Jump to content

Z wędzarni anerki


anerka

Recommended Posts

Tak Halusiu, powoli dochodzę do normalności. Chociaż los nas nie oszczędza i majowa nawałnica też nas nie ominęła, mam nadzieję, że to już koniec pasma tych zdarzeń.

Jeść coś trzeba, a że już nie mam "odwagi" kupić gotowych wyrobów, robię to co dam radę. Już wkrótce będzie to "nowe" pomieszczenie i wygodnie można produkować swojskie wyroby.

Pozdrawiam serdecznie.

 

Miło słyszeć pochwały. Pomyśleć, że ok. 3 lat temu nie miałam pojęcia, jak zabrać się za te wyroby. Dziękuję Wam.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

poniewaz mi wedzonki wychodza ciemna, czasem bardzo ciemne,

Śmiem uważać, że ciemne wędzonki to wina niewystarczającego osuszania, a nie rodzaju drewna. Napisz coś więcej, jak wędzisz, w jakiej temperaturze, jak długo. Coś będziemy radzić.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dzisiaj znów coś z ostatniego wędzenia, chociaż pogoda jeszcze nie za bardzo.W rzeczywistości wędzonki wyglądają lepiej, takie uroki robienia zdjęć wieczorem.

 

 

 

[ Dodano: Pon 25 Lut, 2013 15:04 ]

wlodi, bardzo przepraszam że nie odpowiedziałam na Twoje pytanie, dopiero zauważyłam.

Wędzę olchą, czasami dodaję owocowe . To jest wędzone olchą i zrębkami olchowo-bukowymi.

Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Dzisiaj pobawiłam się wędzeniem sera i udek z kurczaka.

 

 

A to moja kolacja. Chlebek z masłem i bazylią oraz dzisiejszym serem.

Wszystko własnej produkcji, bazylia wyhodowana w doniczce.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...