Jump to content

Pasta z parówką


dietykon

Recommended Posts

150g serka topionego (w moim przypadku był to "Złoty ementaler")

50g parówek drobiowych

1 łyżka masła

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka ostrej papryki

2 drobno posiekane marynowane pieczarki

sól do smaku

 

Serek na maśle rozpuścić dodać drobno posiekane parówki, posiekaną natkę, drobno posiekane pieczarki, przyprawić papryką (ostrożnie!) i dodać soli do smaku, wszystko dokładnie wymieszać ostudzić i gotowe!

 

Produkty:

 

 

Efekt końcowy:

 

 

Pozdrawiam, smacznego!

 

Zaczerpnięte z książki "Kuchnia polska. 1000 najlepszych przepisów"

Link to comment
Share on other sites

A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ?

...

Nie mogę się przyznać bo mnie tu zadziobią :wink: Powiem tylko, że mięsa z kurczaka jest w niej 30% :blush:

 

A osłonki, czy sztuczne czy naturalne, oczywiście trzeba ściągnąć i dodam, że na ten przepis wychodzi jedna parówka w standardowym wymiarze (u mnie 65g ale poszatkowałem całą :grin: ).

Link to comment
Share on other sites

A jakich parówek drobiowych użyłeś.. ?

...

Nie mogę się przyznać bo mnie tu zadziobią :wink: Powiem tylko, że mięsa z kurczaka jest w niej 30% :blush:

 

A osłonki, czy sztuczne czy naturalne, oczywiście trzeba ściągnąć i dodam, że na ten przepis wychodzi jedna parówka w standardowym wymiarze (u mnie 65g ale poszatkowałem całą :grin: ).

"Kończ Waść, wstydu oszczędź!"
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...