Jacek Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Na wstępie zaznaczam że przekopywałem forum ręcznie i za pomocą wyszukiwarki, niestety bezskutecznie. Przystąpię do rzeczy i powiem o co mi chodzi: kupiłem w dobrej cenie ozór wołowy, postanowiłem że zrobię z niego ozór w galarecie na święta. Ozór gotowany ma szaroburą barwę - w sosie chrzanowym bez znaczenia, natomiast w galarecie powinien mieć kolor "mięsny". Trzeba go zapeklować i tu rodzi się pytanie jak?Ozór waży 1 kg; peklosól mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Drogi Jacku, pozostała Ci do przekopania jeszcze "tylko" strona główna. :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Jacek, jest piękny przepis na stronie głównej na ozór wołowy w galarecie do obkładu robiłem go i zapewniam że jest to świetny przepis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz78 Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Witam ja proponuje zrobic solanke 10 l wody 0,8 peklosoli na minimum 5-7 dni ozór wolno przechodzi peklosolą a potem do gotowania dodaj troche przypraw typu listek laurowy ziele angielskie pieprz czarny itp wedlug uznania i bedzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Witam ja proponuje zrobic solanke 10 l wody 0,8 peklosoli Grzegorzu.. 10l wody do przygotowania solanki na 1 kg ozora , czy kolega czasami się nie pomylił?? :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted December 7, 2012 Author Report Share Posted December 7, 2012 Mea culpa zapomniałem że jest wspaniała strona główna, już sobie wszystko sprawdziłem.Dziękuję "braci" za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts