edzio323 Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Witam , do jakiej temp parzyć te kulki wieprzowe co są u rzeźników w sprzedaży i nie tylko pierwszy raz to dostałem w łapy nawet nie mam pojęcia z czego to jest wycinane Jakbym ja to kupywał to bym się zapytał co to dokładnie jest, no ale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 te kulki wieprzowe co są u rzeźników w sprzedażyJakie kulki? Zapodaj jakieś zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 może chodzi o mięsień czterogłowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 ...albo "nogi". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzio323 Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 http://s4.ifotos.pl/mini/DSC05595-_xeqwxpa.jpg Coś takiego , nie znam się na tym zbyt dobrze dlatego pytam od jakiegoś czasu pokazało się to u nas w sklepach nawet już to i w biedronie widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Pewnie chodzi o szynkę kulkę.Jedne są peklowane, a inne po prostu surowe mięso.Może zamiast parzyć, to lepiej będzie upiec ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Wg mnie to są elementy wycięte z łopatki co nie zmienia faktu by parzyć wg zasad ogólnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Mięso nastrzyknięte, prawdopodobnie zapeklowane.Nazywają to w sklepach "szynka peklowana", gotowa do parzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzio323 Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Ja kupiłem surowe nie peklowane , i głownie chodzi mi do jakiej temp to sparzyć bo nie mam pojęcia co to dokładnie jest z element @miro pekluje to się u mnie dopiero w piątek zaczynam osuszać a w sobotę idzie do wędzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeman Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Kulka teoretycznie powinna być szynką. W czym jest problem :question: :shock: Bez względu czy wychapane z szynki czy łopatki parzysz po uwędzeniu do 72 st.C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzio323 Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Kulka teoretycznie powinna być szynką. W czym jest problem :question: :shock: Bez względu czy wychapane z szynki czy łopatki parzysz po uwędzeniu do 72 st.C i o to mi chodziło, dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Kulka teoretycznie powinna być szynką.Teoretycznie. Temperatura parzenia szynek i mięs jest znana, chodzi nam o prawidłowe nazewnictwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeman Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Witam , do jakiej temp parzyć te kulki wieprzowe co są u rzeźników w sprzedaży ...założycielowi tematu jak widać nie bardzo chodziło o prawidłowe nazewnictwo a o temperaturę parzenia tego czegoś. :wink: Pisząc Kulka teoretycznie powinna być szynką. miałem na myśli co najpewniej się pod tą nazwą kryje w sklepie zaznaczając, że może to być również łopatka. :lol: chodzi nam o prawidłowe nazewnictwo ...o co nam chodzi to wiem tylko czy sprzedawca o tym wie :question: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzio323 Posted December 22, 2012 Author Report Share Posted December 22, 2012 Witam , postanowiłem się dzisiaj dowiedzieć co to dokładnie jest .. @chudziak miała dobre myśli jest to wycinka z łopatki właśnie się już parzą Pozdrawiam Brać i Wesołych Zdrowych Świąt :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myth Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 edzio323, chudziak, to ONA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edzio323 Posted December 22, 2012 Author Report Share Posted December 22, 2012 A to przepraszam nie byłem świadomy :tongue: Ale już korekta zrobiona :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts