chudziak Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Zakupiłam dzisiaj na prezent tłuczek (sygnowany znanej nam skądinąd firmy Hendi ) .Jest on jednocześnie siekaczem do miesa a produkuje go firma w ... Polsce :grin: . Nie wiem jeszcze jak będzie się sprawował. http://www.victor.supertraders.pl/tluczek-szefa-kuchni-prochef-56-ostrzy-tarnow-malopolskie-o21259 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 jak będzie się sprawowałCzarno to widzę. Po wszystkim wrzucamy w mrowisko do wyczyszczenia? Kupujemy następny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Po wszystkim wrzucamy w mrowisko do wyczyszczenia? Można ale zimą lepiej rozebrać i umyć elementy bo mrówki śpią :wink: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Powinni ten tluczek sprzedawac ze specjalna szczotka do czyszczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 lepiej rozebrać i umyćPrzyznasz, że trudne zadanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Napisałam , że tłuczek jest rozbieralny i nie ma problemu z myciem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Póki nie dopuścisz do zaschnięcia resztek to odrobina detergentu plus silny strumień wody i umyte. Nie przesadzajmy.Z drugiej strony to jakoś sobie nie wyobrażam zastosowania tegoż cuda do ryb. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 quartz, a w jakim celu stosować tłuczek do ryb :rolleyes: to ma zastosowanie do kotletów :grin: PS Delikatnie rozebrałam opakowanie a nastepnie tłuczek - zaraz zamieszczę zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 No dobrze, ale ten przyrząd to raczej nacina, a nie zgniata jak to robi tłuczek. Czyli inne przeznaczenie i skutki działania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 quartz, a w jakim celu stosować tłuczek do ryb :rolleyes: to ma zastosowanie do kotletów :grin: PS Delikatnie rozebrałam opakowanie a nastepnie tłuczek - zaraz zamieszczę zdjęcia.Ale ja czytałem opis na stronie producenta i do niego się odnosiłem. :grin: Tłuczkiem to ja bym tego też nie nazwał. Coś jakby 76 widelców zespawać do kupy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 To prawda -jego główne zadanie to nacięcie włókien podczas rozbijania . http://img191.imageshack.us/img191/5048/dzik018.jpg http://imageshack.us/a/img690/1387/dzik017.jpg Jeśli zajdzie potrzeba można tez odkręcić te śruby by rozebrać tłuczek "do końca". Ale ja czytałem opis na stronie producenta i do niego się odnosiłem. No rzeczywiście napisali o rybach - trochę przesadzili :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Lepiej byłoby samemu przetestować, bo jak dasz w prezencie, to recenzja będzie tylko pozytywna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Oj to taki kolejny gadżet - na prezent . Choć ja kupowałam w sklepie karkówkę ,którą obsługa kroiła mi na plastry i traktowała podobnym siekaczem( profesjonalnym) - byłam zadowolona [ Dodano: Sro 12 Gru, 2012 23:30 ]Lepiej byłoby samemu przetestować, bo jak dasz w prezencie, to recenzja będzie tylko pozytywna.Przetestuję :grin: bo kupiłam go dla swojej Mamy bo zupełnie nie miałam pomysłu na świąteczny prezent -ciężko coś ciekawego wymyśleć dla prawie 80-cio letnich osób :???: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 kolejny gadżetNo tak, u mnie w kuchni coś podobnego /bez rączki, małe/ leży w szufladzie w zapomnieniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 chudziak, bardzo dobrze wymyslilas z prezentem. Tutaj w sklepach tez podobnie traktuja mieso jesli prosisz o potluczenie. A na pewno w takim wieku bedzie jej latwiej zmiekczyc mieso. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 ciężko coś ciekawego wymyśleć dla prawie 80-cio letnich osóbMasz rację, tu trzeba też liczyć się z przyzwyczajeniami i niechęcią do nowości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 tu trzeba też liczyć się z przyzwyczajeniami i niechęcią do nowości.Moi Rodzice są nawet otwarci na nowinki to mnie brakuje pomysłów :blush: bo Oni oczywiście niczego nie potrzebują ( Tata to ma już trochę powyżej 80-tki ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRKON Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 a dlaczego chcecie skrobać tym sprzętem ryby??? :shock: Chudziak, prezent super :clap: ,(jak bym dostał taką zabawkę to bym się ucieszył) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Do skrobania ryb to bym akurat tego nie proponowala, ale jako prezen WSPANIALY ( wiem powtarzam sie :grin: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe60 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Kiedyś na forum pytałem o podobny sprzęt, tzn. siekacz do mięsa, wątek można znaleźć tutaj Z perspektywy czasu mogę potwierdzić że sprzęt się sprawdził i jest używany, szczególnie przy przygotowywaniu mięsa na grilla, ale nie tylko. W reklamę zaangażował się Rusak, na YT można zobaczyć ciekawy pomysł na jego wykorzystanie: filmik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Wbrew pozorom to się może idealnie sprawdzić również jako skrobak do ryb. Szczególnie tych z drobną, "upierdliwą" łuską. Ja bym spróbował na okoniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Jako skrobak do ryb, idealnie sprawdza się piłka ręczna do płyt gipsowo-kartonowych:http://sklep.profliz.pl/akcesoria-i-narzedzia-pomocnicze/29-pila-do-plyt-gipsowo-kartonowych-pilka.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.b tulipan Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Zakupiłam dzisiaj na prezent tłuczek (sygnowany znanej nam skądinąd firmy Hendi ) .Jest on jednocześnie siekaczem do miesa a produkuje go firma w ... Polsce :grin: . Nie wiem jeszcze jak będzie się sprawował. W czym macie problem :lol: toć to ma być prezent.A prezentów się nie krytykuje. :lol: Niech się martwi obdarowany. Ale ponieważ to prezent dla mamy to myślę że jest to dobre. Sam nasz kolega p. Dr.Russak poleca takie gadżety.http://www.youtube.com/watch?v=_5px1fW6-D8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts