Jump to content

Ozór wołowy jak zapeklować?


Jacek

Recommended Posts

Na wstępie zaznaczam że przekopywałem forum ręcznie i za pomocą wyszukiwarki, niestety bezskutecznie.

Przystąpię do rzeczy i powiem o co mi chodzi: kupiłem w dobrej cenie ozór wołowy, postanowiłem że zrobię z niego ozór w galarecie na święta. Ozór gotowany ma szaroburą barwę - w sosie chrzanowym bez znaczenia, natomiast w galarecie powinien mieć kolor "mięsny". Trzeba go zapeklować i tu rodzi się pytanie jak?

Ozór waży 1 kg; peklosól mam.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...