osid Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Witam Powiedzcie mi proszę czy wyroby z szynkowara można mrozić ?? nie mogę nigdzie znaleźć, a u mnie w domku nie dam rady zjeść takiego batona 30-40 cm (kilo wsadu), i zastanawiam się czy mogę zamrozić część już po parzeniu i wystudzeniu, lub czy można napełnić osłonkę wsadem surowym zapeklowanym i zamrozić a potem po odmrożeniu sparzyć ?? mam osłonkę barierową 65mm I zastanawiam się również nad krótszymi batonami, tak z 15cm, jaki powinien być czas parzenia ??Podejrzewam że tu najlepiej będzie dziabnąć osłonkę termometrem i mierzyć w środku (zamówiony IKEA-na Targówku nie mają tak apropos jakby ktoś się wybierał), ostatnio jak wbiłem term. W osłonkę to mi pękła może za mocno napełniłem?!z góry dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anerka Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 osid, ja zwykle mrożę część gotowych wyrobów z szynkowara, po dokładnym wystudzeniu, gdyż podobnie jak u Ciebie nie zjadamy na raz. Z takimi wyrobami, po rozmrożeniu w lodówce, nie miałam nigdy problemu. Co do reszty pytań, może wypowie się ktoś inny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 tak z 15cm, jaki powinien być czas parzenia ?? jeżeli średnica taka sama to czas parzenia powinien być taki sam ostatnio jak wbiłem term. W osłonkę to mi pękła to normalne jeżeli to są osłonki barierowe poliamidowe możesz przebić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Parzenie na każdy 1 cm średnicy 10 min parzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts