bwie Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Witam, Proszę o radę - mam kupione dziś 2 kg boczku i zamierzam go przeznaczyć na grill, tyle że odbędzie się on ... za pięć dni - co mi doradzicie?- wrzucić dziś w marynatę - tylko pytanie czy wytrzyma do piątku (wszędzie czytam marynować 2-3 dni)? - jeśli już to jakieś sprawdzone przepisy?- czy ew. zamrozić na 2-3 dni a dopiero potem w marynatę? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
king_lpk Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 BWIE w jakiej postaci docelowo będzie ten boczek? plastry ? kawałki na szaszłyki ? czy cały kawał na raz :lol: ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Pięć dni może nie przetrwać.Ja bym zamroził i dwa dni przed zamacerował w przyprawach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted April 28, 2013 Author Report Share Posted April 28, 2013 plastry tak się przymierzam Pięć dni może nie przetrwać. właśnie się tak trochę boję :???: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Pięć dni może nie przetrwać.W solance i wywarze z przypraw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Solanka czy peklowanie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Solanka czy peklowanie ? _________________Mowa jest o grillu :smile: więc solanka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksiu Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Najlepiej mięso zamrozić, jeśli nie będziemy go wykorzystywali od razu tylko za parę dni. Po rozmrożeniu mięso będzie świeżutkie i gotowe do zamarynowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted April 29, 2013 Author Report Share Posted April 29, 2013 OK, dzięki za rady, boczek pocięty w plastry i zamrożony czeka na swoją kolej Do modów - jeśli byłby ktoś tak uprzejmy to temat można usunąć. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kartoflisko Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 (edited) Mój boczuś najpierw leży sobie w marynacie i nabiera mocy z przypraw a potem go wędzimy w grillu typ wędzarnia, który zakupiliśmy w sklepie internetowym. Oprócz boczku wędzimy jeszcze ryby czy szyneczki mniam mniam pychaaaaaa Edited November 4, 2016 by EAnna ort Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatag Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Hmm.... a co to za grill? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts