dietykon Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 150g serka topionego (w moim przypadku był to "Złoty ementaler") 50g parówek drobiowych 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 drobno posiekane marynowane pieczarki sól do smaku Serek na maśle rozpuścić dodać drobno posiekane parówki, posiekaną natkę, drobno posiekane pieczarki, przyprawić papryką (ostrożnie!) i dodać soli do smaku, wszystko dokładnie wymieszać ostudzić i gotowe! Produkty: Efekt końcowy: Pozdrawiam, smacznego! Zaczerpnięte z książki "Kuchnia polska. 1000 najlepszych przepisów" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ?Co ze skórką..? Smacznie wygląda.. :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dietykon Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ? ... Nie mogę się przyznać bo mnie tu zadziobią :wink: Powiem tylko, że mięsa z kurczaka jest w niej 30% :blush: A osłonki, czy sztuczne czy naturalne, oczywiście trzeba ściągnąć i dodam, że na ten przepis wychodzi jedna parówka w standardowym wymiarze (u mnie 65g ale poszatkowałem całą :grin: ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotunia Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ? ... Nie mogę się przyznać bo mnie tu zadziobią :wink: Powiem tylko, że mięsa z kurczaka jest w niej 30% :blush: A osłonki, czy sztuczne czy naturalne, oczywiście trzeba ściągnąć i dodam, że na ten przepis wychodzi jedna parówka w standardowym wymiarze (u mnie 65g ale poszatkowałem całą :grin: )."Kończ Waść, wstydu oszczędź!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts