dietykon Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 150g serka topionego (w moim przypadku był to "Złoty ementaler") 50g parówek drobiowych 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 drobno posiekane marynowane pieczarki sól do smaku Serek na maśle rozpuścić dodać drobno posiekane parówki, posiekaną natkę, drobno posiekane pieczarki, przyprawić papryką (ostrożnie!) i dodać soli do smaku, wszystko dokładnie wymieszać ostudzić i gotowe! Produkty: Efekt końcowy: Pozdrawiam, smacznego! Zaczerpnięte z książki "Kuchnia polska. 1000 najlepszych przepisów" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ?Co ze skórką..? Smacznie wygląda.. :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dietykon Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ? ... Nie mogę się przyznać bo mnie tu zadziobią :wink: Powiem tylko, że mięsa z kurczaka jest w niej 30% :blush: A osłonki, czy sztuczne czy naturalne, oczywiście trzeba ściągnąć i dodam, że na ten przepis wychodzi jedna parówka w standardowym wymiarze (u mnie 65g ale poszatkowałem całą :grin: ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotunia Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ? ... Nie mogę się przyznać bo mnie tu zadziobią :wink: Powiem tylko, że mięsa z kurczaka jest w niej 30% :blush: A osłonki, czy sztuczne czy naturalne, oczywiście trzeba ściągnąć i dodam, że na ten przepis wychodzi jedna parówka w standardowym wymiarze (u mnie 65g ale poszatkowałem całą :grin: )."Kończ Waść, wstydu oszczędź!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.