@halusia@ Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Dzisiaj miałam zaszczyt gościć mistrza od serów.. AndrzejkaK. Celem wizyty była lekcja dotycząca wyrobów sera. Mistrz Andrzejek przybył z całym wyposażeniem... punktualny jak zawsze. Po śniadanku i kawce zabraliśmy się do roboty... :wink: Ja pilnie obserwowałam i notowałam jak przebiega produkcja sera. http://images35.fotosik.pl/1381/966d572a5490061d.jpg http://images49.fotosik.pl/1524/31058950e628da8f.jpg http://images39.fotosik.pl/1515/0cac013fca9e1383.jpg Po skończonej pracy wspólna fotka Forumowiczów Roku 2011 :grin: http://images49.fotosik.pl/1524/ae011a7cba5c534b.jpg http://images37.fotosik.pl/1531/3719185e2678c1b4.jpg Uchu cha ... Andrzejków'' dwa '' http://images39.fotosik.pl/1515/05aaa77d4808d830.jpg Bardzo było miło gościć Mistrza Andrzejka...i dziękuję Ci za lekcję nauki... buziaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaj77 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Wspaniała relacja ,wyroby i osobowości ,które są okrasą serowarskiego trudu :clap: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Ja pilnie obserwowałam i notowałam jak przebiega produkcja sera.No to teraz Halinko czekamy na efekty nauki !!! Pozdrawiam !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Po śniadanku i kawce zabraliśmy się do roboty...Proszę Państwa :!: "Serce roście patrząc na te czasy" - powtórzę za mistrzem Kochanowskim. Wirtualne znajomości i wymiana zdań przechodzą do realu. I o to chodzi :!: Piękna i sugestywna wizualizacja produkcji serków podpuszczkowych :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 :clap: :clap: :clap: Cudna fotorelacja! Widzę ,ze miło czas spędziliście na nauce.. :grin: Poza tym zauważyłam rewelacyjne podkoszulki.. z Waszymi nowymi avatarami "Forumiwicz/ka 2011 "..Super pomysł i wykonanie :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Super Halinko, Pozdrowienia od miśków z Suwalszczyzny dla Halinki, Andrzejków :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Dzisiaj miałam zaszczyt gościć mistrza od serów.. AndrzejkaK. :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: punktualny jak zawsze. Halusiu , gdybyś mnie nie odnalazła w tym wielkim mieście ,to do Dnia Dziecka bym nie dojechał . Dzięki za gościnę , szkoda że ostatnio mam tak mało czasu :sad: :grin: . Prosto od Was zajechałem po mleko dla Wirusa . Oczywiście było już uszykowane . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 13, 2012 Author Report Share Posted May 13, 2012 Halusiu , gdybyś mnie nie odnalazła w tym wielkim mieście ,to do Dnia Dziecka bym nie dojechał . Andrzejku to te moje '' różowe''buty zrobiły swoje... :grin: :grin: :grin: Poza tym zauważyłam rewelacyjne podkoszulki.. z Waszymi nowymi avatarami "Forumiwicz/ka 2011 "..Super pomysł i wykonanie :clap:To był wspólny pomysł na takie koszulki, a dzisiejsza wizyta Andrzejka spowodowała że mogliśmy zrobić sobie razem fotkę. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 To ja może też się podepnę.Myślę ,że Halusia mi wybaczy a jak nie to proszę przenieść .Mam pytanie do serowarów.Wytłumaczcie mi jak to się stało ,że robiony ostatnio przeze mnie ser a'la koryciński robiony z 8l mleka waży 1,64kg a do tego mam jeszcze z 40dkg ricotty.Mleko od tego samego dostawcy co zawsze.Proces produkcyjny taki jak zawsze, ilość podpuszczki taka sama a sera wyszło dwa razy więcej niż zwykle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Tylko przyklasnąć :clap: i pozdrówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Jakoś mi tak miło i dobrze na sercu po obejrzeniu tej relacji Gdzieś tam.. zawsze.. czeka coś pięknego i zupełnie nowego do odkrycia :grin: A przez to forum, jak sie do czegoś zapalę to pasja nie gaśnie :grin: @halusia@, andrzej k, najserdeczniejsze pozdrowienia dla Was ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Mleko od tego samego dostawcy co zawsze.Proces produkcyjny taki jak zawsze, ilość podpuszczki taka sama a sera wyszło dwa razy więcej niż zwykle.Profesjonalnie nie potrafię odpowiedzieć . I ja mam też czasami różnicę wagową w gotowym produkcie . Ja tłumaczę tym : mleko z tego samego źródła wcale nie musi być takie same . Tam gdzie ja biorę jest ponad 20 krów , po drugie krowy jak nie są na łące dostają różne pasze . Tak to ja sobie tłumaczę . Pozdrawiam [ Dodano: Nie 13 Maj, 2012 21:31 ]@halusia@, andrzej k, najserdeczniejsze pozdrowienia dla Was ^^ Dzięki serdeczne . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 No ja sobie też tak to tłumaczyłem tylko ta ilość mnie zaskoczyła. P.SRicotta na kwasku wyszła super.Dziękuję za podpowiedź. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 13, 2012 Author Report Share Posted May 13, 2012 To ja może też się podepnę.Myślę ,że Halusia mi wybaczy a jak nie to proszę przenieśćArkadiuszu spokojnie.. pytanie w odpowiednim temacie :wink: Super Halinko,Pozdrowienia od miśków z Suwalszczyzny dla Halinki, Andrzejków :wink:@halusia@, andrzej k, najserdeczniejsze pozdrowienia dla Was ^^Dziękujemy i również pozdrawiamy :wink: [ Dodano: Nie 13 Maj, 2012 21:46 ]Jaka ładna ta nasza halusia. :grin: :blush: :blush: :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Halusiu ucz się ucz bo potem wiesz co :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan b Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Ja pilnie obserwowałam i notowałam jak przebiega produkcja sera. Halinko , dobrze pilnuj tych notatek :wink: a czas na nauce widzę że bardzo miło upłynął . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 13, 2012 Author Report Share Posted May 13, 2012 Halusiu ucz się ucz bo potem wiesz co :grin:Wiem wiem Jacku... pamiętam :wink: Halinko , dobrze pilnuj tych notatek :wink: a czas na nauce widzę że bardzo miło upłynął .Oczywiście Bodzio... notatki to wielki skarb.. może ja kiedyś będę mogła przekazać swoją wiedzę innym :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan b Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 notatki to wielki skarb.. może ja kiedyś będę mogła przekazać swoją wiedzę innym :grin: Z pewnością to kiedyś nastąpi :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekC Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 No piękna relacja.Jakby kto nie zauważył to przy produkcji Mistrz ubrany jest w koszulkę z naszego zlotu w Zachełmiu.Andrzeju pozdro , Halusiu Ty już tam wiesz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Piękna relacja pozdrawiam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Oby takich spotkań edukacyjnych w naszym gronie było jak :clap: najwięcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 A to Ricotta- 1.3 kg Sery wyciągnięte z solanki .. ociekają do jutra i do wędzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 notatki to wielki skarb.. może ja kiedyś będę mogła przekazać swoją wiedzę innym Jakie pilnuj?.Ja jestem za opublikowaniem tego skarbu :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 @halusia@ napisał/a: notatki to wielki skarb.. może ja kiedyś będę mogła przekazać swoją wiedzę innym Jakie pilnuj?.Ja jestem za opublikowaniem tego skarbu :grin:Arkadiuszu, tu nie ma co publikować... brak opisów pod każdą fotką.... ''lenistwo'' jak Ty to mówisz :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ela Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Gratulacje pomysłu,gratulacje wykonania,gratulacje nauki....Wspaniała relacja,zadowolenia- widzę nie ma końca :lol: Jesteście wielcy!!!!Pozdrawiam cieplutko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts