tusiaczek Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Są do kuipienia z likwidowanego sklepu w Gdańsku 3 duże przeszklone witryny chłodnicze. Facet chce po 350 złociszy za sztukę ale myślę ze jakby wziąść wszystkie na raz to by spuścił na jakieś 200-250/szt. Ja bym na jedną reflektował właśnie do serów ale mogą być do wędlin dojrzewających lub peklowania. Może są jacyś chętni na pozostałe dwie to bym powalczył?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Tusiaczek, daj jakiś podgląd urządzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 Prosisz masz :wink: http://img845.imageshack.us/img845/7647/lodwki.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzeznik Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Są do kuipienia z likwidowanego sklepu w Gdańsku 3 duże przeszklone witryny chłodnicze. Facet chce po 350 złociszy za sztukę ale myślę ze jakby wziąść wszystkie na raz to by spuścił na jakieś 200-250/szt. Ja bym na jedną reflektował właśnie do serów ale mogą być do wędlin dojrzewających lub peklowania. Może są jacyś chętni na pozostałe dwie to bym powalczył?? jak działają i są w dobrym stanie to za 400.00 zł :grin: dwie na pewno wezmę (2szt x 200zł = 400.00 zł) a za 250.00 jedną na pewno. może ewentualnie dwie (musiałbym to przemyśleć :???: ) za 500,00 zł. (2 szt x 250.00 zł = 500.00 zł) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 Sprzedający zapewnia ze działają na 100%, są kompletne z pólkami termometrami itp. Na razie cena stoi na 300 ale urabiam gościa 250 jest jak najbardziej realne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatita Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Szkoda, że tak daleko ode mnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzeznik Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Szkoda, że tak daleko ode mnie... a ja czekam na efekty negocjacji które prowadzi kolega tusiaczek :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 jak działają i są w dobrym stanie to za 200.00 za te pieniądze to lodówkę samochodową można kupić, a za taką szafę to i 300 nie jest dużo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 Na znanym portalu aukcyjnym takie samiuteńkie stoją po 750-1000 za sztukę, myślę ze nawet za te 300 jak nie uda się więcej zbić będize ceną baaaaardzo OK :grin: Przyznam szczerze że mam już dość ciągłego przemeblowania w lodówce jak wstawiam mięso do peklowania albo sery. No i chyba w końcu będzie gdzie robić Pilsnera nawet latem A tak wstawię taką szafę do piwnicy i mam spokój od utyskiwania małżonki :grin: Pojemność 400 litrów a tutaj tabliczka znamionowa http://img844.imageshack.us/img844/4277/lodwkatabliczka.jpg Witryny kupione. Dwie są po 300 zł i jedną biorę ja a drugą kolega rzeznik, została ostatnia w cenie 250 zł - całkowicie sprawna jak i pozostałe tylko ma poprzecieraną uszczelkę, koszt uszczelki to jakieś 50 zł. Jeżeli ktoś chętny na tą ostatnią to dawać znać na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 Trzecia też juz nieaktualna. Pojedzie do kolegi jarop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirekr134a Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Cena mała ale czynnik R12. Będzie pięknie dopóki się nie rozszczelni . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatita Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Możesz rozwinąć skrót R12 dla nietechnicznych ? :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszcz Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Czynnik chłodzący R12 to, popularny niegdyś, freon. Obecnie, powiedzmy, oficjalnie wycofany bo ...... "dziura ozonowa" etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 R12Czynnik chłodniczy R12 Czynnik R12 został zastąpiony czynnikami chłodniczymi: - R401a, - R409a, - R413a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatita Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Wszystko jasne, dzięki ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 wszyscy odebrali?nadal nieaktualne?trochę późno ale sobie myślę zapytam.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorau Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Cena mała ale czynnik R12. Będzie pięknie dopóki się nie rozszczelni .moim skromym zdaniem czynnik R12 jest zaletą, a nie wadą. Dzisiejsze czynniki wspomniane przez Kolegę Mirka134a, czyli R134, R404 itp. pojawiły się nie w związku z dziurą ozonową (to jest oficjalna wersja) ale w wyniku walki konkurencyjej - po prostu "stare" czynniki produkowali już w szyscy, a "nowe" tylko nieliczni, należało więc wprowadzić nowe regulacje. "Stare" czynniki są niezawodne, posiadają lepsze charakterystyki pracy i mają największą zaletę-nie są agresywne. To właśnie agresywność "nowych" czynników jest ich największą wadą. To dlatego dzisiaj produkowane sprzęty rozszczelniają się po 2, 3 lub 4 latach, wystarczy małe wtrącenie obcego materiału w aluminium (z którego zbudowane są parowniki)aby po jakimś czasie nowy sprzęt leżał w koszu. Moim zdaniem ten sprzęt pochodzi jeszcze bardzo długo, a co do czynnika, wszystkie większe chłodnie jeszcze do niedawna pracowały na R22, więc i z R12 nie powinno być kłopotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirekr134a Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Prawdą jest że tamte czynniki były lepsze , były jednorodne nie miały poślizgu temperaturowego , nie trzeba napełniać w fazie ciekłej itd itd - ale były i ,, to se ne wrati ,,i jest to niezależne od nas - z tąd taka cena tych szaf chłodniczych . No i tu jest to ale w przypadku awarii z ucieczką czynnika trzeba szukać partyzanta z czynnikiem R-12 schowanym głęboko w piwnicy który to naprawi lub liczyć się z dużymi i kosztownymi przeróbkami lub utylizacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorau Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Co prawda to prawda ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts