miro Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Szukam przepisu na franfuterki z zielonym pieprzem.Franfuterki jakie jadłem były surowe, ale jednocześnie lekko podwędzane.Po podgrzaniu i przekrojeniu wypływał z nich super smaczny soczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrekpiter2 Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 czy jest to coś na wzór spec-ku włoskiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
świadziu Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Mireczku, jak zdobędziesz przepis na frankfurterki z pieprzem z jakiegoś innego źródła to mam nadzieję że się ze mną podzielisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Robiłem ostatnio coś takiego z zielonym pieprzem, tylko w wersji wędzonej i parzonej. :thumbsup: http://monki.us/~tier/wd/wedzenie/29.09.12/kabanosy.JPG Nasŧępnym razem postaram się zrobić jak pisał Miro. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 17, 2012 Author Report Share Posted October 17, 2012 Podzielisz się składem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Robiłem ostatnio coś takiego z zielonym pieprzem, tylko w wersji wędzonej i parzonej. :thumbsup:No nie... :shock: jeszcze powiedz że miałeś je na zlocie :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 @halusia@, No właśnie miały być na zlot docelowo, ale stwierdziłem że z pieprzem nikt nie zje. :mellow: Miro, Przepis tzw. anty branżowy mięso z łopatki 2kg, boczek 1kg - zmielone na 8mm, część łopatki na 3mm, peklowane 18g/1kg, do smaku gałka, czosnek, pieprz grubo mielony i ok. 3 łyżek zielonego pieprzu (własnej produkcji). Podwędzone ok 3 godzin i parzenie ok 7-8min. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 18, 2012 Author Report Share Posted October 18, 2012 Pieprz własnej produkcji czyli ..... jaki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Zielony suszony, zalany zalewą octową z solą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 @halusia@, No właśnie miały być na zlot docelowo, ale stwierdziłem że z pieprzem nikt nie zje. :mellow:Ja byłabym pierwsza gotowa do degustacji :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Ja byłabym pierwsza gotowa do degustacji :wink: Ja drugi :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 18, 2012 Author Report Share Posted October 18, 2012 Dzięki za przepis.W przyszłym tygodniu trzeba będzie wykonać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Kolego Miro, no i jak z tymi frankfurterkami ? Zrobiłeś ? Szukałem właśnie dziś przepisu i ten z zielonym pieprzem przypadł mi do gustu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 A ten zielony pieprz to w całości, czy siekany na drobniejsze kawałki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Podejrzewam, że jak kto lubi. Mi w całści pieprz nie przeszkadza.Czekam na odpowiedź kolegi Miro jakie ma spostrzeżenia odnośnie tego wyrobu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted February 1, 2013 Author Report Share Posted February 1, 2013 Dawno o nich zapomniałem Pieprz zielony użyłem sklepowy w zalewie, cały bez rozdrabniania, bo taki lubię.Tylko wędziłem, .... nie zdążyłem sparzyć. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Świetna rekomendacja. Pokusa u mnie wielka aby poczynić takoweż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Loren1 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Witam Państwa! Czy macie jeszcze jakieś przepisy na "francki"? I jeszcze jedno pytanie: ile metrów jelita baraniego potrzeba na kilogram farszu? wiem,że to różnie przypada ,ale tak mniej-więcej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Wszystko to jest na stronie głównej: frankfurterki w dziale kiełbasy, a ilości potrzebnych jelit, w dziale jelita. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 ile metrów jelita baraniego potrzeba na kilogram farszu? wiem,że to różnie przypada ,ale tak mniej-więcej! Tak, mniej więcej 6 mb/ kg farszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Loren1 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 O matko!!!!! Ja mam "w planie " zrobić 7kg! Koszmar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.