Jump to content

mieso gleboko mrozone


arni79

Recommended Posts

witajcie szukam odpowiedzi poniewaz stracilem kontakt z kolega ktory zalatwial mi swieze poltusze i znalazlem poltosze gleboko mrozone pierwszy raz o tym slysze i nie wiem jak kupie taka poltusze to jak sie rozmrozi to straci duzo na wadze nie wiem co robic.prosze o pomoc
Link to comment
Share on other sites

Odpuść sobie na początek półtusze mrożone, a poszukaj świeżego mięcha. Z mrożonym nie jest taka prosta sprawa. Z tego co pamiętam, do produkcji dodaje się mięso rozmrożone w ilości max. 30%. Samo rozmrażanie, by nie doprowadzić do straty na wartości mięsa, nie jest także łatwe.
Link to comment
Share on other sites

nie wiem jaka metoda sa mrozone mieszkam w Anglii ,nie wiem co robic ale stwierdzilem ze nie kupie takiej poltuszy gleboko mrozonej, raz tez kupilem ALA swieza i jak gosciu mi przywiozl to pelno wody na niej bylo wszystko fajnie zrobilem 20 kilo kielbasy powiesilem na kijach zostawilem na noc a rano jak zobaczylem to sie wkor..... ze tyle wody wyplynelo z 20 kilo zostalo 16 kilo i juz nie kupie mrozonej dziekuje za pomoc:)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...