzić do straty na wartości mięsa, nie jest także łatwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni79 Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 nie wiem jaka metoda sa mrozone mieszkam w Anglii ,nie wiem co robic ale stwierdzilem ze nie kupie takiej poltuszy gleboko mrozonej, raz tez kupilem ALA swieza i jak gosciu mi przywiozl to pelno wody na niej bylo wszystko fajnie zrobilem 20 kilo kielbasy powiesilem na kijach zostawilem na noc a rano jak zobaczylem to sie wkor..... ze tyle wody wyplynelo z 20 kilo zostalo 16 kilo i juz nie kupie mrozonej dziekuje za pomoc:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.