Maxell Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Na prośbę Kolegi pg, zakładam nowy temat dotyczący wędzonych wyrobów wegetariańskich i wegańskich. Temat poprowadzi Kolega, który dopiero się zarejestrował na naszym forum i chciałby rozruszać nieco te zapomniane i pomijane zagadnienia.Oddaję Mu głos, mając nadzieję, iz zainteresuje się nim także spora grupa naszych użytkowników. I choć temat w powijakach mamy już na stronie głównej, warto go poszerzyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pg Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Dziękuję za możliwość rozpoczęcia wątku.Droga Braci,od razu zastrzegam że jestem mięsożercą, po kilkudziesięciu wędzeniach drogą od zakupu prosiaka i tucz przez ubój i rozbiór po wędzenie i konsumpcję - proszę nie obawiać się zadymy ideologicznej bo nie o to tu chodzi.Chciałbym poszerzyć horyzonty i sprawić przyjemność kilku niemięsożernym przyjaciołom, jednakże brak mi absolutnie doświadczenia w materii produkcji i wędzenia produktów niemięsnych.Sklepy internetowe oferują różne produkty pod nazwami wegetariańska/wegańska kiełbasa, a byli mięsożercy przysięgają że produkty te smakują tak podobnie "że mięsożerca da się oszukać", że chciałbym się zmierzyć z problemem.Liczę na sprawdzone przepisy wraz z wrażeniami z organoleptycznych testów porównawczych z produktami pochodzenia zwierzęcego.Z pozdrowieniami noworocznymi,pg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.