Jump to content

mrożenie wyrobów z szynkowara


osid

Recommended Posts

Witam

Powiedzcie mi proszę czy wyroby z szynkowara można mrozić ?? nie mogę nigdzie znaleźć, a u mnie w domku nie dam rady zjeść takiego batona 30-40 cm (kilo wsadu), i zastanawiam się czy mogę zamrozić część już po parzeniu i wystudzeniu, lub czy można napełnić osłonkę wsadem surowym zapeklowanym i zamrozić a potem po odmrożeniu sparzyć ?? mam osłonkę barierową 65mm

I zastanawiam się również nad krótszymi batonami, tak z 15cm, jaki powinien być czas parzenia ??

Podejrzewam że tu najlepiej będzie dziabnąć osłonkę termometrem i mierzyć w środku (zamówiony IKEA-na Targówku nie mają tak apropos jakby ktoś się wybierał), ostatnio jak wbiłem term. W osłonkę to mi pękła :( może za mocno napełniłem?!

z góry dziękuję za pomoc

Link to comment
Share on other sites

osid, ja zwykle mrożę część gotowych wyrobów z szynkowara, po dokładnym wystudzeniu, gdyż podobnie jak u Ciebie nie zjadamy na raz.

Z takimi wyrobami, po rozmrożeniu w lodówce, nie miałam nigdy problemu.

Co do reszty pytań, może wypowie się ktoś inny.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...