Jump to content

Maszynka 32 allegro

Siara

Recommended Posts

Witam,

Mam zamiar kupić maszynkę 22 lub 32, czy może ktoś z was może powiedzieć coś o jakości tej z allegro?

http://www.allegro.pl/item188344933_super_cena_maszynka_do_miesa_reczna_32_profesjona.html

Jest to dość duża roznica w cenie w porownaniu z maszynka alfa np. od MIRO.

Ale może warto dolożyc +/- 180 PLN?

Poradźcie proszę .

Pozdrawiam

Siara

To jest chiński produkt. Problemy mogą być ze wszystkim: z sreberkiem ochronnym, z za luźnym gwintem nakrętki, materiałami z jakiego jest wykonana i co ważniejsze z zakupem noży i sitek.

Twój wybór

Pozdrawiam

Ja widziałem maszynke 22 w sklepie z art. masarniczymi za 280zł. A ta nie rokuje dobrze, to jest Twój wybór, ale jak chcesz na niej dłużej popracować to proponował bym kupić coś konkretniejszego.

Pozdrawiam Marek_!

ja bym ci odradzał kupna tej maszynki na allegro raz kupilem taką maszynkę i oddałem ją na złom to jest badziewie ma LUZY wszędzie na ślimaku , nakrętce a nozyk się kręci jak by miał ok. 1,5 promila a na dodatek te maszynki są chyba malowane srebrzanka bo cała powłoka schodzi podczas mielenia ale decyzja nalezy do ciebie .

pozdrawiam

Decyzja dzięki Waszym podpowiedzią może by tylko jedna - ALFA :!:

Jakość musi kosztować. Potwierdza się to za każdym razem.

Czy wymiary sitka w 22 i 32 to 83mm i 100mm , czy jest to standard?

Do maszynki chciałem dokupić noże i sitka samo ostrzące.

Dziękuję za wszelkie uwagi.

Pozdrawiam

Siara

Guest pedro

Ja kupiłem na allegro maszynkę używaną - starą, poczciwą "Alfę" nr 10 za 10 zł (drugie 10 to koszty przesyłki). Jestem bardzo zadowolony. Co do chińszczyzny to wiadomo jaka jest. Lepiej dać raz, a więcej niż potem przeklinać.

Ps.

W poniedziałek jadę po nową cyfrówkę, więc drżyj Maxell - zostaniesz zasypany fotkami z moich produkcji :grin:

czesc

ja mam te maszynke z allegro 32 naped zrobilem tak jak na stronie bylo pokazane z wyciagarki sitka pasuja do tej chiny z innych 32

jak kupilem to noz musialem naostrzyc przeszlifowalem na szybie z papierem sciernym maszynka zrobila juz 2 blondynki i jakos jest ok

nic nie schodzi dobrze mieli

jedynie na sitku 2mm przy dluzszej pracy naped sie troche grzeje jak chcesz to posle fotki na meila bo tu nie umiem wklejac z komputerem radze sobie tyle o ile :blush:

Pozdrawiam

a moze wezne ja na zlot? moze sie przyda?

czesci

ja nie dawno kupiłem sitka do maszynki 32 i są super kupiłęm je w Oferta Zakładu Metalowego we Wręczycy Wlk. ul. Henryka Sienkiewicza nr 6: tam te sa maszynki ze sitek jest zadowolony lub poszukaj starej maszynki 32 to są dobre maszynki muj dziadek miał taką i jak mi opowiadał to bardzo dobrze mieliła ale ją sprzedał ja che se kupić ale nie moge znależci kiedyś byłą na alegro za 100zł żałuje że jej wtedy nie kupiłem szukaj odp jak kupisz .