Hektor Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 WitamNastała wiosna i zaczęły się wycinki w ogrodach.Kilka dni temu zostało wycięte duuużo jałowca.Kilka krzewów sobie oporządziłem tak że zapas mam na chwilkę :grin: ,ale zostało jeszcze i szkoda żeby poszło z dymem(w złym znaczeniu) albo zostało przerobione na ściółkę.Pomyślałem, że można by to zagospodarować.Byłby ktoś chętny na "zrębki" :question:Wyglądało by to tak, że krzewy(gałęzie z igliwiem) były by przepuszczone przez rozdrabniacz do gałęzi.Wiem że to nie profesjonalne zrębki ale robotę zrobią, robiłem próbę, piękny biało-siwy gęsty, aromatyczny dym.Wiem też, że jest duży problem ze zdobyciem jałowca, przynajmniej w moich stronach :devil: .Krzewy rosły z dala od głównej drogi około 500 m wiec można powiedzieć ,że czyste :grin:Krzewy zdrowe, żadnych grzybów próchnic czy widocznych chorób. Sprawa dość pilna bo trzeba usunąć krzewy z ogrodu.Jacyś chętni :question: PEESMam nadzieje ,że w dobrym dziale założyłem temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hektor Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 Odświeżam temat :grin:Narobiłem tego trochę .Wygląda to takhttps://picasaweb.google.com/hektor39/JAOWIEC?authkey=Gv1sRgCO7_6ebQjvbgkQE#5869758469587744306Jest tego około 150kg10kg już zarezerwowane :grin: Jak by coś to PWPozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts