DUCH Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Co tu się na forum porobiło ?? Jeszcze trochę a nie będzie tematu w którym ktoś kogoś nie obraża albo w sposób wysoce nie kulturalny dochodzi swoich jedynych i słusznych racji ... Helooow !!! Panowie i Panie !! Dzielmy się swoją wiedzą , pomagajmy sobie tak jak ktoś kiedyś i naw ( wam ) pomógł . Zapomniał wół jak cielęciem był ?? A jak ktoś ma nazbyt dużo emocji to zapraszam do mnie do pracy .. 11 koni do czyszczenia , obornik do posprzątania Obiecuję że każdą przepracowaną godzinę wpłacę na KPP .. Pozdrawiam :grin: I TAK WOGÓLE TO DZISIAJ JEST DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Ale o co chodzi? Obornik to bym z chęcią wziął na działkę, ale wlec go z Opoczna do Olsztyna to już masochizm :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUCH Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 Wiesz, przy oborniku nie jest lekka praca , więc by trochę co niektórzy ochłonęli Będę jechał do Grudziądza to mogę ci koło drogi zostawić, będzie bliżej :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 DUCH, tak to ja nie chcę. :wink: Jakbym Ci pomógł przy tych koniach to bym sobie wziął na przyczepkę. Tylko, że to by był chyba najdroższy obornik koński w Polsce. Biorąc pod uwagę odległość, koszty transportu i ile ja tam mogę załadować :grin:. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batiar Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 przy oborniku nie jest lekka pracaOj wiem coś o tym. Na studiach rozładowywaliśmy wagony na bocznicy. Węgiel - w porządku, żwir - byle nie po deszczu. Obornik - potworna praca, po skończeniu wagonów padliśmy z wyczerpania. Przestałem chodzić na ten zarobek, zdobyłem korepetycje. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUCH Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 no tak , tak a do roboty nikogo nietu jak ktoś chce to za pomoc do bagażnika po woreczku jeszcze ciepłego pod ogórki ( rewelacja ) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 To nie lepszy taki "przefermentowany"? Serio pytam. No i te czerwone robaczki, super na ryby. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUCH Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 w oborniku końskim robaczków na ryby nie bedzie. Obornik koński na pryzmach się spala , dlatego jest doskonały dla wszystkich roślin ciepłolubnych jak np.ogórki bo porostu grzeje. Ja wszystkie drzewka , róże , krzaki i szczególnie winogron podsypuję na zimę grubą warstwą obornika i nie ma mowy aby przemarzły korzenie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Co tu się z ludżmi dzeje ?? :grin: :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Ten mój to nie był z pryzmy, jakieś stare resztki pod ścianą stodoły. Nie wiem ile lat tam leżał. Z wierzchu suchy jak pieprz, dopiero po 1 szpadlu coś tam wilgotnego było. No i pełno robali przy samej ziemi, soczyste takie, czerwone, jędrne :grin: Mniam, mniam. :grin: Chyba, że mnie ten znajomy myśliwy oszukał i jednak nie był koński. Co za czasy, wszędzie oszukują. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRKON Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Co tu się z ludżmi dzeje ?? :grin: :mrgreen: :grin: :mrgreen: no co ty Heniu, nie zrozumiałeś po przeczytaniu????? rozmowa jest o g@%nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwierzak Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Co za czasy, wszędzie oszukują. może to nie robaki były tylko owsiki czerwone? :grin: :wink: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 oooooooo widzę że tytuł został zmieniony na taki jak powinien być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts