Biotit Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Na Forum wino.org Kolega Plecionka zaczął przyjmować zamówienia na miody, które kupuję od kliku lat, są świetne do miodów pitnych i nie tylko: http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=29425 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astemio Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Witam, przyłączę się do opinii Biotita - to doskonałe miody o małej zawartości wody, w dodatku poprzednio w wiaderkach miałem lekką "nadwagę", ok. pół kilograma.Naprawdę warto skorzystać z tej oferty, cena bardzo korzystna, a biorąc pod uwagę jakość - jeszcze lepsza :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Dokładnie, cena taka sama od kilku lat, smak lipy , czy chabra powalający, jest w czym wybierać, ale 3-ba się spieszyć, bo w tym roku Oferta jest nieduża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astemio Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Informacje mówią o 16-17%, a gryczany ma jej 15,5%. Dokładny opis pod podanym linkiem.Lekkie plastykowe wiaderka 10l ważyły brutto 15,5kg, a dobry miód waży 1,44kg/dm³ - dlatego tak napisałem :wink:Wiaderka opakowane bardzo dokładnie, w zafoliowanych kartonach obłożone wewnątrz styropianem - tak więc ryzyko uszkodzenia jest minimalne.Kurier nieco zdrożał w tym roku (19>22), ale dzięki zaangażowaniu uczestników tamtejszego Forum można też wybrać bezpłatną opcję i odebrać osobiście w określonych punktach zbiorczych, w kilku większych miastach w Polsce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astemio Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 To nigdy nie jest wykluczone, ale odbiorcy corocznie bardzo chwalą tego pszczelarza i jego miody. Opinie są wyłącznie pozytywne. Komuś podobno nie dostarczono zamówienia, sprawa jest jednak wyjaśniana (a może już wyjaśniona).Na moje oko - a raczej na język - miód jest doskonały.Jemy go bezpośrednio, a ja robię też krupnik - wychodzi ekstra. Miodów pitnych nie robię, trochę to drogo i czekanie zbyt długie :grin: ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Miód, który zamówiłem na wiosnę ubiegłego roku okazał się bardzo dobry. Wg mnie jest bez zafałszowań, chociaż ekspertem nie jestem. Komuś podobno nie dostarczono zamówienia Chyba chodzi o moją osobę, trochę wspólnie z organizatorem i pszczelarzem zawiniliśmy. Albo zawiniłem... ja. :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 A może to tylko "chłyt marketyngowy"? Żaden Chwyt marketingowy, miód co roku jest badany i stąd są podane % zawartości H2O. O Ich jakości świadczą m.in. wysokie pozycji Miodów Pitnych na corocznych Międzynarodowych Konkursach Miodów Pitnych w USA, a w Polsce na Zlotach Winiarzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robimhuk Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 I ja moim glosem chce potwierdzic wysoka jakosc miodow z tej w pelni profesionalnej , 450 pniowej pasieki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 A może to tylko "chłyt marketyngowy"?Ja jestem zadowolony - to nie jest "chłyt marketyngowy" ludzie tam kupują duże ilości (w sumie chyba coś koło czterech ton w ubiegłym roku o ile dobrze kojarzę) więc "nie ma lypy"jakby było coś nie haloooo to byłby raban a jest cisza i spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Dzisiaj miodek zamówiłem :thumbsup: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kofikan Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 I nie będziesz żałował.Miodek pierwsza klasa.POLECAM ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia50 Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 rónież potwierdzam jakość miodu, jest b.dobry a i kłopotów z dostawą nie ma żadnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Już drugi raz zamówiłem miód na współnej akcji z wino.org, miód gniazdowy wielokwiat :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: W zeszłym roku był już zkrystalizowany a w tym ze względu, że akcja była o miesiąc wcześniej półpłynny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Dołączę się do pozytywnych opinii kolegów i powiem że kupiliśmy też miód od innego pana oferującego miód na forum winiarskim.Różnica w jakości bardzo duża,oczywiście na korzyść miodów z Opalenicy.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 W niedziele miód ma być w Łodzi to na święta będę go miał na mazurach :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacinto Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 ja jadę po mój gniazdowy za parę dni do Opalenicy,zżera mnie ciekawość... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robimhuk Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Pozdrowienia dla rodziny Sikorow. Moje miody i ja musimy poczekac na siebie do odbioru w Opalenicy do maja.Takze jestem pożerany ciekawoscią, a puste dymiony tesknią do miodow rownie mocno. Akcja zakonczyla sie iloscia 5 ton sprzedanych miodow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Akcja miody 2013 ruszyła na zaprzyjaźnionym forumhttp://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=31833&page=4#pid442643 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Poprawiam link: http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=31833 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Spieszcie się! w tym roku akcja kończy się dużo wcześniej Pozdrawiam Na chwilę obecną pozostało:1. Wielokwiat Gniazdowy 0 szt2. Wielokwiat późny 16 szt3. Rzepak z mniszkiem 8 szt4. Akacja z chabrami 1 szt5 Gryka 38 szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Już zostały tylko wielokwiat późny i gryczany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WSKazik Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Witam. Od siebie mogę dodać i potwierdzić że miody z Opalenicy są doskonałe , po raz pierwszy brałem udział w akcji i praktycznie dokonałem zakupu na podstawie wiarygodnych opinii użytkowników forum wino org. W sumie zakupiłem po jednym z każdego rodzaju miodu z oferty w nieco mniejszych wiaderkach od standardowych . Smak i jakość zdecydowanie lepsza od miodów kupowanych u handlarzy na targowisku miejskim. Gryczany zaskoczył mnie całkowicie smakiem przypomina syrop klonowy , jest nieco ostrzejszy i jak dla mnie jest znakomity.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts