Jump to content

Anyż gwiaździsty


piksiak

Recommended Posts

A to zależy do czego będziesz tego używał w kuchni afrykańskiej do smażenia używa się całych nie mielonych z dodatkiem np cynamonu (też z kawałku), wanilii, czosnku i chilli ;)

Do aromatyzowania nalewek czy likierów również całe maceruje sie przeważnie całe gwiazdki, co ciast, kompotów itp mielony (najczęściej cały się mieli, nie) ;)

Link to comment
Share on other sites

Chcę go użyć aby zrobić przyprawę 5 smaków - pisze 8 gwiazdek zmielić - to pewnie całe gwiazdki.

 

Bardziej pisze: skład - 8 gwiazdek anyżu a potem pisze zmielić :D

skoro w przepisie jest napisane "zmielić" to całe.....[/u]

Niby tak, ale lepiej się zapytać, bo jak pisze 10 dkg orzechów włoskich to raczej wszyscy wiedzą, że bez łupin :D :D. Anyżu nigdy nie używałem, wolę zapytać i zmielę całe. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...