Jump to content

Nowa wędzarnia 55 x 45 x 77 by Miro.

miro

Recommended Posts

No Mireczku bardzo ciekawie to wygląda ... i moim zdaniem bardzo dobra cena :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

PS

Nareszcie nierdzewka z ociepleniem zrobionym estetycznie i praktycznie

Problem w porze roku czyli w okresie jesień-zima.

Pora letargu i zastój w sprzedaży.

To nie czas na takie wędzarnie, bo klienci myślą, że jak mróz to nie da się wędzić w takim czymś, bo blacha, zimno etc.

A ja to coś szybciej wygrzeję niż wędzarnię z kamienia.

Parę minut i mam 120 C.

Ale cóż tam, przyjdzie wiosna, chęci i ochota i parę wędzarni sprzedasz od ręki.

Ostatnio ktoś mi zarzucił, że 2mm korka to przecież lipa a nie ocieplenie.

Jak grzecznie wyjaśniłem, że niby tylko 2mm, ale to samo co 3cm drewna .... enigma nastała.

Klient nasz Pan i trzeba pomóc

• 1 month later...

Witam,

laickie pytanie ale z opisu produktu to nie wynika.

Jakie są rzeczywiste użytkowe wymiary tego rozwiązania - czy wyjście generatora dymu w połowie wysokości (tak przynajmniej to wygląda na fotce) nie ogranicza przestrzeni użytkowej tylko do górnej połowy?

czy wyjście generatora dymu w połowie wysokości (tak przynajmniej to wygląda na fotce) nie ogranicza przestrzeni użytkowej tylko do górnej połowy?

Nie ogranicza ponieważ dym jest kierowany rurką w dół.

Ja też o coś zapytam.

1. Jak jest grubość blachy użytej na komorę ??

konstrukcja 1 mm,

osłony korka 0,8mm

2. Jaka jest moc grzałki

2000W

3. Z jakiej została stal zbudowana 0H17 czy 0H18 ??

H17

Ponieważ nie pojawiła sie żadna odpowiedź na poprzednie moje pytanie dlatego ponawiam pytanie

...proszę o opinię doświadczoną brać:

1. Kolega Miro ma w ofercie dwie konstrukcje praktycznie identyczne wymiarowo ale różniące się ceną. Czy tańsza wersja (obecnie w promocji) jest starszą konstrukcją a nowsza miała wyeliminować jakieś istotne wady poprzedniczki - co to były za wady (poza sporadycznym zatykaniem się DG) i czy warto dopłacić 200 zł do nowszego produktu? ...

Poprzedniczka została poprawiona o:

- zmiana wymiaru wędzarni na bardziej pojemny i praktyczny

- dodatkowa blacha na ociepleniu

- drzwi na zawiasach

- usztywniona konstrukcja

Czy nikt na forum nie używa wędzarni sprzedawanych w sklepie Miro?

Są takie osoby, jednak czemu nie piszą ? Nie wiem.

• 4 weeks later...
No już wędzarnia jest u mnie, zamówienie zrealizowane w tempie godnym sprintera. Teraz jeszcze faszeruję się teorią, podpierając się oczywiście wiedzą zawartą na tym szacownym forum i w chwili wolnego, jadę z koksem :wink: , znaczy ze zrąbkami. (Miro swój chłop, pomoże, doradzi polecam)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Popatrzyłem ,poczytałem i chyba dam się namówić tym bardziej ,że pomoc techniczna w razie czego na miejscu

Wędzarnia Miro świetnie sprawdziła się dla takiego nowicjusza jak ja. Starzy wyjadacze też znajdą tu wszystko co trzeba. Obsługa łatwa więc ręce wolne i można popijać piwko :wink: . Wędzarnia stoi u mnie w pracowni, spiro rura za drzwi ja sobie pracuję, a tu się wędzi. Wędziłem już schaby kilka razy, ryby i kurczaki też parokrotnie. Chyba mam mały talent, bo wszystkim smakowało i proszą o jeszcze :wink: . Co do pomocy i doradztwa, ze dwa razy dzwoniłem do autora wędzarni i zawsze miał czas, odpowiedzieć na moje pytania. Niedługo rozpocznę wędzenie kiełbas i serów, czekam jednak na urlop. Jak widać, ja jestem już uwędzony, czuj dym. (post nie był sponsorowany, jak by ktoś się czepiał, to mówiłem ja zadowolony klient)

Ja ogólnie dziękuję wszystkim za rady. I jak miałbym wymieniać autorów, których posty przyczyniły się do tego, że wiem jak zrobić coś z kawałkiem mięsa, tudzież ryby, to miejsca by nie starczyło. Teorię przekułem w praktykę. Sorry za offtop i przepraszam, że tak rzadko piszę, ale wędzę :cool: . Zadymiony pozdrawiam wszystkich.

Producent tych wędzarni chyba nie jest zainteresowany ich sprzedażą, bo gdyby było inaczej odpowiedziałby na to pytanie tym bardziej,że od czasu zadania pytania w Jego temacie jest na forum dziennie i pisze posty w innych tematach :grin:

Nie jestem w stanie przeglądać wszystkie tematy tak więc ..... Twój wpis pozostawię bez komentarza.

Zawsze można zapytać na PW.

Jeśli chodzi o pytanie, to wędzarnia ma w drzwiach przewidziany otwór w którym można zainstalować termometr.

Nie jest instalowany od razu, ponieważ wiele osób dokupuje regulator temperatury z sondą pod który podpinają grzałkę.

Dziękuję za odpowiedz, mój post był zakończony odpowiednia minka więc, trzeba go czytać z przymrużeniem oka.

W niedługim czasie planuje wrócić na stale do Polski i z racji tego ze do Bielska mam rzut beretem chciałbym zostać klientem Twojego sklepu, przeglądałem kilka razy ofertę i masz praktycznie wszystko co potrzebne do do wyrobu wedlin :smile:

• 1 month later...

Jeśli chodzi o pytanie, to wędzarnia ma w drzwiach przewidziany otwór w którym można zainstalować termometr.

Nie jest instalowany od razu, ponieważ wiele osób dokupuje regulator temperatury z sondą pod który podpinają grzałkę.

czy dostane u ciebie taki regulator ? najlepiej by było gdyby był fachowo zamontowany ;)

pozdrowienia :grin: