Jump to content

Lejki do nadziewania z odpowietrzeniem.

miro

Recommended Posts

Lejki do nadziewania z odpowietrzeniem.

Lejki do maszynki z odpowietrzeniem niekonieczne, nigdy nie miałem problemu z napowietrzeniem farszu podczas nadziewania maszynką, przy nadziewarce taki lejek to rzecz wręcz niezbędna, a mam tylko niestety jeden do kiełbaśnic wieprzowych, do kabanów, by się też przydał. A cena rynkowa... :cool:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
Poszukuję lejka z odpowietrzeniem do nadziewarki, średnica zewnętrzna kołnierza 42mm, wewnętrzna 33mm. Czy ktoś wie gdzie mógłbym nabyć? Marzeniem byłyby takie lejki w różnych rozmiarach;)

• 2 weeks later...

Poszukuję lejka z odpowietrzeniem do nadziewarki, średnica zewnętrzna kołnierza 42mm, wewnętrzna 33mm. Czy ktoś wie gdzie mógłbym nabyć? Marzeniem byłyby takie lejki w różnych rozmiarach;)

mi dorabiał do nadziewarki hydraulicznej k 6.2 i d 35 cm w kwasówce mówił o inych rozmiarach tel 505114505

[ Dodano: Sob 25 Maj, 2013 23:06 ]

mi dorabiał do nadziewarki hydraulicznej k 6.2 i d 35 cm w kwasówce mówił o inych rozmiarach tel 505114505 za lejek 60zł super gościu polecam

• 2 weeks later...
Wczoraj wypróbowałem mój pomysł na odpowietrzenie lejka. Posiadam lejki do nadziewarki wykonane z polipropylenu, takie elastyczne. Wybrałem lejek fi21mm i na niego założyłem plastikowy lejek z odpowietrzeniem do maszynek do mięsa. Jest super! Dodatkowo powstaje mała szczelina między obu lejkami i również tędy ucieka powietrze. Pomysł wart stosowania. Jedyna wada to, że lejki plastikowe są dość grube i kabanosów już nie da się zrobić. Cena plastikowego lejka to 6-8zł. Nie wiem jak sprawdzi się ten patent ze stalowymi lejkami nadziewarki.

• 2 years later...

Rozwiązał ktoś problem z lejkami do nadziewarek Master Cook 4kg, czyli o średnicy kołnierza 42mm?

...jeżeli jest w nadziewarce dociąganie lejka nakrętką , to lejek można ściąć na stożku na obraną srednicę

...krawędź cięcia musi jedynie na całym obwodzie dolegać do płaszczyzny.....i gotowe.... :thumbsup:

Edited by jumbo

• 1 year later...