miro Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Miło mi zaprezentować nowy produkt: Wędzarnia o wymiarach 55 x 45 wysokość 77 cm. http://www.wyroby-domowe.pl/wedzarnia-55-x-45-x-77-p-463.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 No Mireczku bardzo ciekawie to wygląda ... i moim zdaniem bardzo dobra cena :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: PSNareszcie nierdzewka z ociepleniem zrobionym estetycznie i praktycznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2013 Author Report Share Posted March 9, 2013 Dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Potwierdzam, zdecydowanie ciekawszy produkt, wart ceny, ale ... jak sprzedać "stary"model :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 DZIADEK MACIEK, no cóż trzeba zmodernizować starszy model :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2013 Author Report Share Posted March 9, 2013 Potwierdzam, zdecydowanie ciekawszy produkt, wart ceny, ale ... jak sprzedać "stary"modelChoć u siebie sprzedałem wszystkie to wstawię do sklepu tamten model i jak znajdzie się chętny ..... masz problem z głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Miro - dziękuję, nie wiem w czym problem, ale jakoś sztuka stoi w miejscu, tzn, miejsce w sklepie zmieniam :wink: Niedługo odezwę się :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 9, 2013 Author Report Share Posted March 9, 2013 Problem w porze roku czyli w okresie jesień-zima.Pora letargu i zastój w sprzedaży.To nie czas na takie wędzarnie, bo klienci myślą, że jak mróz to nie da się wędzić w takim czymś, bo blacha, zimno etc.A ja to coś szybciej wygrzeję niż wędzarnię z kamienia.Parę minut i mam 120 C.Ale cóż tam, przyjdzie wiosna, chęci i ochota i parę wędzarni sprzedasz od ręki. Ostatnio ktoś mi zarzucił, że 2mm korka to przecież lipa a nie ocieplenie.Jak grzecznie wyjaśniłem, że niby tylko 2mm, ale to samo co 3cm drewna .... enigma nastała. Klient nasz Pan i trzeba pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzymus Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Witam,laickie pytanie ale z opisu produktu to nie wynika.Jakie są rzeczywiste użytkowe wymiary tego rozwiązania - czy wyjście generatora dymu w połowie wysokości (tak przynajmniej to wygląda na fotce) nie ogranicza przestrzeni użytkowej tylko do górnej połowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czubulus Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Ja też o coś zapytam. 1. Jak jest grubość blachy użytej na komorę ??2. Jaka jest moc grzałki 3. Z jakiej została stal zbudowana 0H17 czy 0H18 ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 czy wyjście generatora dymu w połowie wysokości (tak przynajmniej to wygląda na fotce) nie ogranicza przestrzeni użytkowej tylko do górnej połowy?Nie ogranicza ponieważ dym jest kierowany rurką w dół. Ja też o coś zapytam. 1. Jak jest grubość blachy użytej na komorę ??konstrukcja 1 mm, osłony korka 0,8mm 2. Jaka jest moc grzałki2000W 3. Z jakiej została stal zbudowana 0H17 czy 0H18 ?? H17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 23, 2013 Author Report Share Posted April 23, 2013 Ponieważ nie pojawiła sie żadna odpowiedź na poprzednie moje pytanie dlatego ponawiam pytanie ...proszę o opinię doświadczoną brać: 1. Kolega Miro ma w ofercie dwie konstrukcje praktycznie identyczne wymiarowo ale różniące się ceną. Czy tańsza wersja (obecnie w promocji) jest starszą konstrukcją a nowsza miała wyeliminować jakieś istotne wady poprzedniczki - co to były za wady (poza sporadycznym zatykaniem się DG) i czy warto dopłacić 200 zł do nowszego produktu? ... Poprzedniczka została poprawiona o: - zmiana wymiaru wędzarni na bardziej pojemny i praktyczny - dodatkowa blacha na ociepleniu - drzwi na zawiasach - usztywniona konstrukcja Czy nikt na forum nie używa wędzarni sprzedawanych w sklepie Miro?Są takie osoby, jednak czemu nie piszą ? Nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszka Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Właśnie zakupiłem od pana Mirka wędzarnie i czekam. Jednocześnie witam wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszka Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 No już wędzarnia jest u mnie, zamówienie zrealizowane w tempie godnym sprintera. Teraz jeszcze faszeruję się teorią, podpierając się oczywiście wiedzą zawartą na tym szacownym forum i w chwili wolnego, jadę z koksem :wink: , znaczy ze zrąbkami. (Miro swój chłop, pomoże, doradzi polecam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yar3k Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Popatrzyłem ,poczytałem i chyba dam się namówić tym bardziej ,że pomoc techniczna w razie czego na miejscu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 yar3k No, nie bądź Pan rura i nie pękaj Pan. Kupuj !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszka Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Popatrzyłem ,poczytałem i chyba dam się namówić tym bardziej ,że pomoc techniczna w razie czego na miejscuWędzarnia Miro świetnie sprawdziła się dla takiego nowicjusza jak ja. Starzy wyjadacze też znajdą tu wszystko co trzeba. Obsługa łatwa więc ręce wolne i można popijać piwko :wink: . Wędzarnia stoi u mnie w pracowni, spiro rura za drzwi ja sobie pracuję, a tu się wędzi. Wędziłem już schaby kilka razy, ryby i kurczaki też parokrotnie. Chyba mam mały talent, bo wszystkim smakowało i proszą o jeszcze :wink: . Co do pomocy i doradztwa, ze dwa razy dzwoniłem do autora wędzarni i zawsze miał czas, odpowiedzieć na moje pytania. Niedługo rozpocznę wędzenie kiełbas i serów, czekam jednak na urlop. Jak widać, ja jestem już uwędzony, czuj dym. (post nie był sponsorowany, jak by ktoś się czepiał, to mówiłem ja zadowolony klient) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 3, 2013 Author Report Share Posted July 3, 2013 Cieszę się, że jesteś zadowolony. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Ryszka, no i takich opinii potrzeba więcej jak miło jest czytać,gdy ktoś jest zadowolony z pomocy ,któregoś z naszych kolegów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszka Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Ja ogólnie dziękuję wszystkim za rady. I jak miałbym wymieniać autorów, których posty przyczyniły się do tego, że wiem jak zrobić coś z kawałkiem mięsa, tudzież ryby, to miejsca by nie starczyło. Teorię przekułem w praktykę. Sorry za offtop i przepraszam, że tak rzadko piszę, ale wędzę . Zadymiony pozdrawiam wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazzii Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Czytając dane techniczne i oglądając fotki widzę pokrętło do regulacji mocy grzałki ale mam pytanie czy ta wędzarnia posiada termostat lub termometr pozwalający śledzić temp. w komorze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazzii Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Producent tych wędzarni chyba nie jest zainteresowany ich sprzedażą, bo gdyby było inaczej odpowiedziałby na to pytanie tym bardziej,że od czasu zadania pytania w Jego temacie jest na forum dziennie i pisze posty w innych tematach :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 8, 2013 Author Report Share Posted July 8, 2013 Nie jestem w stanie przeglądać wszystkie tematy tak więc ..... Twój wpis pozostawię bez komentarza.Zawsze można zapytać na PW. Jeśli chodzi o pytanie, to wędzarnia ma w drzwiach przewidziany otwór w którym można zainstalować termometr.Nie jest instalowany od razu, ponieważ wiele osób dokupuje regulator temperatury z sondą pod który podpinają grzałkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazzii Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Dziękuję za odpowiedz, mój post był zakończony odpowiednia minka więc, trzeba go czytać z przymrużeniem oka.W niedługim czasie planuje wrócić na stale do Polski i z racji tego ze do Bielska mam rzut beretem chciałbym zostać klientem Twojego sklepu, przeglądałem kilka razy ofertę i masz praktycznie wszystko co potrzebne do do wyrobu wedlin :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzych600 Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Jeśli chodzi o pytanie, to wędzarnia ma w drzwiach przewidziany otwór w którym można zainstalować termometr. Nie jest instalowany od razu, ponieważ wiele osób dokupuje regulator temperatury z sondą pod który podpinają grzałkę. czy dostane u ciebie taki regulator ? najlepiej by było gdyby był fachowo zamontowany pozdrowienia :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.