piksiak Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Zakupiłem anyż w gwiazdkach. I teraz: co się mieli? Całe gwiazdki, same ziarenka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 A to zależy do czego będziesz tego używał w kuchni afrykańskiej do smażenia używa się całych nie mielonych z dodatkiem np cynamonu (też z kawałku), wanilii, czosnku i chilli Do aromatyzowania nalewek czy likierów również całe maceruje sie przeważnie całe gwiazdki, co ciast, kompotów itp mielony (najczęściej cały się mieli, nie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted April 15, 2013 Author Report Share Posted April 15, 2013 Chcę go użyć aby zrobić przyprawę 5 smaków - pisze 8 gwiazdek zmielić - to pewnie całe gwiazdki. Bardziej pisze: skład - 8 gwiazdek anyżu a potem pisze zmielić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Chcę go użyć aby zrobić przyprawę 5 smaków - pisze 8 gwiazdek zmielić - to pewnie całe gwiazdki. Bardziej pisze: skład - 8 gwiazdek anyżu a potem pisze zmielić skoro w przepisie jest napisane "zmielić" to całe.....[/u] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted April 15, 2013 Author Report Share Posted April 15, 2013 Chcę go użyć aby zrobić przyprawę 5 smaków - pisze 8 gwiazdek zmielić - to pewnie całe gwiazdki. Bardziej pisze: skład - 8 gwiazdek anyżu a potem pisze zmielić skoro w przepisie jest napisane "zmielić" to całe.....[/u] Niby tak, ale lepiej się zapytać, bo jak pisze 10 dkg orzechów włoskich to raczej wszyscy wiedzą, że bez łupin :D. Anyżu nigdy nie używałem, wolę zapytać i zmielę całe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts