miro Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Waszym zdaniem ? Lejki do nadziewania z odpowietrzeniem. http://www.wyroby-domowe.pl/lejek-stal-sredni-odpowietrzeniem-2326-p-427.html i profilowane pod jelita baranie http://www.wyroby-domowe.pl/lejek-stal-cienki-profilowany-1216-p-432.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Lejki do nadziewania z odpowietrzeniem.No, to mi się podoba :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Lejki do nadziewania z odpowietrzeniem. Lejki do maszynki z odpowietrzeniem niekonieczne, nigdy nie miałem problemu z napowietrzeniem farszu podczas nadziewania maszynką, przy nadziewarce taki lejek to rzecz wręcz niezbędna, a mam tylko niestety jeden do kiełbaśnic wieprzowych, do kabanów, by się też przydał. A cena rynkowa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Na razie z odpowietrznikiem są tylko do jelit wieprzowych, ale już niedługo będą też do jelit baranich i do grubych kiełbas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 już niedługo będą też do jelit baranich i do grubych kiełbas.Do grubych kiełbas /w karmelowych/ odpowietrzenie na lejku jest zbędne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woldemord Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 A jakby ktoś potrzebował całą nadziewarkę do kiełbas to mamy dostępne 3 modele: Napełniacze do kiełbas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 A jakby ktoś potrzebował całą nadziewarkę do kiełbas to mamy dostępne 3 modele: Trzy modele, a lejki bez odpowietrzenia, czyli do bani. Jak pomyślę, że mógłbym się męczyć z takimi lejkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 9, 2012 Author Report Share Posted August 9, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Na razie z odpowietrznikiem są tylko do jelit wieprzowych, ale już niedługo będą też do jelit baranich Jakiś bliżej określony termin jest znany ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreon13 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Miro masz już ten lejek do Twojej nadziewarki? (do jelit wieprzowych) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Sorki już dostałem, ale nie zdążyłem wstawić dziś do sklepu.Jutro wszystkie wstawię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Jutro wszystkie wstawię.Oj, muszę sobie sprawić taki lejek do mojej nadziewarki, bo już mnie szlak trafia z tymi plastikowymi chińczykami... prosiłbym miro o podanie średnicy "pod nakrętkę" nadziewarki, pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Średnice masz podane przy każdym lejku.Zmierz swoją o dopasuj np. http://www.wyroby-domowe.pl/lejek-stalowy-maszynki-sredni-22mm-p-322.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted September 7, 2012 Author Report Share Posted September 7, 2012 Wszystkie lejki które obecnie mam są na stronie sklepu. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandolini Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Poszukuję lejka z odpowietrzeniem do nadziewarki, średnica zewnętrzna kołnierza 42mm, wewnętrzna 33mm. Czy ktoś wie gdzie mógłbym nabyć? Marzeniem byłyby takie lejki w różnych rozmiarach;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Marzeniem byłyby takie lejki w różnych rozmiarach; U Miro w sklepie coś znajdziesz. www.wyroby-domowe.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandolini Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Byłem tam ale tam są tylko lejki do maszynek a ja potrzebuję do nadziewarki;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 ja potrzebuję do nadziewarki; Chyba żartujesz. :grin:On też handluje nadziewarkami to i lejki do nich ma. Napisz do Miro na PW jakie potrzebujesz i jak będzie mógł to na pewno Ci pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilk Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Poszukuję lejka z odpowietrzeniem do nadziewarki, średnica zewnętrzna kołnierza 42mm, wewnętrzna 33mm. Czy ktoś wie gdzie mógłbym nabyć? Marzeniem byłyby takie lejki w różnych rozmiarach;) mi dorabiał do nadziewarki hydraulicznej k 6.2 i d 35 cm w kwasówce mówił o inych rozmiarach tel 505114505 [ Dodano: Sob 25 Maj, 2013 23:06 ]Poszukuję lejka z odpowietrzeniem do nadziewarki, średnica zewnętrzna kołnierza 42mm, wewnętrzna 33mm. Czy ktoś wie gdzie mógłbym nabyć? Marzeniem byłyby takie lejki w różnych rozmiarach;) mi dorabiał do nadziewarki hydraulicznej k 6.2 i d 35 cm w kwasówce mówił o inych rozmiarach tel 505114505 za lejek 60zł super gościu polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandolini Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Wczoraj wypróbowałem mój pomysł na odpowietrzenie lejka. Posiadam lejki do nadziewarki wykonane z polipropylenu, takie elastyczne. Wybrałem lejek fi21mm i na niego założyłem plastikowy lejek z odpowietrzeniem do maszynek do mięsa. Jest super! Dodatkowo powstaje mała szczelina między obu lejkami i również tędy ucieka powietrze. Pomysł wart stosowania. Jedyna wada to, że lejki plastikowe są dość grube i kabanosów już nie da się zrobić. Cena plastikowego lejka to 6-8zł. Nie wiem jak sprawdzi się ten patent ze stalowymi lejkami nadziewarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 (edited) Rozwiązał ktoś problem z lejkami do nadziewarek Master Cook 4kg, czyli o średnicy kołnierza 42mm? Edited December 24, 2015 by jack78 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 (edited) Rozwiązał ktoś problem z lejkami do nadziewarek Master Cook 4kg, czyli o średnicy kołnierza 42mm? ...jeżeli jest w nadziewarce dociąganie lejka nakrętką , to lejek można ściąć na stożku na obraną srednicę...krawędź cięcia musi jedynie na całym obwodzie dolegać do płaszczyzny.....i gotowe.... Edited December 24, 2015 by jumbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 OK, czyli trzeba coś kupić o zbliżonym wymiarze i resztę samemu dopracować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 http://allegro.pl/lejki-masarskie-do-kabanosow-tradycyjnej-i-grubej-i5848007104.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splintel77 Posted November 26, 2017 Report Share Posted November 26, 2017 Chodzi mi o lejki do nadziewarki z góry postu tej 2,2 L.Poszukuje lejkow z odpowietrzeniem do nadziewarki gdzie mocowanie ma srednice 34 mm.Ewentualnie lejki o zbliżonej średnicy abym sam mógl je przerobic na moje potrzeby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts