dyzio Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Propozycja świątecznych bułeczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Ładnie wyglądają, czy ciasto z przepisu na bułki starej daty czy innego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Ha ha ha :smile: .. Już widzę uśmiech dzieci na widok takich bułeczek.. :clap: :clap: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
animus Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 :lol: Piękne, ładnie będą się prezentowały na stole POGRATULOWAĆ. :clap: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 dyzio, :clap: :clap: super pomysł! jeszcze tylko przepis pliska Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 dyzio, kapitalny pomysł :lol: :clap: :clap: :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basiawiecie Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 a moża prosic przepis? chętnie bym zrobiła:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romax Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 śliczne :clap: , czekamy wszyscy na przepis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 27, 2013 Author Report Share Posted March 27, 2013 Nie pisałem, że je robiłem, bo przepis jakiś hamerykanski. Bunny bread rolls 2-1/2 to 3 cups all-purpose flour2 tablespoons sugar1 package (1/4 ounce) active dry yeast1 teaspoon salt1 cup (8 ounces) sour cream1/4 cup water2 tablespoons butter1 egg Put the butter, the sour cream and water in a small saucepan and heat, but do not cook. Cool to tepid then add the remaining ingredients. Put in a kneader. If thick add more water.Let it rise double and cut into 16 equal parts.Baking tray lined with baking paper and cut the ears with scissors.You might use currants for eyes. Bake at 200° © / 375° (F) for about 10 minutes or until golden brown. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romax Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 dziękujemy Dyzio zapodałem na szybko do tłumacza z google i : Bułki - króliczki 2-1/2 do 3 szklanki mąki2 łyżki cukru1 opakowanie (1/4 uncji) aktywne suche drożdże1 łyżeczka soli1 szklanka (8 uncji) śmietana1/4 szklanki wody2 łyżki masła1 jajko Włóż masło, śmietanę i wodę w rondelku i podgrzewać, ale nie gotować. Pozostawić do schłodzenia następnie dodać pozostałe składniki. Umieścić w ugniatarce. Jeśli masa jest zbyt gruba dodać więcej wody.Niech to wzrośnie dwukrotnie i pokroić na 16 równych części.Wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wyciąć uszy nożyczkami.Możesz użyć rodzynek dla oczu. Piec w 200 ° © / 375 ° (F) przez około 10 minut lub do złotego koloru. Czyli można wywnioskować co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
animus Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Jutro po pracy będziemy z żoną próbować upiec, podziękować za przepis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boob96 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Romax, dzięki za tłumaczenie Dyzio dzięki za przepis :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romax Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 nie ma za co, z tym tłumaczeniem to na zasadziekopiuj - wklej :grin: Myślę że teraz już nie trudno zmodyfikować co niektóre zwroty. Aha i Dyzio masz ogromne podziękowania od mojej córy Oli za króliczki,już obiecała że na święta będą na śniadanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Myślę że teraz już nie trudno zmodyfikować co niektóre zwroty.tak... np "cup" w miarach US nie jest tożsame co nasza "szklanka"...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romax Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 tak... np "cup" w miarach US nie jest tożsame co nasza "szklanka"......więc w tym układzie kto coś wyłapie proszę o sprostowanie w przepisie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 A US cup is 236.58 ml by volume, exactly. CZyli mamy dokladnie podane 236,58 ml, a reszta swiata ma tak jak my :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romax Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 czyli nasza szklanka jest blisko bo średnio przyjmujemy że ma 250 ml :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 to są oczywiście drobne różnice ale warto pamiętać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basiawiecie Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 ja też zabieram się do pieczenia. dzięki:) chwalcie się jak Wam wyszły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romax Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 chwalcie się jak Wam wyszłydokładnie, kto zrobi proszony o foto :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 No cóż.. wstawiam moje '' zajączki'' ... co prawda nie są tak piękne jak na wyżej przedstawionej fotce, ale muszę przyznać że są smaczne. :wink: Upiekę je jeszcze nie raz.. i popracuję nad wyglądem :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 28, 2013 Author Report Share Posted March 28, 2013 FANTASTICCCCCCCCCOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek001 Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 @halusia@, piękne :grin: Także pokuszę się na taki wypiek :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Dzięki :wink: W przepisie podane są suche drożdże, zastąpiłam je drożdżami świeżymi , czyli: 3 dkg oraz 3 szkl mąki ... resztę bez zmian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek001 Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Tego właśnie szukałem. Takich zamienników :grin:A ta śmietana, to jaka? Taka 12% z kartoniku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts