Jump to content

Mleko od krowy we Wrocławiu

Aksamit97

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

arkawroc, weź rowerek i po wiochach trzeba by pojeździć - z tego co kojarzę to w okolicy Trzebnicy nie widziałem żadnych krów.

A tak na poważnie po nowym roku jak będę w pracy popytam się kolegów, może ktoś z nich kojarzy gdzie widział takie w łaty robiące Muuu i dające z biustu białe coś do wiadra.

Qurcze to faktycznie jest wyzwanie, żeby zobaczyć na łące krowe.

Dawno temu pamiętam jak na poligonie łaziły stadami krowy od strony Kryniczna ale teraz to chyba najlepiej iść do ZOO i tam se przypomnieć jak wygląda takie zwierze :)

Oborniki, Brzeg, Trzebnica to raczej nie wiejskie targowice a pomniejszone wersje tego co we Wrocku na Obornickiej.

Pracuje w terenie i jako na ciekawostkę będę zwracał uwagę na krowy - w Zgorzelcu potrafię zlokalizować gdzie widziałem chyba z 10 krów a w powiecie Trzebnickim ni czorta

maly2304, Jak masz rację to chylę czoła.

Pawłów - 10 chałóp i największe co tam jest to te pisklaki - gdzie tam krowy małuszyn jeszcze mniejsza wiocha - traktorki, bar ..... też nie wiem gdzie tam krowy

Totalnie mnie zamgliło i nie potrafie nigdzie w tych miejscach zlokalizować krów