Maxell Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Zakładowe normy zużycia osłonek na 100kg 1 Parówki Finki ex –marszczone fi 24mm – 400mb 2 Kabanosy sopelki – baranie fi 23mm – 620 mb 3 Kanapkowa ex –osłonki magnum –fi-80mm –60mb- .klipsy 4 Biała surowa - jelita wp fi 26-28mm –199mb 5 Doktorska ex - osłonki magnum brązowe fi-80mm- 50mb 6 Farmerska – jelita wp. Fi 26-28mm –210 mb 7 Grillowa – jelita wp fi 26-28mm – 240mb 8 Grillowa z serem – jelita wp fi -26-28mm – 230mb 9 Jałowcowa -jelita wp fi 26-28mm – 168mb 10 Jarmarczna – jelita wp fi 26-28mm – 181mb 11 Kanapkowa – osłonki Visant fi 65mm- 60mb- klipsy 12 krakowska parz. – osł. Białkowe fi 65mm – 55mb- klipsy 13 Krakowska podsusz. osł. białkowe fi 60mm – 50mb-klipsy 14 Mielona – osł. białkowe fi 80 – 50mb- klipsy 15 Kiełbasa na ruszt – jelita wp. Fi 26-28mm – 220mb 16 Ostrołęcka – jelita wp. Fi 26-28mm – 220mb 17 Parówkowa – jelita wp. Fi 26-28mm – 228mb 18 Parówkowa drobiowa – jelita wp.fi 26-28mm –256mb 19. Parówkowa max- jelita wp. Fi 26-28mm – 323mb 20 Perska –osł. visant fi 60 – 55mm – klipsy , pętelki 21 Podwawelska – jelita wp fi 26-2mm – 184mb 22 Podwawelska II –jelita wp. 26-28mm – 200mb 23 Polska pieczona – jelita wp. FI 26-28mm – 171 mb 24 Polska wędzona – jelita wp. Fi 26-28mm - 175mb 25 Regionalna – jelita wp. Fi 26-28mm – 210mb 26 Swojska – jelita wp. Fi 26 – 28mm - 220 mb 27 Śląska – jelita wp. Fi 26-28mm – 197mb 28 Śląska F – jelita wp fi 26-28mm – 228mb 29 Śląska z indyka – jelita wp . 24-26mm – 207 mb 30 Tatrzańska . osł. białkowe fi 45mm - 70 mb 31 Toruńska - jelita wp. Fi 26-28mm – 168mb 32 Wiejska ex–osł wiankowo-kolagenowe fi 43mm – 80mb klipsy 33 Wiśniowa - jelita wp fi 26-28 – 255mb 34 Zakąskowa – jelita wp . fi 26-28mm – 180mb 35 Złota - jelita wp. Fi 26-28mm – 222mb 36 Zwyczajna – jelita wp. Fi 26-28mm – 171mb 37 zwyczajna z indyka jelita wp. Fi 26-28mm – 240mb 38 Żywiecka – osł. białkowe fi 60mm – 70mb – klipsy 39 Kiełbaski wprz. –osł. marszczone fi 24mm = 400 mb 40 Metka cebulowa - osł poliamidowe fi 63mm – 130mb 41 Metka łososiowa – osł wiankowo –kolagen. rude Fi 43 – 80mb 42 Metka tatarska – osł poliamidowe fi 40 – 140mb 44 Mortadela – osł. białkowe fi 80mm – 50mb 45 Mortadela drobiowa – Osł. poliamidowe białe fi 95 mm Inko sup.-50mb 46 Mortadela familijna –osł poliamidowe fi 73 mm –60mb 47 Mortadela śniadaniowa – osł poliam. Fi 73 mm – 57mb 48 Mortadela z papryka – osł. poliam. Fi 73 mm – 58 mb 49 Mortadela z fistacjami – osł. fi 60 mm – 55mb 50 Parówki – osł. marszczone fi 24 mm – 384mb 60 Parówki delikatesowe – jelita baranie fi 23 mm –666mb 61Parówki dobre jeszcze lepsze osł marszcz. Fi 24 mm 400mb 62 Parówki dobre stare – osł marszcz. Fi 24mm – 470mb 63 Parówki drobiowe – osł poliamid. Fi 23mm –441mb 64Parówki exspresowe osł. marszczone fi 24mm – 384 mb 65 Parówki exsport osł marszcz. Fi 23 mm – 470mb 66 Salami horizo – osł. Fibrus fi 50 mm- 70mb- klipsy 67 Salami cygańskie - osł. Visant fi 60 mm – 55mb- klipsy 68 Salami delikatesowe- osłonki PW Fi 55mm – 55mb- klipsy 69 Salami delikatesowe panierowane - osłonki visant fi 65 mm – 55 mm- klipsy 70 Salami ormiańskie – osł. Pw fi 55mm – 55mb- klipsy 71 Salami próba – Osłonki Faser fi 100 mm – 30mb – klipsy 72 Salami peperoni – osłonki fibrus fi 50mm – 70mb- klipsy 73 Salami tradycyjne - osł. Faser Fi 100mm – 30mb - klipsy 74 Salami urodzinowe –osłonki faser fi 45 mm-80mb – klipsy 75 Salami wegierskie – osł. fi 55 – 55 mb – klipsy 76 Faworytka – jelita wp. 24-26 mm – 320mb 77 Serdelki śniadaniowe – jelita wp. 26-28mm – 300mb 78 Serdelki z indyka – osł. celafonowe fi 32 mm –270 mb 79 Szynka mozaikowa – osł. fibrus fi 90 mm – 22 mb 80 Kiełbaski wp. 2 - osłonki Pecta fi 95 - 12 mb Ten materiał na pewno sie bardzo przyda wielu zadymiaczom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzeznik Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 świetny materiał. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agata-Oliwia Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Maxell, bardzo dziękuję za pomoc, już sobie wydrukowałam ściągę , będzie mi zdecydowanie łatwiej kupić odpowiednie jelita czy osłonki w butchers shop mając to przy sobie :-) Duza pomoc dla poczatkujących.Pozdrawiam Agata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Ten materiał na pewno sie bardzo przyda wielu zadymiaczom.Mirek dziękuje, bardzo przydatny post dla wszystkich. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted April 1, 2021 Report Share Posted April 1, 2021 Tak dla przypomnienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.