Andyandy Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Często zdarza się, że schabik pieczony jest suchy. Składnki: schab dowolna ilość przyprawy do mięs - najlepiej ulubione przyprawy. czosnek sól oliwa przyprawa soya masło czosnkowe osełka - może być zwykłe masło. Nacieramy schab czosnkiem, solimy, posypujemy przyprawami. Soye dodajemy do oliwki i robimy bejcę 150 gr całość wkładamy do ciasnego naczynia i zalewamy oliwą z dodatkiem soyi. Po 24 godzinach obsmażamy na patelni z małą ilością oleju do lekkiego zarumienia. Klarujemy masło i roztopione strzykawką wstrzykujemy obficie do ciepłego schabu. Należy uważać żeby igła się nie zatkała osadem, wytrąconym czosnkiem z masła. Schab wkładamy do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i wlewamy bejce która została. Po 15 minutach pieczenia dodajemy 150 gr wody. Co jakiś czas obracamy schab. Pieczemy do odparowania wody i lekkiego zarumienienia się schabu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.