JaGra Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Czy ktoś się orientuje czy do amaretto trzeba dawać pestki moreli obrane z tej brązowej skórki :question: Jak to zrobić kiedy pestki zostały wysuszone.(ze świeżych pestek skórka schodzi bardzo latwo) :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Jarek do Amaretto to potrzebujesz gorzkich migdalow a pestki moreli to substytut i to kiepski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 a pestki moreli to substytut i to kiepski Roger, przecierz znasz niemiecki: http://de.wikipedia.org/wiki/Amaretto ... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Ale Jarka tez znam "czasem pestek moreli brzoskwin i wiśni " - klasyczne to gorzkie migdaly reszta to substytut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 Byłem kilka razy w Saronno. Była tam fabryka w której zaopatrywałem się w towar i zawsze przywoziłem sobie kilka buteleczek,ale niestety zapasy "wyszły" i dotychczas nie powróciły. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.