Jump to content

Schab pieczony w przyprawach


Andyandy

Recommended Posts

Często zdarza się, że schabik pieczony jest suchy.

Składnki:

schab dowolna ilość

przyprawy do mięs - najlepiej ulubione przyprawy.

czosnek

sól

oliwa

przyprawa soya

masło czosnkowe osełka - może być zwykłe masło.

Nacieramy schab czosnkiem, solimy, posypujemy przyprawami. Soye dodajemy do oliwki i robimy bejcę 150 gr całość wkładamy do ciasnego naczynia i zalewamy oliwą z dodatkiem soyi. Po 24 godzinach obsmażamy na patelni z małą ilością oleju do lekkiego zarumienia.

Klarujemy masło i roztopione strzykawką wstrzykujemy obficie do ciepłego schabu. Należy uważać żeby igła się nie zatkała osadem, wytrąconym czosnkiem z masła. Schab wkładamy do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i wlewamy bejce która została. Po 15 minutach pieczenia dodajemy 150 gr wody. Co jakiś czas obracamy schab. Pieczemy do odparowania wody i lekkiego zarumienienia się schabu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...