Jump to content

Z wędzarni anerki

anerka

Recommended Posts

Tak Halusiu, powoli dochodzę do normalności. Chociaż los nas nie oszczędza i majowa nawałnica też nas nie ominęła, mam nadzieję, że to już koniec pasma tych zdarzeń.

Jeść coś trzeba, a że już nie mam "odwagi" kupić gotowych wyrobów, robię to co dam radę. Już wkrótce będzie to "nowe" pomieszczenie i wygodnie można produkować swojskie wyroby.

Pozdrawiam serdecznie.

Miło słyszeć pochwały. Pomyśleć, że ok. 3 lat temu nie miałam pojęcia, jak zabrać się za te wyroby. Dziękuję Wam.

• 6 months later...

poniewaz mi wedzonki wychodza ciemna, czasem bardzo ciemne,

Śmiem uważać, że ciemne wędzonki to wina niewystarczającego osuszania, a nie rodzaju drewna. Napisz coś więcej, jak wędzisz, w jakiej temperaturze, jak długo. Coś będziemy radzić.

• 1 month later...

Dzisiaj znów coś z ostatniego wędzenia, chociaż pogoda jeszcze nie za bardzo.W rzeczywistości wędzonki wyglądają lepiej, takie uroki robienia zdjęć wieczorem.

[ Dodano: Pon 25 Lut, 2013 15:04 ]

wlodi, bardzo przepraszam że nie odpowiedziałam na Twoje pytanie, dopiero zauważyłam.

Wędzę olchą, czasami dodaję owocowe . To jest wędzone olchą i zrębkami olchowo-bukowymi.

Pozdrawiam.

• 2 months later...

Dzisiaj pobawiłam się wędzeniem sera i udek z kurczaka.

A to moja kolacja. Chlebek z masłem i bazylią oraz dzisiejszym serem.

Wszystko własnej produkcji, bazylia wyhodowana w doniczce.