Guest ChefPaul Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 zainteresowanych projektem mojej wędzarni zapraszam na: http://www.chefpaul.net/smoker.html zapraszam i pozdrawiamChef Paul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Ciekawy projekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaarch Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Sam pobudowałem wędzarkę. Murowałem pierwszy raz w życiu i myślałem ,że gorzej murować nie można . Okazuje się ,że nie miałem racji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 aaarch, nie łapię niewątpliwej głębi Twej wypowiedzi. Chciałeś nam coś przekazać, powiedzieć, pomóc? Rozwiń temat - o co Ci chodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickirl78 Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Bardzo fajna ta grillo-wędzarnia :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Potwierdzam ! Dlatego zrobiłem podobną która jest na Naszym forum pod " wędzarnie i ich budowa " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaarch Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 aaarch, nie łapię niewątpliwej głębi Twej wypowiedzi. Chciałeś nam coś przekazać, powiedzieć, pomóc? Rozwiń temat - o co Ci chodzi? Traktuję tą wypowiedź jako agresywno -zaczepną , ale odpowiem poważnie i bez sarkazmu... Jeśli czytam w kosztorysie ,że właściciel wędzarni płacił murarzowi 10 zł/godzinę pracy , a pomocnikowi murarza 6 zł / godz. pracy i widzę na zdjęciach jakość tej pracy, to wydaje mi się,że to amatorszczyzna. I nie chodzi mi o to ,że to drogo , czy tanio . Chodzi mi o to,że to brzmi jak profesjonalny duet - Mistrz Murarz i jego Pomocnik, a robota marna! Czy coś chciałem przekazać , powiedzieć, pomóc ? Tak - chciałem! Przekazać ,że ta robota mi się nie podoba! Powiedzieć ,że sam , pierwszy raz w życiu ,wykonywałem roboty murarskie i chociaż wydawało mi się ,że to jak układanie klocków Lego, to tak nie jest i wykonałem robotę partacką. Wymaga ona sporych umiejętności i sprawności manualnej, ale pomurowałem ,trochę się nauczyłem , umiem docenić dobrą murarkę. Pomóc w podjęciu decyzji w samodzielnym wykonywaniu prac. Chociaż ponosi się porażki ( jak w moim wypadku), to satysfakcja jest i przybywa umiejętności. Sam jestem po samodzielnym wybudowaniu wędzarni. Starałem się jak mogłem . W niektórych pracach brakowało mi umiejętności w innych wiedzy. Teraz dopiero trafiłem na to forum i szukam dobrych pomysłów. Mam zamiar się wyćwiczyć , nauczyć , naczytać i wybudować nową wędzarnię. Pozdrawiam. A to moja fuszerka ,żeby nie było ,że kokietuję, choć na zdjęciu wygląda to całkiem nieźle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naginajka Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 aaarch, Jeśli czytam w kosztorysie ,że właściciel wędzarni płacił murarzowi 10 zł/godzinę pracy , a pomocnikowi murarza 6 zł / godz. pracy a widziałeś z którego roku jest ten post??? Na tamte czasy 10 zł/h to była przyzwoita stawka. widzę na zdjęciach jakość tej pracy, to wydaje mi się,że to amatorszczyzna nie wiem czemu tak sądzisz, wg mnie jest wszystko ok (a trochę siedzę w temacie budowlanym ) Wędzarnia ChefPaul, jest zrobiona z cegły silikatowej a nie klinkierki więc nie wygląda tak idealnie, i nigdy nie będzie choćby nie wiem jaki murarz to murował! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 A to moja fuszerkaTyż nie kokietuję tylko życzę każdemu takiej fuszerki zawsze po zakończeniu ma się niedosyt a to nie tak a to zrobiło się nie tak ja w każdym razie gratuluje :clap: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Traktuję tą wypowiedź jako agresywno -zaczepnąAgresji w tym nie ma żadnej, bo ja raczej pacyfista jestem A że rozmyślnie zamieściłem w niej szpileczkę złośliwą, to już inna sprawa. Na forum jest mnóstwo lakonicznych i nic nie wnoszących wypowiedzi i czasem "człowiek musi, inaczej się udusi" Kolego aaarch, dziękuję Ci za Twoją obszerną odpowiedź. Dzięki niej jeszcze raz przejrzałem ten projekt, dostrzegłem rzeczy, które wcześniej uszły mojej uwadze, ale nie mnie go krytykować bo nie znam się na tym. Zresztą często jest tak, że "tak krawiec kraje, jak mu materiału staje". Pozdrawiam, i nie obrażaj się - przez klawiaturę ciężko się rozmawia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaarch Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 A to moja fuszerkaTyż nie kokietuję tylko życzę każdemu takiej fuszerki zawsze po zakończeniu ma się niedosyt a to nie tak a to zrobiło się nie tak ja w każdym razie gratuluje :clap: :lol:Zdjęcie nie oddaje mojego partactwa. Trochę siebie usprawiedliwiam , bo w pierwotnym zamyśle miałem murować z cegły rozbiórkowej. Jak takiej nie zdobyłem , to murowałem ze zwykłej budowlanej cegły pełnej i wydawało mi się ,że jak będę murował niestarannie to wyjdzie "stary" mur. No i wyszło co wyszło... [ Dodano: Sro 11 Wrz, 2013 19:15 ]Traktuję tą wypowiedź jako agresywno -zaczepnąAgresji w tym nie ma żadnej, bo ja raczej pacyfista jestem A że rozmyślnie zamieściłem w niej szpileczkę złośliwą, to już inna sprawa. Na forum jest mnóstwo lakonicznych i nic nie wnoszących wypowiedzi i czasem "człowiek musi, inaczej się udusi" Kolego aaarch, dziękuję Ci za Twoją obszerną odpowiedź. Dzięki niej jeszcze raz przejrzałem ten projekt, dostrzegłem rzeczy, które wcześniej uszły mojej uwadze, ale nie mnie go krytykować bo nie znam się na tym. Zresztą często jest tak, że "tak krawiec kraje, jak mu materiału staje".Pozdrawiam, i nie obrażaj się - przez klawiaturę ciężko się rozmawia.Otworzyłem ten wątek , wszedłem na projekt i zobaczyłem robotę , którą mogłem porównać do swojej. Pomyślałem ,że znalazłem bratnią duszę , która odważyła się zabrać za murarską robotę. A tu drobne zdziwko-to murował murarz z pomocnikiem! Stąd mój dosadny wpis... Nie obrażam się i również pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts