dyzio Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Witam. Czy ktoś z Koleżeństwa dysponuje może polskim przepisem na taki salceson ?? Było mi dane jadać kiedyś przed laty takowy, ale niestety producent przeniewszy się na łono Abrahama, przepis zabrał ze sobą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 jadać kiedyś przed laty takowy,Dyzio jak jadłeś go,to przypomnij sobie co było w jego składzie i przyprawy.W salcesonach nie ma już co nowego do wymyślenia,chociaż ostatnio widziałem w sklepie salceson z szynki,ale czy to jeszcze był salceson?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Poszukaj na stronach niemieckojęzycznych coś tam i wyszukiwarka pokazała niestety mój Niemiecki jest kiepski. Maxell ma zbiór niemieckich receptur może jest tam przepis na ten smakołyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 Pamięć mam dobrą ale krótką. Nie jestem zatem pewien, ale sądzę, że widziałem w tym wyrobie nawet kawałki boczku, szynek i innych poodkrajanych kawałków szlachetnych z tłuszczykiem,Co do wujka Google, to OK. Znajdzie się wszystko. Mnie chodzi o to, że może jest wśród nas ktoś, kto podzieli się swoimi doświadczeniami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Znalazłem w swoich zbiorach książkę Niemieckiego autora i w składzie jest kminek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Zdjęcie robione komórka bo mi skaner padł dlatego taki kolor. :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts